Connery

Søs Fenger

Vuggeviser

2 ud af 6 stjerner
Søs Fenger
Søs Fenger har som kun få før hende, sat sit navn på den danske musikscene fast med syvtommer søm. Siden hendes dage med bandet News i firserne, har hun bevæget sig vidt omkring. Fra den danske pop, over fortolkninger af den gamle jazz dame Billy Hollidays sange, til Bent Fabricius Bjerre's sangskat på cd'en Nøglen til Paradis.

Nu er hun atter tilbage, denne gang med børnesange smukt fortolket sammen med bassisten Chris Minh Doky. Vuggeviser hedder den, men er bestemt ikke kun beregnet til at lulle små søde prinsesser i søvn. Albummet med alle de gamle sange fra ens egen barndom, kan bestemt høres af både børn og voksne, og det er også meningen. Sidst jeg hørte Solen er så rød mor fortolket af en af vores danske sangrøster, var da Poul Dissing tog livtag med sangen og slap fantastisk godt fra det, faktisk så godt at nummeret gik hen og blev ikke kun en klassiker, men også en af de sange man identificerer ham med den dag i dag. Om noget lignende sker for Søs Fenger og hendes version skal være usagt, men dejligt er det atter at høre de gamle sange i ny indpakning. Og med al den udenlandske musik som vi idag bliver oversvømmet med, er det rart at huske vores egne sange, og af og til hive dem frem og vække dem til live igen.
Som barn blev jeg selv lullet i søvn med musik, og den sang som altid vil minde mig om alt hvad der var trygt og godt, er Elefantens vuggevise smukt fremført af min morfars tværfløjte, som den dag i dag kan give mig gåsehud og som er min sovesang. Hvilken en af sangene på track listen er din?

Track Liste:

01. Solen er så rød mor
02. Den lille Ole med paraplyen
03. Jeg ved en lærkerede
04. Elefantens vuggevise
05. Mester Jakob
06. I skovens dybe stille ro
07. Pjerrot sagde til månen
08. Fald til ro lille du
09. Sov mit barn sov længe
10. stjernemandens sang
11. Bysan Lull
12. Spurven sidder stum bag kvist
13. My precious one
14. Hør den lille stær
15. Klokken er mange
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce