Connery

Veto - Point Break EP [Anmeldelse]

Når en EP siger meget mere end et helt album!

5 ud af 6 stjerner
Label: Sony Music
Kunstner: Veto
Titel: Point Break
Releasedato: 21. januar 2013
Veto - Point Break EP [Anmeldelse]
Lad det være sagt med det samme; jeg er svært begejstret!

Hvis du tager lidt David Bowie fra Earthling (1997), tilsætter en knivspids Depeche Mode á la Violator (1990) og runder af med en tidsubestemt musikalsk udgave af umami, så får du VETO - Point Break (2013)!

Den kælende musikalske kulisse, og et lyrisk univers, der vidner om stadig fremgang for det Aarhusianske band, kompenserer mere end rigeligt for, at drengene ikke har kreeret et helt album, men "nøjes" med at sende en EP på gaden. Kvalitet frem for kvantitet!

Der er jo blot tale om seks skæringer på Point Break, men hvilke skæringer! Dybe analyser af voksenlivet på "Consumer Logic", hvor tanker om egne behov kontra sit afkoms behov sættes op mod hinanden, som så afløses af "Battle"'s funderen om kampene i et parforhold.

"Det handler om en uforsonlig konflikt, men modsat gamle dage ved man efterhånden, at temperamentet damper af igen. Alt er ikke på vippen, fordi man føler sig uretfærdigt behandlet eller lignende." siger Troels Abrahamsen, som i det hele taget har fornyet sit perspektiv, efter at han blev far for nogle år siden og fortsætter:


"Når man begynder med at lave musik, er man enormt i sine følelsers vold. Så rammer man en identitetskrise, og nu nærmer jeg mig vel en 30’er-krise. Ha-ha. Man bliver mere afslappet, mere mellow, med årene. Men det er altså ikke det så samme som at blive magelig. Hvis vi var magelige, ville vi fortsætte med at forfølge den samme lyd og udgive i samme trygge albumformat."
 

Alt samme problematikker og konflikter vi alle kan forholde os til. Befriende, vedkommende og helt gennemført fantastiske. Sådan er det reelt hele EP'en igennem.

Tracklist:

1: Hidden Laws
2: Turner
3: Battle
4: Turing Machine
5: Consumer Logic
6: Esc

Mere vil ha' mere, så derfor må Veto nøjes med fem stjerner, for nok er jeg tilfredsstillet, men langt fra mættet.

Men hvorfor en EP frem for et helt album?

"Det føles bare ikke flydende at lave et helt album længere, og paradoksalt nok, er vi vel i virkeligheden mere produktive nu. Det er meget tilfredsstillende, at arbejdet med Point Break så hurtigt udmunder i en EP til vores publikum". mener forsanger Troels Abrahamsen

ANNONCE
Vetos forårsturné:

21.02                    Svendborg, Borgerforeningen

22.02                    Randers, Værket

23.02                    Frederikshavn, Musiske Hus

28.02                    Vejle, Bygningen

01.03                    Roskilde, Gimle

02.03                    Køge, Bygningen

08.03                    Lyngby, Templet

09.03                    Næstved, Vershuset

14.03                    Sønderborg, Sønderborghus

15.03                    Aarhus, Voxhall

16.03                    København, Pumpehuset

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce