Connery

Stor Opstandelse

En familie samles for at sige farvel til en af deres nærmeste, og så bryder helvedet løs.

Med 'Death at a Funeral' er der dømt britisk komedie i aller højeste gear.
Stor Opstandelse
Nogle vil nok mene, at der mere er tale om overgear, men det er vel et spørgsmål om smag og behag. Men en ting er dog helt sikkert. Hvis du er til britisk humør i stil med The Office, Fawlty Towers, Fint skal det være, Fire bryllupper og en begravelse, Notting Hill og Love Actually, så vil du elske 'Death at a Funeral' eller 'Stor Opstandelse', som den hedder på dansk.

Okay. Nu skal du nok lige holde tungen lige i munden.

Filmen handler om en familie og nogle venner, der samles for at sige et sidste farvel til en af deres nærmeste. Men allerede fra starten går det galt. Ved et uheld får en af gæsterne, Simon, en ecstasypille i stedet for en valium.

Dette er meget uheldigt af flere grunde. Det er nemlig første gang, Simon skal møde familien. Simon er forlovet med Martha. Martha er kusine til den afdødes sønner, Daniel og Robert.

Marthas far er en meget streng mand, så det er klart, at Simon helst skal undgå at tiltrække sig for meget opmærksomhed ved begravelsen. Men midt under bisættelsen synes Simon pludseligt, at han hører en lyd komme inde fra kisten, og han beslutter sig derfor at befrie liget.

I hans iver får han væltet kisten, så liget triller ud og ned på gulvet. Dette skaber naturligvis stor kaos, og den afdødes to sønner Daniel og Robert må forsøge at få ro over bisættelsen igen. Der bliver improviseret en gang te og sandwich ude i baghaven.
ANNONCE
Stor Opstandelse
Mens liget bliver lagt tilbage i kisten, og roen atter er faldet over familien, benytter en lille mystisk gæst sig af lejligheden til at tage en privat snak med den ene søn, Daniel.

Han præsenter sig som Peter og siger, at han er en ven af faderen. Han viser derefter sønnen nogle meget intime billeder af faderen og Peter og siger, at han vil afsløre deres affære og faderens homoseksuelle tendenser, hvis ikke han får en del af arven. 15.000 Pund helt præsist.

Dette afviser Daniel blankt at gå med til, og beder Peter om at vente et øjeblik, mens han diskuter det med sin bror, Robert. Da Robert hører om det, bliver han gal og vil smide Peter ud af huset. Der opstår turmult og brøderene beslutter sig for at binde Peter og gemme ham, indtil gæsterne er gået igen.

Men da Peter laver en masse larm, og de andre gæster begynder at bemærke underlige lyde fra et kontor, giver de to brødre Peter en Valium fra en pilleæske, som den ene af dem har fundet ude i haven.

Dette viser sig at være den pilleæske, som indeholder esctasy, og da de to brødre gav Peter en god håndfuld piller, falder Peter pludseligt om på gulvet. Nu er gode råd dyre. Hvordan skal de to brødre nu komme af med et lig, midt under en begravelse?

Der er fart over feltet i denne veloplagte komedie instrueret af ingen ringere end Frank Oz aka Miss Piggy aka Yoda.

Det er ikke en komedie man triller rundt på gulvet over, mens man græder af grin, men mere en af den slags komedier man sidder og fniser over, og ind i mellem har den også nogle store grin gemt i sig.

Frank Oz har fået samlet et solidt hold britiske skuespillere, der alle er fremragende og viser stort komisk talent. 'Stor Opstandelse' er ikke så finpudset som alle de store Hollywood koncept komedier - og det er netop charmen ved denne film. Det er historien og skuespillet frem for en masse gags og effekter og store stjerner. Og filmen virker derfor som om, den har meget mere substans og en del mere på hjerte.
ANNONCE
Stor Opstandelse
Teknisk information:
Engelske titel: Death at a Funeral
Dansk titel: Stor Opstandelse
Storbritannien/Tyskland/USA, 2007
Instruktør: Frank Oz
Medv: Matthew Macfadyen, Rupert Graves, Peter Dinklage og Kris Marshall
Genre: Komedie/Drama.
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital.
Længde: 90 min.
Premiere dato: 7. september 2007.
Biodistributør: Scanbox.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce