Connery

Stella Polaris - Chill Out opsamling nr. 2

Danske numre undergår vellykket chill-out-metamorfose

5 ud af 6 stjerner
Stella Polaris - Chill Out opsamling nr. 2
Som den velvalgte titel så glimrende antyder, svæver vi her vægtløse rundt i en omgang knitrende og stemningsmættede, elektroniske fortolkninger af en serie udvalgte kunstnere, hvoraf størstedelen hovedsageligt residerer i Danmark.

Hovedtemaet for denne kompilation er Chill-out, og tager sit udgangspunkt i det årlige gratis, open-air arrangement "Stella Polaris", der i år markerer sit 9. år. Denne CD, med undertitlen "The Second Compilation", er selvsagt anden i rækken af udgivelser fra arrangementet, og inkluderer denne gang remix af kunstnere som Blue Foundation, Tina Dickow, Track 72, Mikael Simpson og Efterklang.

Pladen sætter igang med en særdeles ambient skærring med nummeret "Small Things" af Badun. Nummeret er afslappet, spartansk og sætter med ro og mag dagsordenen for pladen som en chillet og behagelig oplevelse.

Resten af albummet hiver lytteren med på en spacey og hovedsageligt dubbet rejse. Nummeret "I Miss" med August, byder på et mere up-tempo beat end de fleste øvrige numre, og bevæger sig over i en mere danseindbydende grøftekant med sit sprøde beat og højspændings-grooves, samt en imponerende og interessant opbygning, der holder lytteren på tæerne fra start til slut.

Track 72 vender tilbage fra sidste år, og leverer et legesygt bud på hip-hop-chillout med nummeret "Adult Musik". Det er højt humør og fyldige beats, der serveres med tilstrækkelig variation og finurlige samples, hvormed nummeret næppe kan efterlade dets lytter uden en groovy fornemmelse i kroppen og et smil på læben.

En anden tilbagevendende kunstner fra sidste års kompilation, er Tina Dickow, der denne gang har ladet nummeret "The City" ryge en tur igennem maskineriet. Dette har resulteret i en overordentligt dubbet og nærmest dekonstruktivistisk version, hvor Tina Dickows vokal kun i ny og næ titter frem mellem et elektronisk organiseret kaos, spækket med delay og echo-funktioner.
ANNONCE
Stella Polaris - Chill Out opsamling nr. 2
Blue Foundation-skærringen "As I Moved On", bliver taget godt imod af duoen Run Jeremy Band, der består af Trentemøller og Buda. Nummeret er usandsynligt fængende, og byder på en frisk, up-tempo produktion og en flabet kvindelig vokal, der har et snært af halvfemserne over sig. Afgjort en af pladens stærkeste numre.

Af de mindre vellykkede remix, finder vi Efterklangs "Swarming". Her føles det som om musikken træder vande, og hovedsageligt ikke rigtig kommer nogle vegne. Nummeret fungerer som et godt eksempel på, hvor galt det kan gå når det bliver for stenet, hvilket er en skam, taget original-nummerets slående og skrøbelige skønhed i betragtning.

Som et skjult ekstra-nummer får vi til sidst et underskønt ekstra bud på "The City", der her forholder sig væsentlig mere til original-nummerets komposition, og i stedet lægger et stemningsmættet slør af effekter omkring Tina Dickow og hendes sparsomme guitar, og i høj grad komplimenterer nummeret og dets melankolske islæt.

Nummeret lukker pladen glimrende og efterlader lytteren med en snurrende, varm fornemmelse i maven, og en lyst til at starte skiven forfra. En helt igennem afslappende og fornøjelig oplevelse, der afgjort skal opleves live næste år.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce