Connery

Stream film og serier sikkert på nettet

Annonce

2 ud af 3 under 30 streamede ulovligt i 2017. Det gælder både for Film, serier, spil og musik. Så hvad siger lovgivningen, og hvor går grænsen? Det kigger vi nærmere på i denne artikel. 

Flere streamingtjenester, mere ulovlig streaming og download? 

Streaming af film har været støt stigende siden Netflix i 2012 kom til Denmark. Siden den gang er der kommet mange nye streamingtjenester til, såsom HBO, Yousee og Viaplay. Men det er stadig Netflix der er klart den største streamingtjeneste i Denmark med næsten halvdelen (45%) af danskerne der bruger tjenesten. De tjenester der er næst størst, er Yousee, Viaplay, TV2 play og til sidst HBO. Med så mange streamingtjenester og med så mange, som bruger tjenesterne, skulle man tro, at der ikke var det store behov for at downloade og streame ulovligt. 
Men undersøgelser viser faktisk, at når nye serier eller tjenester bliver tilgængelige, ja så stiger antallet af folk, som streamer og downloader ulovligt. For eksempel har Disney lavet en ny streaming tjeneste, som kun er tilgængelig i USA. På denne tjeneste kan man streame den mest streamede serie, The Mandalorian, som er en serie ud af Star Wars universet. Der er ikke blevet udgivet nogle tal endnu, men man må næsten forvente at der har været en stigning, især med begrænsningen af streaming tjenesten til USA, Canada og Holland. 

VPN - Hvad er det og hvad bruges det til? 

VPN står for Virtual Private Network. En VPN bruges til at få en sikker forbindelse mellem dig og den hjemmeside du gerne vil i forbindelse med. Med sikker menes, at regeringen og andre private virksomheder ikke kan ’’lytte med’’. De kan altså ikke se din IP adresse, og på den måde overvåge din aktivitet. Det er altså en måde at sikre dig på nettet. En VPN-forbindelse kan også skabe en forbindelse til andre servere rundt i verden, sådan så den hjemmeside du prøver at forbinde til, tror at du kommer fra et andet land. 
Så selvom du sidder i Danmark, kan du med en VPN, få hjemmesiden du gerne vil ind på til at tro, at du skaber forbindelse fra et andet land fra eksempelvis USA. Dette bruges blandt andet til at streame amerikansk Netflix. Dette skyldes at specielt Netflix har mange forskellige aftaler med de forskellige filmselskaber, i de forskellige lande. Menuen på Netflix ser altså anderles ud i Danmark, end Holland, Tyskland og USA. Netop USA er populær da der er langt flere film og serier tilgængelige end på danske Netflix. Hvis du gerne vil være mere sikker på nettet, kan du med fordel kigge på VPNguiden. Så får du et overblik over de forskellige udbydere af VPN.

Hvad må du og hvad må du ikke? 

Selvom en VPN-forbindelse kan virke som noget ulovligt, er der intet ulovligt i at have en VPN forbindelse. Men der er nogle der bruger forbindelsen til ulovlige ting, såsom at downloade det sidste afsnit af Disneys, The Mandalorien. De bruger VPN forbindelsen til dette, da man som sagt får en sikker forbindelse hvor politiet, eller andre myndigheder, kan have svært ved at se, hvor du kommer fra. Man skjuler altså ens egen IP-adresse. Men selvom der er nogen der køre for hurtigt i bil, er biler ikke ulovlige. Så kort sagt, nej, en VPN er ikke ulovlig. Men hvad med streaming af Amerikansk Netflix? Dette er en gråzone. Ifølge advokatfirmaet Bird & Bird, er der ikke tale om noget der er ulovligt i dansk ret. De skriver at det værste der kan ske, er at din konto bliver bortvist fra hjemmesiden. Hvis du er i tvivl om du har lavet noget der er ulovligt kan juf hjælpe med 3 gratis advokat tilbud. Så er du på den sikre side. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce