Connery

Where the Wild Things Are

Instruktøren Spike Jones har lavet en fabelagtig eventyrfilm for børn i alle aldre.

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor: 50 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
Sandrew Metronome - Where the Wild Things Are Sandrew Metronome
Den 9 årige Max (Max Records) bor sammen med sin mor (Catherine Keener) og teenagesøster (Pepita Emmerichs). Han er en dreng med en livlig fantasi og masser krudt i røven. Men Max keder sig og føler sig overset af sin familie. Søsteren er kommet i den alder, hvor drenge og vennerne er vigtigere end ens lillebror og moderen gør sit bedste for at balancere karrieren og kærlighedslivet med familielivet, men det er ikke nok for Max, der nærmest skriger efter at få opmærksomhed.

En aften bliver det for meget for Max, der skaber sig mens moderen har sin kæreste (Mark Ruffalo) på besøg. Max’s frustration udmønter sig i voldelige raserianfald og da moderen forsøger at sætte ham på plads, bider han hende i armen og løber derefter væk hjemmefra. Max løber ned til vandet, hvor han finder en lille båd, som han lægger sig i, da han vågner næste morgen, befinder han midt ude på havet og et frygteligt stormvejr er under opsejling. Han søger derfor tilflugt på en nærliggende ø, hvor han møder nogle meget mærkværdige væsner.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Where the Wild Things Are Sandrew Metronome
”De vilde” er en lille koloni af kæmpemæssige væsner, der mest af alt minder om behårede trolde.

Ligesom Max, så har en af de vilde ved navn Carol (James Gandolfini) også svært ved at styrer sit temperament. Han er sur over at en af de kvindelige vilde; KW (Lauren Ambrose) har forladt lejren, for at være sammen med sine to nye venner, mågerne Bob og Terry. Derfor er Carol gået amok og har smadret alle husene i lejeren.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Where the Wild Things Are Sandrew Metronome
Det er en vildskab Max kan genkende og han falder hurtigt til blandt de kæmpemæssige væsner.

Max bliver sågar udråbt som konge og et af hans første tiltag er at genopbygge lejren i hele dens storhed, som den oprindeligt var tiltænkt. Men når man blot er en lille dreng, er det lettere sagt end gjort.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Where the Wild Things Are Sandrew Metronome
”De vilde” er skabt af Jim Henson’s Creature shop. De er også folkene bag The Muppet Show, Fraglerne, Labyrinten, en del af Star Wars figurerne og mange, mange andre figurer. Der er derfor noget uimodståeligt nostalgisk ved at se Where the Wild Things Are. Alle ens barndoms minder vælter frem og man bliver pludselig selv 10 år igen.

Det er efter min mening et genialt træk fra Spike Jonze’s side.
ANNONCE
Vi identificerer os med Max og går med på hans og filmens barnlige præmisser.

På den måde henvender filmen sig således til både børn og voksne.
Sandrew Metronome - Where the Wild Things Are Sandrew Metronome
Der er heller ikke tale om nogle computer animerede figurer her, nej "de vilde" er skuespillere i store kostumer. Ganske vidst er deres ansigter computeranimerede, men det var udelukkende af nød. De kæmpe hoveder var simpelthen for tunge for skuespillerne, med alt den robot teknologi i sig, at skuespillerne simpelthen ikke kunne bevæge sig med dem på.
ANNONCE
Det blev derfor hurtigt besluttet at computeranimere de vildes ansigter.

En løsning der fungerer ganske upåklageligt.
Sandrew Metronome - Where the Wild Things Are Sandrew Metronome
Filmen går lidt i stå henover midten, ”de vildes” verden er på en eller anden måde ikke helt eventyrlig nok, men det gør ikke så meget, for til gengæld er der masser af kød på de forskellige karakterer, så man keder sig ikke på noget tidspunkt igennem filmen. Den lille dreng der spiller Max gør også et helt fantastisk arbejde. Han lever sig virkelig ind i sin rolle og leverer måske filmens bedste præstation.
ANNONCE
Where the Wild Things Are har premiere den 8. april landet over.
Where the Wild Things Are - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Where the Wild Things Are

USA, 2009

Instruktør: Spike Jonze

Medv: Max Records, Catherine Keener, James Gandolfini, Paul Dano, Catherine O'Hara, Forest Whitaker, Lauren Ambrose, Michael Berry Jr., Chris Cooper, Pepita Emmerichs og Mark Ruffalo

Genre: Eventyr/Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 101 min.

Premiere dato: 8. april 2010

Biodistributør: Sandrew Metronome
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce