Connery

Tøsebands #2

Her følger så anden del af vores spændende artikelserie om bands med kvindeligt islæt.

Tilbage i 1996 var der et søsterpar ved navn Mercedes og Morgan Lander, der besluttede sig for at der skulle ske noget. De kedede sig gevaldigt, og da de begge 2 var meget musik interesserede besluttede de sig for at starte et band. På dette tidspunkt var søsterparret kun 15 og 17, men ikke desto mindre lavede de en indspilning hos NG/Artemis Records på et navn der hed "Spit" og så lå verden foran dem. I dag 10 år senere har "Spit" solgt over 1.250.000 kopier og Mercedes og Morgan har banet vej for kvinder i den hårde del af musikverdenen. Bandet har siden dengang delt scene med med et utal af verdensband, hvor af 2 'bare' udgør Slipknot og Pantera. For at bane vej for succesen tog søsterparret 2 andre kvinder med i bandet henholdsvis Tara Mcleod og Trish Doan, og så var stilen lagt. Hårdtslående tøseheavy med alt hvad der hører til af headbanging, crowdsurfing og moshpitting. Et blad, der kalder sig "Metal Edge" har Kittie som nummer 1 på sin liste over "Top Ten Bands to Watch in the 2006!"-liste og jeg lægger gerne min personlige anbefaling med oveni hatten.
ANNONCE
Tøsebands #2
Musikken:

Det første indtryk man får af musikken som fan af genren er et "hmm", da deres stil ligger en smule uden for sædvane, men når først tøsebørnene giver sig i kast med at rive i strenge og hamre løs på stortrommen, så er der lagt i ovnen til en solid omgang hold i nakken dagen efter. Smagen er groovy meget domineret af guitaren og der er en stor sammenhæng i deres numre. Af andre bands i samme kategori kan nævnes det lidt ældre Pantera (Cowboys from Hell og måske Far Beyond Driven), Otep eller bare generelt typisk midt-halvfemser-metal, men faktum er at det skal høres. Der er med en anden mundkurv på ikke noget fis og ballade her, men udelukkende heavy-metal uden alt for meget kærlighed til andet end musikken og instrumenterne.
ANNONCE
Tøsebands #2
Anbefaling:

Hvis du som jeg efterhånden har en del års erfaring på bagen samt lidt færre fimrehår tilbage på øregangen, eller blot vil give dig i kast med noget bandværk, hvor der er nogle kvinder med i, jamen så tag og giv Kittie en chance. Der gives selvfølgelig bonus for at det er kvinder, der giver den gas når du står i din 100-hestes brændert til koncerten efter alt for mange fadøl i pausen mellem Kittie og opvarmningsbandet, for Kittie er nemlig ikke nogen fru og øhh fru hvemsomhelst. Et par ægte SuicideGirls.

Et par numre:

Kittie - Spit
Kittie - Brackish
Kittie - Look So Pretty
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce