Connery

Tropic Thunder

Et filmhold tager ud i junglen for at optage en krigsfilm, men befinder sig pludseligt i en ægte krigs situation.

5 ud af 6 stjerner
Tropic Thunder er årets sjoveste film så enkelt kan det siges. Den tager tykt pis på krigsfilm som 'Platoon', 'Casulties of War' og 'Apocalypse Now'. Den er selvironisk og er frem for alt hylende morsom!
Tropic Thunder
Den britiske instruktør Damien Cockburn er i færd med, at lave en meget ambitiøs krigsfilm, med en flok forkælede og krukkede skuespillere. Filmen er dog gået langt over tid og budget, og det får filmselskabet til at se rødt. De giver derfor Cockburn et ultimatum.

Derfor tager instruktøren sammen med nogle af hovedskuespillerne ind i junglen på en overlevelsestur, for at give skuespillerne en fornemmelse af, hvordan det er at være rigtig soldat.

Men hvad de ikke ved er, at der er en virkelig gruppe guerillasoldater i junglen.

Skuespillerne tror det er et setup fra filmselskabets side og spiller derfor med på 'legen'.
ANNONCE
Tropic Thunder
Hovedpersonerne i "Tropic Thunder" er tre mere eller mindre fucked up skuespillere.

Uden tvivl en selvironisk kommentar fra Stillers side. Han spiller selv actionhelten, Tugg Speedman, en hårdtpumpet, Hollywood actionhelt, á la Schwarzenegger, Stallone og Vin Diesel. No brains, all body.
Så er der den misforståede komiker, Jeff Portnoy (Jack Black). Han føler, at han ikke bliver værdsat nok, og folk kun vil se ham i familie-venlige 'prutte' komedier, hvor han spiller alle rollerne selv, en klar henvisning til Eddie Murphys karriere.

Og sidst men ikke mindst Kirk Lazarus, som bliver spillet af Robert Downey Jr. Han er den seriøse og prisvindende skuespiller, der er så method, som man overhovedet kan blive.

Kirk udtaler på et tidspunkt: "Man, I don't drop character 'till I done the DVD commentary."
ANNONCE
Tropic Thunder
For at spille en sort soldat gennemgår han en pigment transplantation og bliver dermed mørk i huden.

Downey Jr. er fantastisk som Kirk Lazarus, der i filmen, i filmen spiller Lincoln Osiris. Han stjæler, hver eneste scene og det er hans replikker, man går og siger, efter man har set filmen.

Men filmen i sig selv har også så mange guldkorn, at den er et sandt overflødighedshorn af sjove scener og referencer og indforstået humor og cameos og og og.....

Ben Stiller viser endnu en gang, at han, om nogen, har sans for humor og har med 'Tropic Thunder' lavet sin mest gennemførte film og en øjeblikkelig komedie klassiker.
ANNONCE
Tropic Thunder
Den har så meget overskud, at der faktisk er blevet lavet en mocumentary om tilblivelsen af filmen, i filmen. Den hedder 'Rain of Madness' og er en parodi på dokumentaren 'Hearts of Darkness' der blev lavet i forbindelse med "Apocalypse Now". Den skulle eftersigende være lige så sjov, som 'Tropic Thunder'.

Det værste ved 'Tropic Thunder' er, at man har lyst til at se den igen og igen.

Optagelserne starter den 10. oktober.
ANNONCE
Tropic Thunder
Drengerøvs factor: 100 %

Teknisk information:
Original titel: Tropic Thunder
USA/Tyskland, 2008
Instruktør: Ben Stiller
Medv: Ben Stiller, Robert Downey Jr, Jack Black og Nick Nolte
Genre: Krig/Action/Komedie
Billedformat: 2.35:1
Lyd: DTS/Dolby Digital 5.1
Længde: 107 min.
Premiere dato: 10. oktober 2008
Biodistributør: United International Pictures
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce