Connery

The Boat That Rocked

En film om dengang musik kunne ændre verden.

4 ud af 6 stjerner
'The Boat That Rocked' rammer sit publikum som en rock sang. Hurtigt og hårdt.
The Boat That Rocked
Året er 1966. 8 dj's sender illegal piratradio fra en fisketrawler på Nordsøen.

Den unge Carl (Tom Sturridge) er blevet sendt ud på skibet, af sin mor, som straf for at ryge hash. Men som Quentin (Bill Nighy), der er Carls gudfader og ejeren af Radio Rock, siger: 'Det var en spektakulær fejl!'

Skibet er nemlig som en stor fest.
ANNONCE
The Boat That Rocked
Quentin præsenterer Carl for de andre på skibet og han finder sig hurtigt til rette blandt de farverige dj's, der næsten selv er som rockstjerner.

Amerikaneren The Count (Philip Seymour Hoffman), sarkastiske Dave (Nick Frost), legenden Gavin (Rhys Ifans), venlige Simon (Chris O'Dowd), kiksede Angus (Rhys Darby), mystiske Mark (Tom Wisdom), og hippien Bob (Ralph Brown), der er vært på natradioen.

Men i den britiske regering kæmpes der brav kamp for at holde Rock 'n' roll ude af æteren.

Det ambitiøse, men yderst konservative kabinetsmedlem Minister Dormandy (Kenneth Branagh) gør det til sin mærkesag at få lukket disse illegale radiostationer inden der er gået et år. Og Dormandy går ikke af vejen for at bruge ufine metoder for at nå sit mål.
ANNONCE
The Boat That Rocked
Men de seje Dj's på Radio Rock forlader ikke skuden uden en kamp, en kamp der kan ende med at koste dem livet.

Filmen er først og fremmest en hyldest til musikken. Især rock 'n' roll fra 60'erne.
Det er en historie der bliver fortalt med de nostalgiske briller på. Vi bliver taget tilbage til en gladere og mere ubekymrede tid. En tid, hvor man stadig troede på at musik kunne udrette mirakler.

Historien er inspireret af instruktøren Richard Curtis (Love Actually) egne barndoms minder,
hvor han sad om natten og lyttede til piratradioerne i smug.

Der er mange referencer til popkultur fra 60'erne. Musikken er naturligvis en reference i sig selv, men også stilmæssigt er der musikhistorie og popkultur at finde, hvis man ved, hvor man skal lede.
ANNONCE
The Boat That Rocked
For ægte musik elskere er 'The Boat That Rocked' derfor et sandt overflødigheds horn, som vil få dem til at sidde med et stort smil på læben, mens de sidder og rocker med til alt den fantastiske musik der er i filmen.

Hvis man derimod ikke kender så meget til musikken fra 60'erne, kan filmen godt virke en anelse lang, for 'The Boat That Rocked' tager sig tid til at nyde musikken bl.a. i flere små montager, hvor handling bliver sat i baggrunden til fordel for en god sang.
ANNONCE
The Boat That Rocked
Jeg kan stadig huske, hvordan jeg som barn, sad med høretelefoner på og lyttede til mine forældres Lp'er. Den musik jeg hørte var The Beach Boys, Elvis Presley og senere The Beatles og The Rolling Stones. Selvom det ikke var musik fra min generation, så var det stadig magisk og jeg elskede det.

Som man bliver ældre, så ændrer og udvider ens musiksmag sig naturligvis, men mange af mine favoritter findes stadig i den musik jeg sad og hørte dengang.

Alle bør se 'The Boat That Rocked' mindst én gang, for på den måde at få en ordentlig dosis musikhistorie, fra en æra der for længst er forbi.

'The Boat That Rocked' har premiere den 17. april, landet over.

Drengerøvs faktor: 60 %.
ANNONCE
The Boat That Rocked
Teknisk information:
Original titel: The Boat That Rocked
UK, 2009
Instruktør: Richard Curtis
Medv: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Nick Frost, Kenneth Branagh, Talulah Riley og Rhys Ifans
Genre: Komedie/Drama
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 134 min.
Premiere dato: 17. april 2009
Biodistributør: United International Pictures
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce