Connery

Under the Iron Sea

Keane er blevet voksne

2 ud af 6 stjerner
I 2004 udgav det engelske band Keane deres første album, "Hopes and Fears", der blev en bragende succes. Nu er deres andet album, "Under the Iron Sea", kommet på gaden, men kan det leve op det foregående?

Under the Iron Sea
Det er med spænding, at man har ventet på Keanes nye album og man kan sige, at de i den grad fundet sin niche indenfor rockmusikken. Deres debutalbum, "Hopes and Fears" solgte mere en fem millioner og Keane har med deres unikke lyd uden guitar bevist, at de har fat i den rigtige ende.

Keane har taget den helt rigtige udvikling med "Under the Iron Sea". Debut'en "Hopes and Fears" var kendetegnet ved den klare lyd fra det elektriske Yamaha piano. Den nye lyd er stadig kendetegnet ved pianolyden, den er bare mere storslået og mere eksperimenterende ved at de har ladet piano'et gå gennem
Selve lyden er også blevet en anelse mere dyster, således at de kritikere som måtte synes at debut'en var lidt for poppet nu vil bøje sig i støvet og rette ind blandt de mange fans som allerede så lyset ved debut'en.

Vi har allerede fået et godt indblik i Keanes univers på "Under the Iron Sea", da deres første  single "Is It Any Wonder?" har været kåret som P3's Ugens U-undgåelige og albummet indeholder flere singler af samme kaliber.

Det er ingen hemmelighed, at Keane har en speciel lyd og at man enten elsker dem eller hader dem. "Under the Iron Sea" er et album, der skal høres et par gange, før man kan udtale sig om hvorvidt man kan lide det eller ej. For hver gang man hører albummet få man øjnene op for det utal af små overraskelser der er i teksten såvel som musikken.

"Under the Iron Sea" og "Hopes and Fears" kan på ingen måde sammenlignes, da man på debut'en kunne hører det ene popnummer efter det andet, skal man på "Under the Iron Sea" et godt stykke ind på pladen for at finde dem.

Hvis man er til Keanes lidt specielle lyd, så kan "Under the Iron Sea" varmt anbefales.

Trackliste:
01: Atlantic
02: Is It Any Wonder
03: Nothing In My Way
04: Leaving So Soon
05: Bad Dream
06: Hamburg Song
07: Put It Behind You
08: Crystal Ball
09: Try Again
10: Broken Toy
11: Frog Prince
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce