Connery

The Drama - The Drama

Intellektuel og iscenesat EP fyldt med følsom fremmedgørelse fra århusianske The Drama.

2 ud af 6 stjerner
The Drama - The Drama
Bedre kan jeg ikke indfange lyden af The Drama uden at tabe væsentlige elementer mellem revnerne, i de definitioner jeg bruger. Det skyldes altovervejende, at EP'en er beundringsværdigt varieret og på fornem vis demonstrerer bredden i The Drama's musikalske ambitioner. Til gengæld ville det have tjent The Drama vel, hvis de havde valgt at grave lidt dybere ind i nogle af musikkens aspekter. Der er reelt kun tre forskellige numre på EP'en og over halvdelen af de 26 minutter, den varer, tages op af nummeret Strangest Sounds i henholdsvis sin fulde version og en kortere radiovenlig udgave. Radioversionen virker som ligegyldigt fyldstof, idet den fulde udgave langt bedre formår at opbygge en omsluttende atmosfære om lytteren.

Til gengæld viser Strangest Sounds i begge udgaver udemærket forsanger Jon Auring Grimms vokale styrke og ikke mindst hans evne til at udtrykke stor følelsesmæssig variation. Til tider virker nummeret en smule krukket og følelserne for påtagede; lyrisk set kan nummeret ikke helt bære, at det forståes som så vægtigt, som Grimms vokal og de himmelstræbende musikalske flader lægger op til. Problemet er dog mest markant i radioudgaven, idet de forløsende instrumentale lydbilleder på den fulde udgave får nummeret til at fremstå som en mere organisk helhed.

The Drama's største styrke er at finde i de to midternumre. På I Loved A Human eksploderer The Drama i tunge lydflader af bas og synthesizers overlagt med en vokal, der på én gang er fyldt med desperation og trods. Der er en umiddelbarhed over nummeret, som bryder med albummets generelle tendens mod iscenesættelse og distance. I Loved A Human emmer af post-punk'et energi og kuldegysningsfremkaldende vokalfraseringer. Nummeret peger i en retning, som undertegnede gerne så dyrket i endnu højere grad på gruppens kommende udgivelser.

På Plastic World vender Grimms vokal i et vist omfang tilbage til den legende og distancerede tilgang til lyrikken, men dog uden at det kammer over og bliver patetisk. Det skyldes ikke mindst, at nummeret instrumentalt virker nærværende og vedkommende; bandet tør væve musikken, så den risikerer noget i samspil med lyrikken, i stedet for som på Strangest Sounds at være generisk himmelstræbende.

The Drama er en spændende udgivelse fra den århusianske undergrund, som glimrende viser de forskellige retninger gruppen kan gå på en kommende LP. The Drama viser, at de har både evnerne og inspirationen til at udgive et suverænt album, hvis de vælger at lade en markant rød tråd løbe gennem det. En sådan rød tråd er der ikke på denne EP, men til gengæld rummer den tre stærke numre, og for det giver jeg 4 stjerner og en varm anbefaling.

The Drama kan bestilles fra gruppens hjemmeside, The Drama, og på gruppens MyMusic-side kan EP'en høres i sin helhed: MyMusic

Tracklisting:
1. Strangest Sounds (radio edit)
2. I Loved A Human
3. Plastic World
4. Strangest Sounds
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce