Connery

Vaya Con Dios i Vega

Den 18. april 2007 imponerende Vaya Con Dios med Dani Klein i spidsen et udsolgt Vega.

3 ud af 6 stjerner
Belgiske Vaya Con Dios med Dani Klein i spidsen var et stort navn i slutningen af firserne og starten af halvfemserne. Dani Kleins mørke stemme indtog Danmark og resten af Europa med bl.a. Nah Neh Nah, Heading For A Fall og Don't Cry For Louie. Siden har der været forholdsvis stille omkring bandet, men Dani Klein har fortsat udgivet albums i både eget og Vaya Con Dios' navn, dog uden større omtale her i Danmark.
ANNONCE
Vaya Con Dios i Vega
Så det var en overraskende opdagelse, at Vaya Con Dios havde planlagt besøg i Vega d. 18. april. Og endnu mere overraskende, at det danske publikum tilsyneladende stadig kunne huske bandet, for koncerten blev relativt hurtigt udsolgt.

Vega havde til lejligheden linet de orange stole op, noget der skulle vise sig at være en god idé, musikken taget i betragtning. Med en plads på første række og et perfekt udsyn til scenen kunne man blot læne sig tilbage og vente på, at magien skulle indtræffe.

Og det gjorde den. Præcis kl. 20.00 gik Vaya Con Dios på scenen, og lagde ud med nummeret Just A Friend Of Mine fra deres første plade. Allerede fra første strofe var det tydeligt, at Dani Kleins stemme ER det, der gør Vaya Con Dios til noget helt specielt. Den tryllebinder lytteren og fremkalder næsegrus beundring. Subtil og mørk for det meste, kælen og forførende når det slår hende og allerbedst når der pludselig skrues op for volumen og desperation, der krænges ud med en længsel, som virker så ægte. Når Dani Klein synger om forlist kærlighed, kan man næsten føle smerten.
ANNONCE
Vaya Con Dios i Vega
De næste godt halvanden time fik publikum en rejse ind i Vaya Con Dios' musik. Og hvordan beskrives musikken bedst? Det er jazz, det er blues, det er latin, det er sigøjnermusik, endda easy listening om du vil..... Og så kan man ellers drømme sig hen til en røgfyldt fransk natklub af den mindre pæne slags (om end de er belgiere, så virker associationen til det franske bedre). At realiteten så viser sig at være en orange stol i Store Vega gør ingen forskel, for det handler om at skabe stemninger, og det lykkedes til fulde.....

På vores rejse stoppede vi bl.a. i Puerto Rico, hvor der var dømt fællessang: "Ay-ay-ay-ay-ay-ay Puerto Rico", det kom ud helt af sig selv, vi kunne slet ikke lade være. Vi styrtede ned i Heading For A Fall, der bød på en mere afdæmpet, men bestemt ikke dårligere version end på albummet. De evigt smukke ballader Farewell Song og At The Parallel fik vi også besøgt.

Under hele koncerten var Dani Klein særdeles nærværende og indtagende, og bandt numrene sammen med både small talk og alvorlig tale. Således blev nummeret Pack Your Memories dedikeret til alle voldsramte kvinder, hvilket virkelig formåede at forstærke sangens budskab: "Pack your memories and leave / Don't give it a second thought / All he's given you is grief / And pain you can do without / Pack your memories and leave, girl".
ANNONCE
Vaya Con Dios i Vega
Sidste stop på rejsen var What's A Woman, og bandet forlod scenen med et ubesvaret spørgsmål. For de manglede at give os noget: Den største af dem alle - Nah Neh Nah! Og man kunne da også høre en summen blandt publikum. "Får vi den ikke?" "De mangler jo at spille....". Og jo, de kom på scenen igen, men serverede først en smuk fortolkning af sigøjnernes "nationalsang", Pauvre Diable. Og derefter kulminerede det...... "Are you ready to get up and dance?". Nah Neh Nah gav koncerten en fantastisk afslutning, vi var oppe af de ellers komfortable stole, syngende og dansende. Perfekt at slutte med lige netop dette nummer, for alt andet ville blegne efter den omgang.

Velfortjente 5 stjerner for en smuk og stemningsfyldt koncert med en veloplagt Dani Klein, kompetente musikere og et engageret publikum. Den sjette stjerne mangler kun fordi vi ikke befandt os på den føromtalte natklub. Det ville have fuldendt oplevelsen!

Setliste:
Just A Friend Of Mine
For You
Sold My Soul
Far Gone Now
Johnny
Forever Blue
Travelling Light
Heading For A Fall
At The Parallel
Puerto Rico
I Don't Want To Know
Hot August Night
They Say It's Love
Pack Your Memories
Farewell Song
Don't Cry For Louie
Je L'Aime, Je L'Aime
What's A Woman
Pauvre Diable
Nah Neh Nah
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce