Connery

W.

Fremragende satire om George W. Bush.

5 ud af 6 stjerner
'W.' fortæller historien om USA's 43. Præsident; George W. Bush.
W.
Vi møder Bush i hans vilde ungdom, mens han går på Yale universitet. Her er stoffer, druk og fængsels ophold dagligdag for den rebelske George, der heller ikke kan holde på et arbejde særlig længe af gangen og som ifølge faderen mangler disciplin. George Bush Sr. og Jr. har bestemt også sine opgør. Sr. er skuffet over sin søn, hvilket bliver et gennemgående tema for historien.
Man får nærmest fornemmelsen af at grunden til at Bush blev præsident, var for at leve op til sin fars forventninger og gøre ham stolt.

For Georges egentlige drøm er i virkeligheden at være manager for et baseball hold.
Men sådan skulle det jo som bekendt ikke gå for nogen gange er jobbet skabt til manden, men manden ikke skabt til jobbet.
ANNONCE
W.
Josh Brolins portræt af Bush er filmens helt store triumf kort.
Det er uhyggeligt så godt Brolin har formået at ramme George Bushs stemme og fysiske fremtoning.

Brolin var Oscar nomineret for sin rolle som Dan White i 'Milk' men jeg synes faktisk at han fortjener en nominering for denne præstation i stedet. Det kræver et vis talent at spille så kendt en personlighed og Brolin kunne ikke have været mere spot on i sit portræt.

'W.' skal ses som en satire. De histories facts skal tages med et gran salt. Sådan har det altid været med Oliver Stones biografier. Stone har tidligere lavet film om The Doors frontmanden Jim Morrison og ekspræsident Richard Nixon. Begge fik de megen kritik for at forskrue sandheden og 'W.' er ingen undtagelse. Men det gør ikke filmen mindre underholdene eller relevant for den sags skyld. For den tegner stadig et overordnet billede af, hvem George W. Bush er og hvordan han var som præsident.

Første gang jeg så filmen, var samme dag som Obama overtog præsidentposten og jeg må indrømme at jeg blev lidt vemodig ved tanken om at Bush skulle gå af og det er til trods for at jeg ellers har været uenig i Bushs politiske holdninger gennem årene. For selvom man kan sige og synes mange ting om George W. Bush, så har han fandeme været underholdene!
ANNONCE
W.
W.
'W.' er og bliver en fascinerende film.
Det er ikke noget stort og glorværdigt portræt af en amerikansk præsident, men den formår alligevel at ramme essensen af mennesket George W. Bush både på godt og ondt.
Det mest besynderlige er at man rent faktisk får sympati for Bush, efter at have set denne film.
Han bliver et menneske med fejl, ambitioner og knuste drømme.
Det er lige før man får lyst til at drikke en øl med ham og se noget sport.

Så enten er "W." en snedig omgang propaganda. Eller så var han måske ikke så slem endda, ham "W."...?

Drengerøvs faktor: 50 %

Der er intet ekstra materialet på dvd'en

'W.' udkom den 7. april.
ANNONCE
W.
Teknisk information:
Original titel: W.
USA 2008
Instruktør: Oliver Stone
Medv: Josh Brolin, Richard Dreyfuss, Jeffrey Wright, Thandie Newton og Scott Glenn
Genre: Komedie/Drama/Biografi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Længde: 124 min.
DVD Premiere dato: 7. april 2009
DVD distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce