Connery

Stig Christensen featuring Tim Lefevbre - Stig Christensen featuring Tim Lefevbre

En cocktail af elektronik og jazz.

2 ud af 6 stjerner
Releasedato: 18. april 2007
Label: Eget
Medie: cd
Stig Christensen featuring Tim Lefevbre - Stig Christensen featuring Tim Lefevbre
Stig Christensen er en gut fra Esbjerg, der for nylig er blevet færdig fra Musikkonservatoriet. Vi har her at gøre med en fyr, som nærmest må inhalere musik døgnet rundt. Musik i alle afskygninger. Ud over dette projekt med Tim Lefevbre, spiller og producerer Stig Christensen også. Blandt andet som den ene halvdel af duoen Priscilla White, der laver elektronisk poprock og som trommeslager i det dansksprogede rockband Vestkraft, der har fået en del airplay gennem den senere tid.

Denne selvfinansierede plade er Stig Christensens eget projekt, og han har selv spillet og programmeret langt de fleste instrumenter. Derudover har han samarbejdet med bassisten Tim Lefevbre (alias Skip Herbertson) fra New York, hvis mange jobs bl.a. tæller medvirken i Late Night Band (husorkester i The Late Show med David Letterman), og medvirken på soundtracks til film som Ocean's Twelve og The Departed. Så det må vel siges at være lidt et scoop for Stig Christensen at få Tim Lefevbre til at spille med på pladen.

Stig Christensen laver elektronisk instrumentalmusik tilsat lige dele flabet jazz/funkattitude og eksperimentel dybde. Det er musik, der skaber stemning. De elektroniske beats danner rammen om jazzede og funkede melodier med tydelige referencer til halvfjerdserne. Instrumenterne tæller, udover bassen også bl.a. trombone, klaver og så selvfølgelig trommer. Og det går faktisk rigtig godt langt hen ad vejen. At kombinere elektroniske beats med mere "klassiske" jazzelementer frembringer en drømmeagtig energi, hvor instrumenter og elektronik på symbiotisk vis snor sig ind i hinanden og giver dybder og nuancer, som enkeltdelene ikke ville opnå alene.

Numrene er ikke klassisk opbygget med vers og omkvæd, men det er som om hvert eneste nummer i stedet er en rejse, hvor den hurtigste vej til målet ikke er det vigtigste. Her handler det om de indtryk og stemninger, der opleves undervejs.
ANNONCE
Stig Christensen featuring Tim Lefevbre - Stig Christensen featuring Tim Lefevbre
Når det så er sagt, så synes jeg legesygheden har fået lidt for frie tøjler på en del numre. Både i numre som No og The Lazy Beast bliver lydeksperimenterne trukket så langt ud, at de ender som en slags maratonjam, hvor lytteren for længst har opgivet at følge med. Og på nummeret Foog går det helt galt. Stig Christensen begiver sig ud i et eksperiment, der balancerer sig på kanten af, hvad jeg vil kalde musik. Uden klar melodi og retning minder Foog om et nummer, der formentlig har været interessant at lave, men som aldrig rammer noget i lytteren andet end irritation over de pointesløse lyde.

Man kunne ønske sig, at Stig Christensen havde været en anelse mere "tight" i sine kompositioner, dog uden at fjerne symbiosen og energien. I sandhed en balancegang!

Trackliste:
  1. Per;Plex
  2. What?
  3. No
  4. The Lazy Beast
  5. Broken Keys
  6. Rubber Band
  7. Foog
  8. Burlesque
  9. Dust;Electrified&Funked
  10.  Bond Meets The Mental Dentists
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce