Connery

The Apples In Stereo - New Magnetic Wonders

Elijah Wood's yndlingsband udgiver rodet indieeksperiment.

2 ud af 6 stjerner
The Apples In Stereo - New Magnetic Wonders
Den 26. marts udkom det eksperimenterende amerikanske band The Apples in Stereo's femte album, der ligesom sine forgængere er produceret af den musikalske matematiker og bandets forsanger, Robert Schneider. Albummet er det første udsendt på det nystartede label, Simian Records, som er grundlagt af skuespilleren Elijah Wood, bedre kendt som Frodo i Ringenes Herre-filmene. Elijah Wood har efter sigende været fan af bandet i flere år, så han var begejstret, da han fik en aftale i hus med det anerkendte musikalske kollektiv fra Colorado.

Samarbejdet har udmøntet sig i albummet New Magnetic Wonders, som er en ambitiøs plade, der byder på 14 sange samt 12 ekstra musikalske overgange, eller "linktracks", som Robert Schneider selv har døbt dem. Pladen er inspireret af alt fra indie til surf og psykedelisk 60'er pop. Den indledes med det dansable track Can You Feel It?, hvor Robert Schneider mest af alt lyder som en moderne Brian Wilson. På andre numre som f.eks. Skyway og førstesinglen Energy, er det tydeligt, at Apples in Stereo snarere tilstræber et Beatles-agtigt, mere svævende lydbillede. New Magnetic Wonders er hele vejen igennem et meget optimistisk album spækket med uptempo-numre, som opfordrer lytteren til at glemme livets sorger, og til at tænke positivt trods eventuelle nederlag.
 
Albummets før omtalte linktracks er på ingen måde tilfældigt udvalgt. Faktisk er de bygget langt mere indviklet op, end man umiddelbart skulle tro. Den musikalsk stærke Robert Schneider har nemlig selv opfundet en ny skala, som han kalder den "non-Pytharoganske Musikalske Skala", og som han i korte træk beskriver således: "A new musical scale is created by letting successive pitches have the ratios to one another of the natural logarithms of successive whole numbers. Most of these pitches bear no correspondence to the twelve tones generated by the circle of fifths, attributed to Pythagoras, or the twelve tones og equal temperament tuning.". Hvis man er interesseret i at læse mere om denne skala, kan man på Kick Music's hjemmeside hente en tre sider lang beskrivelse. Skalaen skulle efter sigende fremgå særlig tydeligt på numrene Non-Pythagorean Composition I og Hello Lola.

Alle albummets sange er skrevet af Robert Schneider, undtagen Sunndal Song og Sunday Sounds, som er skrevet af bandets trommeslager, Hilarie Sidney. Schneiders ånd skinner da også meget tydeligt igennem på albummet, som teknisk er velgjort og avanceret. Som helhed bliver det dog en smule rodet, og for den almene lytter udgør de mange linktracks snarere et forvirrende element, end en hjælp til at knytte numrene sammen, ligesom den manglende genremæssige stillingtagen munder ud i et rod af forskellige musikalske effekter. Desuden virker det som om - i kraft af det store fokus på musikalsk eksperimenteren - at teksterne er gledet lidt i baggrunden. Faktisk har albummet stort set intet at byde på rent lyrisk, ligesom vokalen på de fleste af numrene er søbet så godt og grundigt ind i instrumental leg, at den overskygges og blegner. New Magnetic Wonders får tre stjerner for sin velspillethed og eksperimenteren, selvom jeg i høj grad savner en rød tråd albummet igennem.

Tracklisting:
1.
Can You Feel It?
2.
Skyway
3.
Mellotron 1
4.
Energy
5.
Some Old Drag
6.
Joanie Don't U Worry
7.
Sunndal Song
8.
Droplet
9.
Play Tough
10.
Sun is Out
11.
Non-Pythagorean Composition 1
12.
Hello Lola
13.
7 Stars
14.
Mellotron 2
15.
Sunday Sounds
16.
Open Eyes
17.
Crimson
18.
Pre-Crimson
19.
Vocoder Ba Ba
20.
Radiation
21.
Beautiful Machine Parts 1-2
22.
Beautiful Machine Parts 3-4
23.
My Pretend
24.
Non-Pythagorean Composition 3
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce