Connery

TRR: Kreta #3

Hvad er turisme?

Hvad er det præcis der gør turisthelveder til turisthelveder?
TRR: Kreta #3
Det kæmpede jeres udsendte Chradser og Showoff en brav kamp for at finde ud af. En vigtig brik i spillet om at blive Europas sløjeste turistfælde er, at man er nødt til at have en borg, en ruin, et fæstningsværk af en art. Der skal altså som minimum være en samling af smadrede sten, som man ikke kan komme uden om.

Dem, som har læst med før, kan huske Gran Canaria artiklerne, hvor Chradser lod sin viden om fæstningsværket udenfor Puerto Rico flyde. Den flotte borg i horisonten viste sig at være en cementfabrik, og Chradsers historie om den spanske inkvisition faldt lidt til jorden. Så det var vigtigt for os at betræde Chanias sløje samling sten. Nemlig bymuren omkring Chania.

Det lyder måske ikke så imponerende, man føler måske ikke historiens vingesus ved første øjekast, og det er der en rigtig god grund til. Det er en røvsyg mur, som ingen værdi eller effekt har. Der er ikke engang nogen, der står og tuder op af den. Eller det vil sige, der er nok et par stykker, der har grædt af glæde, da vi rejste hjem, men det var mere sådan lidt spontant.
ANNONCE
TRR: Kreta #3
En anden ting, der er vigtig, er sigøjnere, der sælger ligegyldigt lort. På Kreta gør de sig en del i lædervarer. Her vil den opmærksomme læser tænke, at der da ikke er noget galt med varer af læder. Og bevares, sko, tasker, bælter og punge af læder er alle sammen fornuftige brugsgenstande. Men hvem fanden ønsker sig en bil af læder eller endnu bedre et horn fra det kretensiske nationaldyr Kri-Kri i læder? Samtidig er det forhandlet af nogle af de mest ucharmerende mennesker, der er sat på denne jord. Man skal hives og flås i, spørges til højre og venstre hvor man kommer fra, og hvad man vil give for kohud.
 
Ting nummer tre, der også gør sig gældende, er forekomsten af fuldstændig forkullede pensionister på stedets strande. Her står Kreta rigtig godt. Det vrimler med dem. Ældre, usandsynligt brune og med en besværet gangart, der til enhver tid ville sende dem gratis til de kanariske øer på Farum Kommunes regning.
 
Vores tredje dag gik en hel del med at undersøge disse ting i turismens tegn. Vi indtog et fornuftigt frokostmåltid og røg tilbage på hotellet, hvor poolen blev indtaget. Dog må det siges, at Chradser hverken er stærk på vand eller i vand. Han reddede sig en fornuftig prop i øret, der bragte ham i en kummerlig forfatning. Ikke siden min barndoms tvangsbade har man hørt så meget tuderi over vand i ørene. Dette beviser også bare tesen om, at man ikke skal bade en time, efter man har spist.
ANNONCE
TRR: Kreta #3
Efter poolen stod det på den daglige aftenseance med Boten Anna og en klargøring, inden vi skulle ud og have noget mad. Strømmen var tilbage, og vi fik varm mad af en fornuftig kvalitet. Tilbage på hotellet røg vi i baren. Ned til bartenderinden (Mimi), stole-Yorgos (som stadig var vred) og så nogle usandsynligt opstemte pensionister.

Et eller andet sted er man nødt til at have respekt for den slags mennesker. De snakkede konsekvent bare dansk til alt og alle, og hvis folk omkring dem ikke forstod dem, blev de enormt fortørnede. Således lykkedes det altså ældre dame med næsten blåt hår at bestille: 'Two kaffe wit sukker og lidt mælk please'. Gotta love them.

Det var også dagen hvor vi skød følgende reklamefremstød for den vidunderlige frugt vandmelon.
ANNONCE
TRR: Kreta #3
Vi lagde låg på aftenen med et stort smil og røg tidligt i køjen. Morgendagen skulle blive endnu en dag med spiritusmedicin.

Temperatur 3. dag: 30,7 grader celsius 
Dagens udtryk: Dig der! Du kan ikke komme ind!
Del

Seneste nyt

Annonce