Connery

The Joneses

Har du nogensinde tænkt på, hvorfor du bare MÅ eje den nye iphone, det dyre Omega ur eller det store 42" Sony fladskærms tv? Måske er det fordi du har mødt The Joneses, eller i hvert fald nogen ligesom dem.

5 ud af 6 stjerner

Drengerøvs faktor: 70 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)

SPOILER ALERT: Det er umuligt at skrive en anmeldelse af denne film, uden at komme med en lille spoiler... Hvis du ikke vil vide noget om plottet, så lad være med at læse videre.


The Joneses - Trailer
SF-Film - The Joneses SF-Film

Steve (David Duchovny) og Kate Jones (Demi Moore) er det perfekte ægtepar. De har to kernesunde børn, Jenn (Amber Heard) og Mick (Ben Hollingsworth) samt alt, hvad hjertet kan begære af ting til hjemmet. Vi taler det nyeste mærkevare tøj lækredyre biler og når Steve og Kate er ude blandt venner og naboer, er de altid venlige. Men det er kun på overfalden…

I virkeligheden er The Joneses slet ikke nogen rigtig familie. De er derimod et hold top professionelle sælgere, der er blevet sat sammen af en magtfuld koncern, for at indfiltre et overklassekvarter, med den specifikke målsætning, at få folk i omegnen til at bruge penge på de luksusprodukter, som koncernen gerne vil øge omsætningen på. Kort sagt skal de få dig til at ville have alt, hvad de har.




Især naboerne Larry (Gary Cole) og Summer (Glenne Headly) er jaloux på The Joneses overdådige livsstil.

ANNONCE

Summer er nemlig selv sælger, men har ikke megen held med, at få omsat sine hudpleje produkter. Det stopper dem dog ikke i, at investere i en masse dyre ting for, at få samme levestandard som The Joneses, men det skal vise sig, at være en jalousi der kommer til at koste dem dyrt.


ANNONCE
SF Film - The Joneses SF Film

Steve er den nye mand på holdet. Tidligere bilsælger og golftræner, som nu er blevet headhuntet til at arbejde for koncernen, fordi han er charmerende og veltalende. Steve har imidlertid svært ved, at skelne mellem rollen som ”ægtemand” og privatperson.

Han er tiltrukket af Kate og har svært ved, at holde følelserne helt ude af sit arbejde, men Kate er 100% professionel og tænker kun på resultater, da hun gerne vil opnå den særlige status som koncernens top sælger familie.


ANNONCE
SF-Film - The Joneses SF-Film

Filmens store force er, at den har hjerte, et hjerte der hovedsageligt ligger hos David Duchovny. Siden han fik rollen som Hank Moody i Californication, har han fået et nyt boost i sin popularitet, men han havde nær aldrig fået rollen som Steve Jones i denne film.

Produktionsselskabet ville hellere have en mere kommerciel skuespiller i rollen. Instruktøren Derrick Borte måtte derfor kæmpe for at overbevise dem om, at Duchovny var den rette mand til jobbet. Duchovny skuffer da heller ikke et sekund. Han er ganske enkelt perfekt som den charmerende Steve.


ANNONCE
SF-Film - The Joneses SF-Film

Filmen udgiver sig, ganske som ”familien” for at være noget den ikke er. Således er det i virkeligheden et drama forklædt som en komedie. Filmen skifter nemlig langsomt gear og anden halvdel er knap så munter, som første. Det gør efter min mening kun filmen endnu bedre. I stedet for at forblive en letbenet komedie, får historien pludseligt substans og bliver ganske tankevækkende. Er materialisme med til at ødelægge de sande værdier i mennesker?

Se filmen og døm selv.

The Joneses flytter ind den 6. maj landet over.


ANNONCE
Teknisk information:

Original titel: The Joneses

USA, 2009

Instruktør: Derrick Borte

Medv: David Duchovny, Demi Moore, Amber Heard, Ben Hollingsworth, Gary Cole

Genre: Drama/Komedie

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 96 min.

Premiere dato: 6. maj 2010

Biodistributør: SF Film


Del

Seneste nyt

Annonce