Connery

The Psyke Project - Release Party

Release party hos The Psyke Project

2 ud af 6 stjerner
The Psyke Project - Release Party
The Psyke Project udgiver d. 2. april deres nye album Apnea, og i den sammenhæng har vi valgt at lave en "treenighed", hvor dette er én af tre artikler omkring bandet.
 
Dagen er lørdag d. 24/3-07, og The Psyke Project har snart release på deres nyeste udspil Apnea, og hvilken måde er bedre at fejre det på, end med et brag af et release party?
Kl. 21:00 går dørene op, og de håbefulde ventende fan's, strømmer ind i 'det grønne rum'. De fleste runder lige baren, som uddeler gratis øl, der er jo kun release på pladen én gang, og stemningen begynder at blive opbygget.
Efter nogen tid kommer der en skikkelse til syne på scenen, og der bliver kort fortalt om aftenens forløb, og hvorfor man er der, hvis nogen skulle være i tvivl.
Lyden af hans stemme forsvinder da han forlader scenen, og stemningsfyldte lyde i form af en skrattende lyd begynder. Denne musik forsætter i omkring en halv time, hvorefter der endnu engang begynder at være lidt aktivitet på scenen.
 
DOI
 
Det er bandet Doi, som skal til at varme gæsterne op til det store brag. Bandet fatter instrumenterne, og starter deres første nummer. Deres musik er relativ svær at beskrive, men kan bedst beskrives som en blanding af en overdosis LSD, og den lækreste alternative musik, som flyder ud igennem højtalerne. Forsangerens stemme og attitude er skabet på den fede måde, og man kan virkelig mærke at han lever sig ind i musikken.
Doi er et band som virkelig kan rive op i folks sind, og når de begynder at spille på sav og violin giver det en stemning som er uforklarlig, og dog utroligt virkelig.
Selve koncertoplevelsen faldt dog lidt til jorden, da bandet nærmest ikke henvendte sig til publikum, og dette gav en lidt tam oplevelse.
Da Doi afslutter deres sidste nummer, fortsætter bassisten med at spille den samme tone om og om igen, imens de andre bandmedlemmer begynder at lukke ned, og rydde deres instrumenter væk. I mellemtiden træder The Psyke Projects guitarist (Sune Kaarsberg) ind på scenen, og ledsager Dois' bassist. Denne 'duet' tromler konstant ud igennem højtalerne, men pludselig forsvinder bassen, som hurtigt bliver overtaget af The Psyke Projects bassist (Jeppe Skouv). 
ANNONCE
The Psyke Project - Release Party
The Psyke Project
 
Bandet er klar og den eneste lyd der er i lokalet, er den stadige trivielle tone som flyder fra højtalerne. Pludselig som et lyn fra en skyfri himmel, sprænger der en episk hardcore metal bombe, og bevidstheden bliver 100 % koncentreret omkring hvad der foregår på scenen. Folket bliver grebet af stemningen, og mosh-pitten begynder at koge, alt imens at bandet fyre den dobbelt så meget af. Den kontakt bandet skaber til publikum, er en kontakt man sjældent ser. Forsangeren (Martin Nielskov) og basisten ryger rundt i en cocktail af sved, instrumenter og en udstråling der siger 'I Get Paralzed'. Efter at have spillede nogle numre fra det nyeste album, fortæller forsangeren en historie, som munder ud i at deres forhenværende guitarist (Simon Vadstrup) skal spille nogle numre sammen med dem. Da Simon træder ind på scenen kommer der en nærmest ekstase lignende jubel, og Simon bliver modtaget med champagne fra bandet. 
Én ting som man kan, og skal sige om The Psyke Project, er at de virkelig kan skabe fest stemning iblandt publikum. Den anden, og mindst lige så vigtige er deres livelyd. Den lyd de skaber på scenen, er endda endnu mere fortryllende end den de har skabt på det nye album.
Da Simon har spillede nogle numre med bandet, overtager Sune endnu engang guitaren. Koncerten flyver af sted, mosh-pitten har nået koge og højdepunktet, og inden man har set sig om kommer bandets desværre sidste nummer. Men selvom dette er enden bliver der heldigvis ikke fældet nogen tårer. Publikum vælger i stedet at fyre deres sidste krudt af, og nærmest bærer bandet på hænder og fødder, så de virkelig kan mærke at de er elsket.
 
Da koncerten er rundet af og jeg kigger tilbage på The Psyke Projects release party, ser jeg en rigtig vellykket fest, hvor alle var glade og havde en fantastisk god aften. Desværre var der lidt for meget ventetid, men dette overskygges i det lange løb af den præstation der kom fra begge bands. Valget af Doi som opvarmning kan tilnærmelsesvis kaldes for perfekt, da de ikke stjal billedet, men heller ikke virkede som noget der bare skulle overstås. Fra min side kommer der en 100% opfordring til at tage ud i det danske land, og opleve The Psyke Project.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce