Connery

The Fighter

Oscarbelønnet drama, baseret på en sandfærdig historie.

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og Info:
Drengerøvs faktor: 65 %

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor)

 

Teknisk information:

Original titel: The Fighter

USA, 2010

Instruktør: David O. Russell

Medv.: Mark Wahlberg, Christian Bale, Melissa Leo and Amy Adams

Genre: Drama/Biografi

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS

Længde: 116 min

Premiere dato: 10. februar 2011

Video premiere: 21. juli 2011

Biodistributør: Nordisk Film
ANNONCE
The Fighter - Trailer
The Fighter er historien om den talentfulde bokser Micky Ward (Mark Walhberg), der bor i Lowell, Massachusetts. Mickys karriere styres af hans dominerende mor, Alice Ward (Melissa Leo) og hans træner, den ældre halvbror Dicky Eklund (Christian Bale), som selv er tidligere bokser.
Nordisk Film - The Fighter Nordisk Film
Dickys karrieremæssige højdepunkt var, da han slog Sugar Ray Leonard ned i en HBO kamp. Et knockout der vist nok var mere held, end forstand. Siden Sugar Ray kampen er Dickys liv faldet fra hinanden, og han er blevet afhængig af crack. Da vi møder Dicky, bliver han fulgt af et HBO tv-hold, der filmer Dickys liv til, hvad han selv mener bliver hans comeback, men i virkeligheden er en dokumentar om stofmisbrugere.
ANNONCE
Nordisk Film - The Fighter Nordisk Film
Trods Mickys indlysende talent, har han ikke haft en særlig succesfuld karriere. Han er blevet udnyttet af sin familie og er endt om et springbræt for andre boksere til at besejre på deres vej op. Mickys kamp er derfor ikke kun i ringen, men også i privatlivet, hvor han må kæmpe hovedsageligt mod sin mors og brors egne agendaer med Mickys liv og karriere.
ANNONCE
Nordisk Film - The Fighter Nordisk Film
Christian Bale vandt en velfortjent Oscar for sit skræmmende portræt af den fallerede bokser og crack junkie Dicky. Bales transformation overgår næsten den han lavede i The Machinist og han stjæler ganske enkelt filmen for næsen af Mark Wahlberg, der også selv leverer en solid præstation.
ANNONCE
Nordisk Film - The Fighter Nordisk Film
En anden fremragende præstation, der ligeledes blev belønnet med en Oscar, er Melissa Leos portræt af Mickys modbydelige mor Alice. Der er ikke megen sympati at finde hos den forskruede Alice, vis eneste formål med livet er at fremhæve Dickys forhenværende karriere. Det er næsten ufatteligt, at det er den ellers så smukke Melissa Leo der, ligesom Bale, er gennemgået en enestående transformation og endt som dette uhyrlige menneske.
ANNONCE
Nordisk Film - The Fighter Nordisk Film
Filmen i sig selv har en rå autencitetet, a la den vi så i Darren Aronofsky’s (som sjovt nok selv er producer på filmen) The Wrestler. Det faktum at filmen er baseret på en sand historie, hjælper selvfølgelig også på realismen, for man føler ganske simpelt karakterens smerte og frustrationer på en helt anden måde, når man ved, at menneskerne i historien har gennemgået dem i virkeligheden.
ANNONCE
Nordisk Film - The Fighter Nordisk Film
Selvom The Fighter en en hård film at se, kan den varmt anbefales og hvis filmen har vækket din interesse for Dicky Eklunds historie, skulle du tage at se dokumentaren om ham og de andre misbrugere fra Lowell. Den er endnu mere barsk en The Fighter, så er du advaret. http://blog.moviefone.com/2010/12/20/dicky-eklund-hbo-doc-the-fighter/
ANNONCE
Nordisk Film - The Fighter Nordisk Film
Mark Wahlberg spiller ikke kun hovedrollen i The Fighter. Han producerede også, og har derfor haft en afgørende rolle i, at The Fighter overhovedet blev en realitet. Derfor var de mange Oscar-nomineringer også en stor hæder til hans arbejde. Og allerede en lille måned efter Oscar-uddelingen i Hollywood, udtalte Wahlberg at han ikke ville smide håndklædet i ringen endnu, men tværtimod var interesseret i at lave en ‘The Fighter 2’: ”We should do – not five or six Fighters like Rocky – but one more because the big thing that Micky Ward was famous for, was his three epic battles with Arturo Gatti.” Og igen i starten af juni måned, da The Fighter vandt filmprisen Guy Movie of The Year, kunne Mark Wahlberg meddele fra scenen: “We left out the Arturo Gatti fights for a reason… Because that’s for ‘Fighter 2′. We’re not going to do ‘Fighter’ 4, 5, 6, 7 and 8, but we’re gonna do 2. We’re gonna do the Ward/Gatti trilogy.” Med The Fighter's store succes in mente er der derfor god grund til at glæde sig til endnu et afsnit fra Ward/Eklund-familiens dramatiske og underholdende scrapbog.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce