Connery

SteelSound 3H og 4H

SteelSounds to nye headsets

Det har været med spænding, jeg har ventet på disse headset fra SteelSound. Som gammel musik "nørd" og i dag begejstret computer entusiast, er det super at kunne forene to dejlige interesser.

SteelSound 3H og 4H
SteelSound har markeret sig som et absolut alternativ til alle andre mærker på markedet, og seneste udmelding har været, at de vil udvikle headsets til mere udvalgte målgrupper.
Derfor bør det være endnu nemmere at finde det headset, som passer til din smag.

Da disse to headsets er tiltænkt et bredere publikum, har jeg valgt at gøre brug af en del musik til at teste headsettene med, eftersom det vil give et større indtryk af de grundlæggende kvaliteter.

Men også spil, som de to headsets er tiltænkt at skulle bruges til, er naturligvis med i testen.

Endelig har jeg afprøvet sættene med Skype og messenger, da mikrofonerne jo er en del af Headsetet og ikke må glemmes.

Der er tale om to modeller i denne test. SteelSound 4H og SteelSound 3H.
SteelSound 4H udgaven henvender sig til det brede udvalg af gamere, der bruger meget tid på Counter Strike spil og alle de spil, der hører til denne slags spiltyper. Samtidigt skal sættet passe med computerspil, der har en lydside med mere forskelligt type indhold.

SteelSound 3H udgaven henvender sig til gruppen af gamere og computere brugere i øvrigt, som værdsætter den mere musikpræget oplevelse. Headsetet skulle faktisk kunne tilfredsstille musik yndere generelt.
ANNONCE
SteelSound 3H og 4H
Hvordan føles sættet så i hånden og under brug?
- SteelSound 4H
Headsetet giver et udmærket indtryk af kvalitet i finishen. En sort eksklusiv farve er det gennemgående tema. En anelse plastik agtigt her og der, men i denne prisklasse er det helt okay.

Stikkene er mini jack og farvekodet. Kablet er 2 meter langt, fastmonteret og med et lille betjeningspanel, der sidder godt i skjortelommen med en metalclips på ens trøje.

Mine fingre er så bare lidt for store til, at betjeningen er helt perfekt, men jeg er heller ikke en lille mand.

Headsettet er lunt at have på men ikke direkte ubehageligt. Samtidigt finder jeg det nemt at passe til, så det i øvrigt sidder udmærket på hovedet.

Den udtrækkelige mikrofon er jeg meget tilfreds med. Den er nem at tilpasse til et godt lydresultat, og har en tilpas stram betjeningsmekanisme, ligesom ældre kvalitets hi-fi udstyr også var i besiddelse af.

Det rent "hardware" mæssige er til et 8 tal.

- SteelSound 3H
Samme fine finish og farve som den større model, og den kan pakkes sammen, så den ikke fylder ret meget. Da den i forvejen er et nummer mindre, bliver den meget handy, og oplagt til at tage med på rejsen, enten til den bærbare eller som erstatning til den smarte mp3 afspiller og lignende.
ANNONCE
SteelSound 3H og 4H
Selve mikrofondelen og mulighederne for eksempel Skype brug er stort set det samme. Kun en mindre forskel i "feel," når mikrofonen skal på plads, gør sig gældende. Men det er jo også den billigere udgave, der er tale om.

De lidt mindre hørekopper gør det en smule mindre varmt at have på end storebroderen, men vi taler stadigvæk småtingsafdelingen. Det fastmonterede kabel er faktisk af en mere lækker kvalitet af udseendet at dømme, og stikkene ligner mere hi-fi stik, end de ligner billige plastik stik.

Til gengæld må man undvære det smarte minipanel til at regulere lydstyrken med og slå mikrofonen til eller fra.
Mikrofonen fungerer efter samme "udtrækningsprincip", som storbroderens gør, her igen i en lidt mindre udgave, men det har ikke nogen betydning for virkemåden overhovedet.

Eftersom kabel på 2 meter og stik er et nummer mere indbydende, og man får den smarte folde-sammen funktion med, overhaler lillebroderen faktisk storebroderen på dette område.

Så det rent "hardware" mæssige er her til et 9 tal.

Lydmæssigt starter vi med 4H.
I første omgang synes det at være et udstrakt lydspektrum med meget dyb bas nedad til og meget høje toner opadtil.
Bassen er fast defineret og nuanceret, så man lægger mærke til forskellige bastoner, selvom de ligger tæt op af hinanden. Det er rigtigt godt. Jeg kommer faktisk til at tænke på begrebet afslappet lydgengivelse, et udtryk som normalt hører hjemme i seriøs hi-fi sammenhæng.

Videre opad til mellemtonen fortsætter lyden med at være klar og kontrolleret, når lydscenen byder på "smæk for skillingen". Selve mellemtonen er klar og tydelig, stemmer står meget livagtigt og tydeligt, og selv med meget action i spillet, bliver lyden ikke specielt skarp eller ubehagelig at høre på.

Man kan nemt blive febrilsk, når man hører den snigende modstander nærme sig bag en stabel murbrokker og opdager, at man selv mangler et skjulested. Oppe i det høje område (diskanten) opleves lyden som detaljeret og præcis uden at skingre i øregangen.

Det har båret frugt, at koncentrere sig om en god gengivelse af lyden. Alt for mange headsets er mere udseende en lyd, og når så SteelSound kan præstere kvalitet både i udseende og det lydmæssige, tegner der sig et billede af et oplagt valg.

Et flot 9 tal giver jeg for lyden.
ANNONCE
SteelSound 3H og 4H
Så er det lillebroderen 3H, der bliver sat til at arbejde
Forventningerne var store, sættet er reklameret til at passe til musik elskeren og derefter de muligheder, som headsettet i øvrigt byder på. Headsettet er ikke dårligt, men at det skulle være bedre til musikgengivelse end storebroderen, mener jeg er en overdrivelse.

Umiddelbart synes jeg, at lyden ved sammenligning er lidt indelukket lidt ligesom et tyndt gardin mellem musikken og publikum.
Det er som om, at musikken ikke rigtigt åbner op og sprudler på samme måde som på storebroderen. S-lyde på stemmer, kan også have tendens til at blive gengivet mere end godt er.

Bassen, synes jeg dog, er rimeligt godt gengivet, jeg mangler i hvert fald ikke bas information, når en stor eksplosion drøner gennem luften, mens jeg spiller Hidden and Dangerous online.

Og ved spil generelt oplever jeg meget stor lighed mellem de 2 sæt, så selve grundkonstruktionen er muligvis den samme. Det større sæt har så bare som følge af de større hørekopper sandsynligvis en bedre evne til at reproducere lyd i almindelighed.

Et andet bud kan være den forskel i elektrisk belastning, der er på de to headsets. Det store sæt passer så bare bedre til min computer end det lille sæt, men det kan vise sig at være omvendt ovre hos naboen. Lyd er en mærkelig størrelse sommetider.

Noget helt andet er, at der er krudt i dette headset. Jeg måtte skrue ned i forhold til storbroderen.
Du kan spille rigtigt højt med dette headset. Faktisk så højt at du nok skal passe på med, at skrue helt op for volumenknappen.

Karakteren i lyd bliver således rimelige 7.
ANNONCE
SteelSound 3H og 4H
Konklusion
Det har været en fornøjelse at teste disse headsets fra SteelSound. Spil får en helt ny dimension med et godt headset koblet til lydudgangen på computeren, samtidigt falder eventuelle naboklager over nedfaldet puds og revner i væggene til et absolut minimum. Musik nyder tilsvarende fordele og gør, at lillemand eller lillepigen kan få sine 16-18 timers udviklingssøvn i ro og fred, mens farmand og kone "rocker derudaf", skulle de have lyst til det.

Mulighederne med Skype og Messenger telefoni er oplagte med sådanne et headset, og at prisen i de fleste tilfælde er lig nul i den sammenhæng, får nok ikke nogen til at brokke sig.

Kvalitet og "feel" er ved begge de testede headsets helt i orden med en lille forskel til SteelSound 3H's favør primært på grund af de smarte muligheder for sammenfoldning. Det synes jeg er rigtigt smart.

Lyden er der hørbar forskel på ved musik afspilning, og her må SteelSound 3H desværre se sig distanceret i forhold til SteelSound 4H.
 
Denne forskel skal dog ses i det lys, at der altid er flere både ubekendte og variable forhold, der kan have betydning for det opnåede resultat i særdeleshed ved så subjektiv en disciplin som musikbedømmelse og test.

Specielt mistænker jeg den elektriske belastning, der er forskellig imellem de to headsets for at kunne have en finger med i spillet. Det er dog en helt anden boldgade at komme nærmere ind på det.

Ved spil med masser af action og tryk på, er der sjovt nok ikke nogen større bemærkninger, der trænger sig på. Her synes jeg at de to sæt er meget meget tæt på hinanden.

Begge headsets kan anbefales. Priserne synes jeg er på et niveau, hvor det er tvivlsomt, om det kan gøres bedre efter min bedste overbevisning. Det berettiger i høj grad SteelSound 3H, trods den lidt lavere bedømmelse. Som sagt kan forhold, som jeg ikke kan kontrollere, gøre sig gældende for resultatet.

De vejledede priser bliver som følger:
SteelSound 4H 399 kroner
SteelSound 3H 299 kroner

SteelSound 3H og 4H er venligst udlånt af SteelSeries.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce