Connery

The Psyke Project - Apnea

The Psyke Project leverer tungt episk metal til et 13 tal.

4 ud af 6 stjerner
The Psyke Project - Apnea
The Psyke Project udgiver d. 2. april deres nye album Apnea, og i den sammenhæng har vi valgt at lave en 'treenighed', hvor dette er den første af tre artikler omkring bandet.

Apnea er først og fremmest nyskabende, og har mere tempo end deres tidligere album Daikini, dog stadig med den mørke fornemmelse igennem hele pladen. Martin Nielskovs (vokal) stemme kommer virkelig til sin ret, og man kan mærke at han har en utrolig evne til at veksle mellem sang og en hårdt slående skrigende vokal.
 
Det første møde man får med pladen er en lang, dyster og stemningsfyldt intro, som har nogle virkeligt gode elementer, og man får opbygget en stemning, som kommer til at præge hele albumet. 'Freden' brydes pludseligt af Martins vokal, og giver det sidste drys salt for at gøre hele retten klar til at indtage. Man kan tydeligt mærke deres inspiration i metal miljøet, dog mere behersket, og roligt.
Slår man videre kommer man til 'I Get Paralyzed' som de netop har udgivet en video til, som er utroligt stemningsfyldt, og i selve nummeret kan man her mærke deres mere hardcore side, hvor tempoet er en del hurtigere end i intro nummeret. Musikken stiger og falder ofte i dynamik, hvilket resulterer i en utrolig oplevelse, hvor man let kan få associationer i alle former.
ANNONCE
The Psyke Project - Apnea
Apnea kunne blive et trivielt album, når man har hørt 9 numre, som har mange af de samme elementer, hvis det ikke var for nummeret Not In My Time. Nummeret som er et sangnummer, har et helt andet aspekt i sig end de forrige numre. På dette nummer har de fået en sanger ved navn Silas til at synge, og det gør han med stil. Der kommer en nærmest perfekt afslutning på albummet, og det sætter prikken over i'et. 
 
I det store hele er Apnea et utroligt velspillet album, og der kan kun gives udtryk for begejstring fra min side. Det henvender sig mest til folk i hardcore og metal miljøet, dog har det mulighed for at ramme et bredt spektrum af mennesker, da den episke lyd bringer følelserne i kog.
Så hvis du trænger til et brud i dagligdagens trivielle rutine, kan det varmt anbefales at sætte Apnea på anlægget, og lade tonerne flyde.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce