Connery

The Men Who Stare At Goats

The Men Who Stare At Goats er en vanvittig krigskomedie med George Clooney og Ewan McGregor i hovedrollerne. Filmen er baseret på Jon Ronsons bestseller roman af samme navn. Filmen indledes med et skilt hvorpå der står, at det meste af historien er sand, hvor end utroligt det måtte virke.

5 ud af 6 stjerner
Sandrew Metronome - The Men Who Stare At Goats Sandrew Metronome
Drengerøvs factor: 80 %.

(Hvad betyder Ninjaer og drengerøvsfaktor?)

Historien starter i år 2002. Journalisten Bob Wilton (Ewan McGregor) arbejder for en lokalavis i byen Michigan. En dag interviewer han Gus Lacey, en forhenværende soldat. Gus påstår, at han er synsk og at han for 14 år siden, var en del af en eksperimenterende amerikansk militærenhed. Enheden bestod af supersoldater, der alle var i besiddelse af overnaturlige evner. Bob er skeptisk overfor Gus’ historie, men Gus fortsætter med at fortælle den inspirerende historie om enhedens leder Bill Django (Jeff Bridges).

Øhm… Nææ…. Så starter historien faktisk tilbage i 1971. Under Vietnam-krigen bliver den unge soldat Bill Django skudt ned, under en ildkamp, da ingen af hans rekrutter ønske dræbe en Vietcong og misser derfor med villige. Senere på hospitalet får Bill idéen til ”New Earth Army”. En fredsstyrke af supersoldater, en slags Jedi-riddere, der ikke bekæmper fjenden med våben men med fred, positive telepaterede tanker og naturkræfter.
ANNONCE
Sandrew Metronome - The Men Who Stare At Goats Sandrew Metronome
Soldaterne skal trænes op i, at bruge deres unikke mentale evner. Evner som strækker fra at læse fjendens tanker til at gå igennem vægge. Igennem 70’erne og 80’erne støtter den amerikanske regering projektet, men en dag kommer der en slange i paradiset.

Clairvoyanten Larry Hooper (Kevin Spacey) gør alt for at sabotere Django’s træning.  Han har selv helt andre planer for enheden. Det ender med, at New Earth Army projektet bliver lukket ned i 1989. Takket være Hopper.
ANNONCE
Sandrew Metronome - The Men Who Stare At Goats Sandrew Metronome
Tilbage i 2003. Bobs kone forlader ham, til fordel for hans redaktør. Skilsmissen tager meget hårdt på Bob. Han beslutter sig for at rejse til Irak, for at finde en god krigshistorie han kan skrive og vinde konen tilbage for hans tapperhed. En dag sidder han på hotellets bar, og falder i snak med en lidt mystisk mand ved navn Lyn Cassady (George Clooney). 

Imens de sidder og snakker, går det pludselig op for Bob, at han har hørt om Lyn før.
ANNONCE
Sandrew Metronome - The Men Who Stare At Goats Sandrew Metronome
Lyn Cassady var nemlig en af den bedste soldater i New Earth Army. Cassady er nu på en top hemmelig mission. Grundlæggeren Bill Django er nemlig forsvundet og Cassady er fløjet til Irak, for at finde han.

Fascineret af Lyns historie og New Earth Army projektet, beslutter Bob sig for at tage med Lyn, direkte ind i Iraks krigszone. Her oplever Bob ting, han aldrig havde troet var mulige og ender med at stå ansigt til ansigt med, hvad der svarer til virkelighedens, Darth Vader.
ANNONCE
Sandrew Metronome - The Men Who Stare At Goats Sandrew Metronome
George Clooney har selv produceret filmen. Ligesom det var tilfældet med bl.a. O Brother, Where Art Thou? og Burn After Reading, stjæler han også her hele filmen. Clooney er perfekt som den excentriske Lyn Cassady, med alle hans småskøre indfald og underlige ansigtsudtryk og tiks.

Ewan McGregor er ligeledes god. Hans rolle er dog mere som ”the straight man”, observatøren der, ligesom publikum, mest er med på en kigger.
ANNONCE
Sandrew Metronome - The Men Who Stare At Goats Sandrew Metronome
The Men Who Stare At Goats er en intelligent satire med en original -og velfortalt historie. Det er en sjældenhed i Hollywood efterhånden. På samme tid er den også hysterisk morsom. Den indeholder en meget skæv form for humor, der i hvert fald ramte plet hos mig. Der er blandt andet en scene, hvor Cassady prøver at forklare en uforstående Bob, hvad en Jedi-ridder er. Det er intet mindre end genialt, på sin egen intertekstuelle måde. (McGregor er jo selv forhenværende Jedi.) Det er blot et af mange guldkorn.
ANNONCE
Sandrew Metronome - The Men Who Stare At Goats Sandrew Metronome
Filmen kunne sagtens blive nomineret til en Oscar for bedste manuskript. Det fortjener den fuldt ud.

Det er dog en anden George Clooney film; Up in the Air, som pt. er favorit til prisen for bedstefilm.

Om nogen af dem vinder vil vise sig, når Oscar uddelingen løber af stablen søndag den 7. marts.

The Men Who Stare At Goats har premiere

den 7. januar landet over.

ANNONCE
The Men Who Stare At Goats - Trailer
Teknisk information:
Original titel: The Men Who Stare At Goats

USA/UK, 2009

Instruktør: Grant Heslov

Medv: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey og Stephen Lang

Genre: Krigs komedie

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 94 min.

Premiere dato: 7. januar 2010

Biodistributør: Sandrew Metronome
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce