Connery

Sony Ericsson T610

Sony Ericsson T610 har et hav af funktioner, til selv den mest krævende bruger. Der i blandt bluetooth og indbygget kamera.

4 ud af 6 stjerner
Sony Ericsson's T-serie er kendt for dens noget specielle og anderledes design, og T610 er da heller ikke nogen undtagelse.

Egentlig kan T610 ikke mere end så mange andre telefoner, men det der gør den så speciel er at alle de avancerede funktioner, så som kamera, bluetooth, WAP 2.0, IR-port, JAVA, stemmestyring og display med 65.536 farver, er samlet i én telefon, med super lækkert design. Desværre halter kvaliteten af kameraet og skærmen, da det langt fra er markedets bedste.
ANNONCE
Sony Ericsson T610
Stilrent indtryk

Designmæssigt er T610 et mesterstykke, som stråler af stil og perfektionisme. Umiddelbart kan T610 måske virke lidt klodset, men hvis man er vild med et lidt anderledes design er T610 helt sikkert en telefon der ligger i toppen af klassen. Designet er simpelt og meget stilrent, men kan måske synes lidt aparte for nogen. T610 måler 10,2 cm i længen, 4,4 cm i bredden og 1,9 cm i tykkelsen, hvilket betyder den nemt kan være nede i en lomme og samtidigt vejer den kun 95 gram.

Fra og med, joysticket og de fire omkring liggende menu-navigationsknapper, har T610 en sort blank overflade, der går op rundt om skærmen, og dækker hele toppen og så cirka 2 cm ned på bagsiden. Den blanke overflade, giver den et rigtigt flot look, men desværre har overfladen en meget irriterende tendens til at blive sat til med fedtfinger. Det virker måske ikke helt som det store problem, men det kan godt være lidt irriterende at man i tide og utide skal tørre
Knapperne på T610 virker alle i god kvalitet, og der er ingen af dem der er speciel svære at trykke ned, hvilket desværre er tilfældet ved flere andre telefoner. Nummerknapperne sidder i 4 rækker med 3 knapper i hver, hvor det kun er den midterste kolonne der er sænket lidt i forhold til de andre. Også de fire menu-knapper, som sidder rundt om joysticket, virker solide og passer godt ind i designet til resten af telefonen.

Desværre kan man godt i starten have nogle problemer med at finde ud af hvilke af de fire knapper der gør hvad, og man kan nemt være ved at slette et billede eller en kontakt, selvom man tror at man går tilbage i menuen.

Joysticket, som sidder midt under skærmen og som er magen til det på T310, virker lidt kraftigere og bedre end det på T68i. Men hvis man ikke er vant til at bruge et sådan joystick, kan man godt have nogle små problemer med at navigere rundt.

Ud over de fire menu-navigationsknapper og nummerknapperne, er telefonen udstyret med en genvejsknap til kameraet øverst i venstre side, og nede under denne sidder volumenknapperne. I højre side sidder der en genvejsknap til WAP browseren, og på bagsiden er kameraet bygget ind i slutningen af den sort blanke overflade. I toppen af telefonen sidder IR-porten, og i bunden sidder stikket til lader, headset og datakabel. Til forskel fra næsten alle andre producenter, så har Sony Ericsson valgt at beholde det samme stik som på T68i. Derved kan man bruge alt sit gamle tilbehør, så man slipper for at investere i nyt.
ANNONCE
Sony Ericsson T610
Lykken vender

Halvdelen af telefonens forside er dækket af displayet, der har en opløsning på 128x192 pixels og som kan vise 65.536 farver. Sony Ericsson har desværre bare valgt at udstyre T610 med en STN-farveskærm, hvilket er en billig løsning, men som samtidigt også er den løsning der bruger mindst strøm. Det betyder at telefonen er i stand til at have en standbytid på op til 315 timer, men til gengæld er farverne ikke helt så klare, som ved almindelige TFT-skærme.

Heldigvis er der ikke de store problemer når man ser skærmen indendørs. Det kan måske være lidt svært at se skærmen tydeligt, hvis man ikke ser den rimeligt lige forfra. Men det gør ikke så meget da man jo normalt ikke sidder og kigger skråt ind på sin telefon. Men omvendt kan det også godt blive irriterende at skulle vende og dreje telefon, når man f.eks. vil vise et billede til en ven. Værre er det dog i sollys, da det gør at farverne bliver meget utydelige og matte. Helt galt er det i direkte sollys, hvor det praktisktalt er umuligt at se noget som helst på skærmen.

En anden rimelig irriterende ting ved T610 er kameraet, som desværre ikke er VGA ligesom P800. Kameraet kan tage billeder i to forskellige opløsninger, nemlig lille (120x160) og stor (288x352). Der er også mulighed for at sætte "nat-tilstand" på, hvilket betyder at kameraet mere eller mindre selv regulere lysstyrken på billedet. Men rent praktisk fungere denne funktion slet ikke, da den gør billedkvalitet endnu dårligere, end den i forvejen er.

Til gengæld er der nogle "effekter" der virker rimelig godt. Man kan herunder vælge sort/hvid, negativ og sepia, hvilket kan give nogle lidt anderledes billeder, som er en god afveksling. Alle disse effekter og "nat-tilstand", kan hurtigt styres med knap 1-4. Der er også mulighed for at sætte udløser på, så kameraet tager et billede efter 5 sekunder. Det er meget praktisk at man nemt kan styre disse funktioner, uden at skulle ind i
Kameraet kan også betjenes med en knap i venstre side. Det fungere ved at kameraet aktiveres ved at trykke en gang på knappen, og hvis man så trykker igen tager man et billede. Det virker meget fint og det er en hurtig og nem måde at tage billederne på. Men desværre er knappen ikke placeret på det mest handy sted. Det kan godt føles lidt akavet at skulle holde telefonen og så trykke på knappen i siden, samtidigt med at man skal undgå at have nogle finger hen over linsen.

En anden ærgerlig ting ved kameraet er den tid der tager for at tage et billede. Det tager omkring 5 sekunder før at billedet er helt taget, og hvis man bevæger telefonen imellem man har taget billedet og så de 5 sekunder frem, så er der rigtig stor chance for at billedet bliver dårligt og sløret.

Softwaren

Når man har tændt telefonen og har indtastet pin-koden, bliver man efterfulgt præsenteret for en lille animation, som ender med at vise Sony Ericssons logo. Derefter er telefonen hurtig klar til brug, og hvis man har fordomme med menuerne på de gamle Ericsson modeller, skal man ikke tøve med at købe T610, da menuerne kører rigeligt stærkt. T9 ordbogen kunne dog godt være lidt hurtigere, da man tit kan komme ud for at den ligesom falder lidt hen, og kommer bagud med et ord eller to.

Menuerne i T610 ligner en hel del menuerne som T68i og T310 har. Displayet er dog bare lidt større, så der er plads til 12 menupunkter i hovedmenuen, og ikke kun 9, hvilket er tilfældet ved T68i og T310. De 12 punkter viser grafisk hvad de indeholder, men desværre er menuerne ikke animeret hvilket gør dem lidt kedelige i det lange løb. Det er kun de 12 menupunkter i hovedmenuen der vises med grafik. I de forskellige undermenuer bliver tingene så tekstbaseret, hvilket også virker fint, og man er ikke i tvivl om hvad de forskellige menuer indeholder. Af menupunkter kan nævnes telefonbog, underholdning, forbindelser og organizer.
ANNONCE
Sony Ericsson T610
Sony Ericsson T610
Sony Ericsson T610
Man har med T610, ligesom med mange andre telefoner, mulighed for at komponere sine egne ringetoner i et lille musikprogram der hedder "Musik-DJ". Det virker lidt ligesom "E-jay" hvor man sætter nogle forskellige lyde, trommer, bas, keyboard og trompet, sammen. Det fungere rigtigt godt, og man kan lave nogle rigtig festlige ringetoner. Man har også mulighed for at hente en ringetone via wap, mms, bluetooth eller ir-porten. Det er meget nemt og det giver telefonen mere personlighed, da de ringetoner der ligger på telefonen som standard ikke rigtig er noget at skrive hjem om, selvom de 32 polyfoniske stemmer gør hvad de kan for at lyde godt. De 32 stemmer kommer nu mere til sin ret, hvis man enten selv komponerer en ringetone eller hvis man ligger en over på telefonens hukommelse.

I alt er telefonens hukommelse på ca. 1,5 mb når man tager telefonen i brug, hvilket er lige i underkanten for en kameratelefon. En anden ting som T610 har, og som efterhånden er rigtig godt udviklet, er kalender. Det er en meget avanceret kalender, og den fungere ligeså godt, som de kalendere der er på PDA"er.
ANNONCE
Sony Ericsson T610
Sony Ericsson T610
Sony Ericsson T610
En anden god ting ved T610 er mulighederne for at spille spil, nemlig både Java og så Mophunspil, som er den standard, Sony Ericsson satser mest på. Fordelen ved at bruge Mophun er at spillene loader meget hurtigere, plus at de er mere avanceret. Grafikken i Mophunspil er rigtig god, og af spil, der er lagt ind på mobilen fra starten, kan nævnes det næsten legendariske minigolf, hvor der er mulighed for at spille mod hinanden via Bluetooth. Af Mophunspil der enten kan købes eller hentes via wap, kan nævens Iceblox Plus, Rally og Qsoccer. Hvis man har hentet et Mophunspil via sin computer, tager det ikke lang tid for at ligge det over via ir-porten eller bluetooth. Derfor er det helt sikkert en fordel at Sony Ericsson har valgt at satse på Mophun som deres fortrukne spil-type.

Funktioner for alle pengene
ANNONCE
Sony Ericsson T610
T610 er helt sikkert en god telefon til den gruppe af brugere der ønsker at have alle datafunktioner, såsom bluetooth, ir-port, GPRS og wap 2.0, lige ved hånden.

Bluetooth-delen virker uden nogen slinger i valsen, og er blevet testet med både en T68i, T610 og så Sony Ericsson HBH30 headset. Alle sammen havde nemt ved at finde telefonen, og der var heller ingen problemer med lyden i headset"et. Ir-porten, fungere ligesom bluetooth, uden nogle problemer, og det er meget nemt at sende et billede til f.eks. en PDA. T610 har ingen problemer med både at sende og modtage via IrDa, hvilket er tilfældet ved mange af de nye Nokia telefoner.

Også WAP-delen fungerer rigtig godt, ligesom resten af datafunktionerne. Browseren er den nyeste version 2.0, hvilket vil sige at den kan klare de allernyeste WAP-sider. Det kan oven i købet lade sig gøre at komme ind på nogle forskellige almindelige websider med T610. For eksempel lykkes det så at komme ind på mobilinside.dk via Google på WAP. På højre side af telefonen sidder der en genvejsknap til WAP, hvor man med et tryk kan komme inde på den startside man har angivet. Med et Sonofon abonnement kan man med E-go få samlet en masse nyttige Wap-sider.

Med det indbyggede kamera kan man tage et billede fra ferien og sende det med en MMS-besked. I beskederne kan man også tilføje lyde og tekst, eller ændre farverne på baggrunden og teksten. Det fungere fint, og der har overhovedet ikke været nogen problemer med at sende eller modtage MMS-beskeder.

Samlet vurdering

Sony Ericsson T610 er uden tvivl en fremragende telefon. Den har alle de avancerede funktioner, som overhovedet kan ønskes af en mobil. Dog havde det hjulpet en del, hvis skærmen havde været af en anden type, f.eks. TFT, og kameraets opløsning havde været i fuld VGA. Til gengæld er T610 ikke særlig dyr i forhold til andre mobiltelefoner i dens funktionsklasse, og der er også masser af muligheder for relevant tilbehør, som helt sikkert hjælper med til at gøre den mere populær, end den i forvejen er. Det er da derfor heller ikke mærkeligt at T610, på telemessen 3GSM i Cannes, blev kåret som den allerbedste mobiltelefon i 2003. T610 kæmpede bl.a. imod Motorolas 3G-mobil A835 og Sharps GX20, men juryen fandt T610 bedre på grund af alle dens avancerede funktioner.

Så alt i alt er T610 helt sikkert et rigtig godt køb, hvor man får masser af avancerede funktioner for sine penge.

Fakta om Sony Ericsson T610
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce