Connery

Ti små skarpe til Isles

Onsdag den. 8. februar mødtes Connerys to hårdtabejdende eksistenser med det fynske indierockband Isles i deres studie på Odense havn.

Ti små skarpe til Isles
Klokken var lidt over 13 da vi blev lukket ind i studiet. Med det samme bemærkede Rasmus og jeg at der hang en svag, dog ganske sikker lugt af sure sokker og rulletobak i luften. Forsanger Søren Corneliussen bød os velkommen og viste os rundt i studiet, der alt i alt dækker en mellemstor lejlighed. Studiet hedder Lydkraft og ligger på havnen i Odense. Studiet er indrettet så man kan bo der i lange perioder ad gangen, så lang tid man enten handler godt ind til det lille køkken, eller bestiller mad udefra. Da Connerys udsendte var der, så de både toilet/bad og opholdsstue med fjernsyn og spillekonsol og med duften af rock & roll og hjemmerullere i mente, kan vi kun sige: Helt sikkert!

Da vi havde smidt overtøjet og sat os i sofaen, spillede Isles to af deres indspillede numre fra deres nye album. Der var en lettere sørgmodig tone i den første sang, mens den anden var i hopla så det gjorde noget. Som ny lytter ville mange mene at Isles minder meget om Mew i deres sound, men har man lyttet blot en lille smule til deres sange, kan man godt høre forskellen.

Isles har tidligere udgivet 1 album og en demo. Albummet 'We have decided not to die' handler det meste af tiden om tabet af Sørens far, der blev overfaldet af en psykisk syg mand og den vrede mod det danske samfund, der fulgte deraf. Sangene er dystre, men utroligt iørefaldende og smukt udformet. Isles lover om deres nye album, at det bliver mere energisk og mindre dystert.

Vi fik lov at stille Isles og deres tekniker, Niels Høg 10 hurtige spørgsmål over en kop kaffe, inden de skulle videre med deres indspilning.
ANNONCE
Ti små skarpe til Isles
1: Hvad bragte jer sammen som band til at starte med?

Søren: Det startede med at jeg havde skrevet nogle sange og så spurgte jeg Rune (bassisten, der efter eget udsagn spreder hygge i bandet, red) om han ville være med. Det ville han jo gerne, så vi startede faktisk bare os to.

Hvornår var det?

Søren: Det var tilbage i '98. (Kigger spørgende på Rune) '98/'99, men det var først efter '99 at det begyndte at blive sådan lidt seriøst. Selve Isles blev til i 2003 men ikke som det er nu. Vi har jo fået en ekstra én med på keyboard og Hasse på trommer.

Hasse: Ja jeg kom med i sommers!

Søren: Vi havde problemer med at finde trommeslagere...

Hasse: Men så så de lyset (griner)

Søren: (fortsætter) ... først havde vi den ene, og så kom Hasse.

Rune: Så må vi håbe han duer.

Søren: Ja vi troede ikke lige på ham, da vi så ham for han kom i sådan nogle... små shorts. (latter fra resten af bandet) Ja og utroligt hvide ben og sådan.

2: Hvornår kan man forvente at se jer live igen?
Søren: (trækker lidt på det) I april... Den 13 april. Det er på ungdommens hus i Fredericia, hvor vi skal varme op for Baby Woodrose.
ANNONCE
Ti små skarpe til Isles
3: Hvad er jeres hensigt med denne plade?
Søren: (kort pause) Det er at få en pladekontrakt.

Ok, kort og simpelt... (lettere forvirret over det korte svar)

Søren: Og så også at lave et rigtig godt album

4: Hvordan har det været at indspille det her album indtil videre?
Søren: Det har været fint. Vi mangler lige lidt vokal, der ikke er blevet ordentligt indspillet på en sang.

Niels: Altså, der vil jo altid være nogle ting som ikke går så glat som man havde håbet på, men tit og ofte er det også det, der gør det fedt at arbejde med.

5: Hvornår er det jeres deadline er?

Hasse: Altså deadlinen for pladen er i marts... den 14 marts. Der skal den masteres i Audioplanet. 1 april skal pladen være trykt.

Har I haft ballade med at overholde tidsplanen?

Thomas: Kun lidt.

Niels: Arrr... vi er i hvert fald ikke foran. Det har været sådan lidt... altså nogle ting tager man for givet, men så virker de ikke rigtig som forventet, og så er der så de ting som man troede ville være svære som så bare fungere. Vi har en tidsplan som vi bevæger os plus/minus en dag inden for. Det er jo klart at der altid vil være noget. Man kan jo kun lægge en skitse og så arbejde ud fra den. Men vi har gjort det godt alle sammen, indtil videre og der har været en god stemning...

Rune: Ja man har lyst til at gå ind og klø på!

Niels: Ja vi har haft lidt travlt engang i mellem og nogle dage har vi været lidt for hårde ved os selv.  Der er jo også nogle fra bandet der bliver nødt til at passe deres skole så... Men det går rigtig godt.

Hvornår var det I startede indspilningerne?

Søren: Sidste onsdag. (d. 1. februar, red)

6: På jeres sidste album handlede sangene meget om tabet af Sørens far. Hvordan har det været at synge om sådan en oplevelse overfor folk man ikke kender? Kommer det for tæt på?

Søren: Jeg har ikke haft det godt med at snakke om det, men det er næsten som en slags terapi at skrive om det. Sådan er det ikke på den nye plade, selvom jeg har lidt svært ved at lade være med at skrive om det da det fylder ret meget, men det var mere vrede og sådan og om at forholde sig til døden og sådan.

Kan man så mærke at det nye album er mindre 'aggresivt'?

Hasse: Ja, altså der er stadigvæk noget af det, men det er med højere humør.

Søren: Også fordi vi er to sangskrivere nu. (nikker mod Thomas, der sidder med fødderne oppe og lounger den i sofaen) Han synger også. (Thomas nikker)

7: Hvilken genre vil I selv sige I spiller indenfor?

Hasse: (lang pause) Det er jo indierock, men det er meget alsidigt. Der er meget forskelligt. Selvfølgelig er der en rød tråd, men mange af numrene ligger meget langt fra hinanden rent stilmæssigt.

Rune: Det er en plade der fortæller om hvor bredt vi egentligt spiller.

Søren: I og med at der er to sangskrivere, der alligevel skriver så forskelligt, er det blevet mere spændende at arbejde med.

Thomas: Hvem ville ikke gå ud at købe sådan en plade her? En plade hvor der er så meget forskelligt? Jeg ved da at jeg personligt ville elske sådan en plade. Vi er sådan lidt nogle, der falder lidt ved siden af.

8: Hvilket publikum sigter I efter?
Søren: Vores målgruppe er vel i alderen 15/16 og så op til en 25/26 år. Men det er bredere endnu.

Rune: Ja... der var en på 44...

Søren: Vi går ikke efter et bestemt publikum... Vi har bare snakket lidt om hvem det egentlig er, der lytter til os.

9: Sig mig så, hvad er planen for fremtiden?
Hasse: Det er vel egentlig at pladen skal være... opklaret.

Thomas: Ja og om der kommer meget fuzz og om vi får skabt nogle aftaler og sådan.

Søren: Vi skal ha' skrevet en masse ting ned som så skal sendes til nogen med kontakter. Sådan distribution og booking bureauer... Det ville være det bedste for os.

10: Så fremtiden står og falder simpelthen med denne skive, eller hvad?
Rune: Ja det kan man godt sige, men jeg tror også at hvis man laver et godt produkt, så virker det sgu.

Søren: Vi skal bare finde det rigtige sted og gøre dem (publikum og producere, red) opmærksom på os og sådan noget.

Connery takker for interviewet og ønsker jer alt muligt held og lykke i fremtiden. Vi ses nok snart igen.

Husk at du hver uge kan se Isles dagbog fra studiet! :) Check også deres sprøde hjemmeside på www.IslesMusic.com
ANNONCE
Ti små skarpe til Isles
Del

Seneste nyt

Annonce