Connery

The Limits of Control - Ude nu på dvd

Kult-instruktøren Jim Jarmusch er tilbage med en finurlig fortælling om en lejemorder på mission i Spanien.

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvs factor: 20 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
Nordisk Film - The Limits of Control - Ude nu på dvd Nordisk Film
Filmen åbner i en lufthavn, hvor vores hovedperson, en lejemorder kaldet Lone Man (Isaach De Bankolé) er ved at blive briefet omkring sin næste mission, selvom missionen i sig selv er uklar, og vejledningen hertil er kryptisk. Alt hvad Lone Man får af vide er: "Alt er subjektivt," "Universet har intet centrum og ingen kanter”, “Virkelighed er vilkårlig”, og “Brug din fantasi og dine evner." Efter mødet i lufthavnen, han rejser til Madrid og derfra til Seville, hvor han undervejs møder flere mennesker på caféer og i toget. Hvert møde har det samme mønster: han har bestilt to espressoer og venter, hans kontakt kommer og spørger "Du taler ikke spansk, vel?" Hvortil han svarer "Nej". Kontakterne fortæller ham alle et par kryptiske sætninger, hvorefter de udveksler tændstikæsker med hinanden. I tændstikæsken findes en kode skrevet på et lille stykke papir, som Lone Man læser og herefter ødelægger. Disse kodede meddelelser føre ham til hans næste stævnemøde.
ANNONCE
Nordisk Film - The Limits of Control - Ude nu på dvd Nordisk Film
Gentagne gange støder han på en kvinde (Paz de la Huerta), der altid er enten helt nøgen, eller kun iført en gennemsigtig regnfrakke. Hun opfordrer ham til at have sex med hende, men han afviser, og siger at han aldrig har sex, mens han arbejder. Han møder også en cowboy med et vansiret ansigt (Gael García Bernal), en kvinde med en paraply (Tilda Swinton) og en rig amerikaner (Bill Murray).
ANNONCE
Men undervejs bliver vi ikke meget klogere på, hvad mandens mission går ud på.
Nordisk Film - The Limits of Control - Ude nu på dvd Nordisk Film
The Limits of Control er en sær snegl. Jeg havde svært ved at finde ud af om jeg røvkedede mig eller om filmen var så finurlig, at jeg blev pirret af dens mærkværdige univers.

På en underlig måde havde jeg nemlig også lyst til at se, hvordan den endte og blev nærmest hypnotiseret af dens dvælende tempo. Jeg var faktisk nødt til at se filmen to gange, før at jeg rigtig fangede tonen og alle de små detaljer i den.
ANNONCE
Filmens hovedperson, Lone Man ytrer ikke mange ord undervejs i filmen og man kan ikke undgå, at blive draget af hans mystiske fremtoning.
Nordisk FIlm - The Limits of Control - Ude nu på dvd Nordisk FIlm
Jim Jarmusch er kendt for at lave ret specielle film (Broken Flowers, Dead Man og Down by Law), der lægger mere vægt på stemning og karakterer, end en egentlig plotdreven historie og The Limits of Control er ingen undtagelse.

Det er bestemt ikke en film for alle. Der er meget symbolik og fanger man ikke lige dette, kan den godt virke som en lidt langtrukken film. Men der ligger faktisk rigtig meget mellem linjerne, hvis man blot giver den en chance.
ANNONCE
Nordisk Film - The Limits of Control - Ude nu på dvd Nordisk Film
The Limits of Control er Jarmusch i sit legesyge hjørne. Der er rigtig mange referencer til andre film af samme genre og Jarmusch kommenterer endda på sin egen film, i filmen. Han er bevidst om genrens klichéer og modarbejder dem bevidst.

The Limits of Control
er således en slags kunstnerisk hitman-film. Man skal altså ikke forvente ekstravagante skuddueller og vilde biljagter.
ANNONCE
Det er en film der på mange punkter handler om at vente, vente til det rigtige tidspunkt og så slå til. Således er det måske i virkeligheden en af de mest realistiske hitman-film, der nogensinde er lavet.

The Limits of Control er netop udkommet på dvd.
ANNONCE
The Limits of Control - Trailer
Teknisk information:
Original titel: The Limits of Control

Produktions land og år: USA, 2009

Instruktør: Jim Jarmusch

Medv: Isaach De Bankolé, Tilda Swinton, Bill Murray, Gael García Bernal og Paz de la Huerta

Genre: Thriller/Drama

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Længde:111 min.

Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce