Connery

Windows Phone 8: Nokia vs. HTC

Windows Phone 8 er for alvor rykket ind på mobilskærmene og vi har kigget nærmere på to af topmodellerne.

Windows Phone 8: Nokia vs. HTC

Systemet i sig selv

Windows 8 er fantastisk, og det kan ikke siges nok. Den gennemførte enkelthed gør det brugervenligt for selv den ældre del af befolkningen at håndtere Windows-systemet. Stilen i systemet fanger opmærksomheden og kører glidende hos både Nokia og HTC. 
Live Tiles, som er ikonerne på startskærmen opdateres automatisk med nyheder og gør oplevelsen af styresystemet mere levende. På samme måde gør den konstante bevægelse også indtryk af et hurtigt system. Men det er selvfølgelig ikke kun nyheder som vises på startskærmen. Alle apps og alle funktioner kan smides på startskærmen og du kan eksempelvis få vist et lille diasshow af dine billeder fra filmrullen, se hvad dine venner foretager sig på de sociale medier, eller tjekke dine mails. Til sidst kan Live Tiles også tilpasses i størrelse og placering, så det man ikke bruger – bum! Væk.
Som gave til de som vælger Nokia, er der blevet smidt et par ekstra funktioner med i pakken, men mere om det senere.
 
ANNONCE

Kompatibilitet

Når mange skal ud at investere i ny telefon, og især smartphone, så har muligheden for at enheden kan fungere med andre enheder i huset, stor betydning for valg af mærke og styresystem. Nu sidder jeg selv på en windows-computer, og så er det da rart at musikken hurtigt kan deles mellem computer og telefon, og det er egne albums man har liggende, eller sågar musik fra iTunes. Windows 8 tager imod det hele.
Sidst men ikke mindst, så er det også rart med en smartphone hvor office-programmerne fungerer til. Og når jeg skriver fungerer, så mener jeg ikke som Android, hvor office-dokumenter kun er læselige – nej her kan de skam også redigeres og oprettes fra ny. Det hele synkroniseres selvfølgelig mellem computer og mobil med Skydrive og der oprettes også en online kopi, som kan tilgås fra stort set alle enheder.

Hvor er de apps?

Efter en masse ros, er det også tid til skæld ud. Måske ikke så meget til Microsoft, men lige så meget til udviklerne: Kom nu med jeres apps! En smartphone er intet uden apps, og når omgangskredsen konkurrerer i eksempelvis Quiz Battle, sidder jeg tilbage med en skrabet kopiversion, som ikke ligner noget i nærheden. Er der noget som man skal sætte en finger på, så er det helt klart mangel på apps.
 
 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce