Connery

SLEIPNER

Connery fandt frem til bandet Sleipner via MySpace og fandt deres rockede toner så dragende, at et interview måtte sættes op.

SLEIPNER
Efter en liveoplevelse i baggagen, hvor især forsanger Morten Berg - der leverede alt fra growl og falset - virkelig formåede at få undertegnedes kæbe til at falde flere meter, må det være på tide at sætte fokus på et af dansk undergrundsscenes absolutte perler.

Da bandet desværre befinder sig på den anden side af Storebælt måtte jeg ty til nymodens teknologi og kreere interviewet ved hjælp af min mailbox. Resultatet blev dette væld af ord, fakta, drømme og ambitioner i fortid og fremtid.

Alt du vidste, alt du ikke vidste og alt du burde vide, om Berg, Regel, Rune, Mikkel og Anders. Vi præsenterer SLEIPNER:

Introducer dig/jer og hvilken rolle du/I har i Sleipner:
Morten Berg: Vocal, Lyric-skrivning, Kristian Regel: Trommer, 2. Vocal, Piano, Komponist, Lyric-skrivning,
Rune Hesseltved: Lead Guitar, Mikkel Storgaard: Bas, Anders Havelund: Rythm Guitar 

Hvad er Sleipners svage og stærke sider?
Sleipner har et specielt, tæt sammenhold som band, da det er opstået under efterskole ophold på Ollerup Musikefterskole 03/04. De fire originale medlemmer, Regel, Rune, Anders og Mikkel, har derfor en meget nær kontakt, gennem skoling såvel som
Kan I give en kort beskrivelse af Sleipners historie?
Som band er vi stolte af at være startet ud med 11 til 10. klasses afgangseksamen på Ollerup Efterskole, marts 2004. Det var eksamensprojektet, hvor Rune, Anders og Regel satte sig i gruppe om emnet 'studie teknik og produktion'. Sammen kreerede de den første Sleipnerdemo, 'World Of Hunger', som eksamensprojekt-produktet. De tre gutter fortsatte arbejdet omkring bandet resten af skoleåret på grund af den fede tid de havde haft i studiet omkring komponering og indspilning, og pga. kammeraternes begejstring over materialet. Regel satte sig ned og skrev yderligere tre numre til det, på daværende tidspunkt, afsluttede projekt; 'In Honour Of Thy Name', 'HeartBreakable'og 'Demon Inside', som var planen også at skulle indspille til en færdig demo, og derudover for at have et set på 20-30 minutter til Musikfestivalen i slutningen af skoleåret. De tre gutter fandt hurtigt ud af at de manglede en egentlig bassist til debuten! Det blev Mikkel, der var værelses-nabo til Regel og også spillede i flere forskellige øvrige projekter sammen med Anders, Rune og Regel. 
Den firemandede nye line up gik i studiet endnu engang og indspillede Ep'en, 'In Honour Of Thy Name' med Regels tre nye kompositioner, inkl. 'World Of Hunger'.
ANNONCE
SLEIPNER
Efter efterskoleopholdet og Musikfestivalen, 'Musik Bag Bøgehækken', gik vi hver til sit, uden at vide' at vi ville finde sammen igen i august '04 i et øvelokale, 'theCAVE' i Middelfart, hvor vi kom til at dele lokale med Regels andre musik-projekter. Og endnu vildere: Nu med fuldbesætning. Bandet havde hidtil, på skift af numrene, sunget lead vocal. 
De fire var fast besluttede på at dette band skulle arbejdes frem i verden. Rune inviterede derfor Berg ind i bandet. Berg og Rune kendte hinanden fra tidligere folkeskolen og tidligere bands. Bandet var samlet med endnu en mand efter flere måneders pause, hvilket også bragte helt nye inspirationskilder. Vi spillede rundt til gym- og efterskole-fester, og tilmeldte sig Emergenza, hvor vi af mangel på ganske få stemmer ikke gik videre sammen med Rock Hard Powerspray, der spillede samme aften. 

Før Sleipner blev født, var du/I da involverede i andre bands?
Ja. Vi har alle altid haft meget med musik at gøre. Mikkel har medvirket som bassist i flere musicals og copy-bands. Spiller nu også i det seriøse band 'Infant Wisdom' og som hyret musiker. Berg har både medvirket som sanger/skuespiller i flere musicals, og har derudover haft både copy-bands og egne projekter, der iblandt Interdikt, der stadig holder sammen. Rune har altid leget med lydteknik og fungeret som lydmand til koncertarrangementer. Derudover har han de senere år været med i bandet Interdikt. Regel har fungeret som både percussionist, trommeslager, kapelmester/komponist i flere musicals. Han har altid haft både live-aktive copy-, som egne projekter. Og har endvidere fungeret som hyret musiker i forsk. sammenhænge. Spiller nu også i 'Infant Wisdom'. Anders startede først på guitarspillet i starten af efterskole opholdet (2003), derudover er han saxofonist, hvilket han førhen har spillet i  

Hvorfra fik I ideen til band-navnet?
Rune har altid været dybt fascineret har nordisk mytologi og Sleipner havde fanget hans opmærksomhed da netop dette navn ikke giver associationer til nogen speciel guddom eller egenskab men stadig har det mytologiske hook. At hedde Thor eller Odin ville få folk til at have en forudindtaget mening om bandet. I starten var det ikke andet end et midlertidigt navn men med tiden kom det til at give mere og mere mening. Sleipner er ifølge legenderne det hurtigste og mest tøjleløse væsen der fandtes. Et symbol på frihed og trods. Meget lig Sleipners musikstil - uden grænser og regler hverken inden for stilarter eller stemninger. 
 
Det er jo ret tydeligt, at Sleipner er inspireret af den amerikanske rockscene, men hvilke er jeres personlige helte? Evt. andre genrer?
Ved ikke om vi direkte er inspireret af den amerikanske musikscene. Men det er da ingen hemmelighed at mange/de fleste større bands i den progressive rock-genre stammer fra USA. Altså i og med at prog.rocken i USA er langt mere anerkendt, så ja!! Da det for Sleipner betyder frihed til at gøre med sin egen musik som man lyster. At kun fantasien sætter grænser. Man behøver ikke altid holde sig på 3,5min før man har skrevet en hitter! Man behøver ikke have én front figur. Det at være utraditionel i band opstilling og rollefordelingen. -Regel, der skriver størstedelen af musikken, er meget inspireret af bands som Dream Theater (USA) 'Mike Portnoy, John Petrucci & Jordan Rudess specielt', Pain of Salvation(SE) 'Johan Langell, Daniel Gildenlöw', Beatles(UK) Pink Floyd(UK), Chevelle(USA), Muse(UK, Rush, YES, Genises(USA), ect.! -Rune der vægter Sleipner tema/lead guitar, er meget i oldschool rockens tegn. Jimi Hendrix(USA), Beatles(UK) Pink Floyd(UK) -Berg er meget til den hårdere rock. Slipknot, Linkin Park, ect.
ANNONCE
SLEIPNER
Hvad fik jer til at ville være musikere?
Det rent kreative i at spille musik og se fællesskabet vokse i takt med musikken/sammenspillet. At sætte sig mål om en bestemt kunnen for at kunne udføre en bestemt slags musikgenre i en hvis sværhedsgrad på hver enkelts pågældende instrument. Derudover, eller først og fremmest, glæden ved at dele musik med andre. At skrive/spille musik for folk og se humøret i optimering hos publikum. 

Hvilke danske band beundrer I?
Berg er lidt svær at beskrive for ham er god musik melodiøst med stor vægt På det sangtekniske. Hans forbilleder strækker sig fra Stig Rossen til Corey Taylor fra Slipknot. Anders er indtil Kiss Away Trail, Spleen United, Mew, etc.
Regel er til DAD, Offland, Tina Dickow, Nephew, Surfact, Iron Fire. (Mest til udenlandske bands, som nævnt længere oppe!) Mikkel er til DAD, Carpark North, ect. 

Kan I beskrive processen når en ny Sleipnersang bliver født?
Det er som oftest Regel der har siddet hjemme ved klaveret og tømret et koncept sammen som er det første udkast til et nummer. I øvelokalet bliver det i fællesskab støbt om til et nummer på guitar. Andre gange er numrene skrevet færdigt ved klaveret efter omtanke, da tangenterne ikke altid stemmer lige godt sammen med måden at tage arkorderne på gribebrættet. Vi snakker om hvilke stemninger og følelser musikken frembringer og ud fradet bliver teksten skrevet. - for det meste!! 

Hvem skriver lyrikken og hvor kommer inspirationen fra?
I bandets spæde dage skrev Rune, Regel og Anders sammen lyrikken til numrene. Nu har Berg overtaget det meste af dén kreative proces. Han forsøger at variere det vokale udtryk optimalt og dermed følelsesspektret ved både at rappe, croone, growle, hviske, skrige, råbe osv. over tekster, der spænder lige så bredt i deres udtryk. Ofte efter diskussioner med Regel, der ofte har en idé om lyrikkens emne samt stemning i forskellige satser. Inspirationen bliver hentet fra alt hvad han støder på i sin hverdag af velsignelser, skuffelser, had, kærlighed, håb og nederlag. Intet er for stort og intet er for småt. 
 
Hvad har Sleipner af godbidder i vente for 2007?
Der arbejdes pt. på en splinterny hjemmeside, www.sleipnerband.dk, der ventes færdig i starten af april. Den nye side vil være på engelsk grundet stigende lyttertal i både England, Tyskland, Norge og Sverige. Vi har som medlemmer siden starten været spredt ud over Danmark, og har derfor ikke kunnet komme videre, pga. afstanden. Men efter sommeren vil hver og en have bopæl i Århus, hvorefter vi kan arbejde bandet frem, som planlagt helt fra starten. Allerede på nuværende tidspunkt har Sleipner op imod 10 jobs rundt i landet frem til Juli. - Og kalenderen ventes at blive udbygget konstant. Der arbejdes i øjeblikket på en ny studie indspilning, der vil blive brugt til promovering, samt udsending til spillesteder, musikbureauer, samt pladeselskaber. 

Hvad er jeres håb og drømme for fremtiden?
Mange bands på Sleipners stadie og ikke mindst alder, ville nok svare 'Orange Scene'. Vi vælger selv at tage tingene som de kommer og i realistisk rækkefølge. Der sættes hele tiden nye mål internt i gruppen. Og indtil videre er alle mål nået 100%. Det er nu hvor vi alle samles fysisk i Århus, at det bliver rigtig spændende. Da bandet nu vil satse alt hvad det har at byde på for at toppe undergrunden og komme frem på den danske musikscene - først og fremmest. 

ANNONCE
SLEIPNER
Hvornår kan vi forvente et reelt album fra jeres side?
Der arbejdes i øjeblikket hen imod en ordentlig album-produktion. Vi har sat os for at søge sponsoraftaler for projektet til sommer! 

Har I optrådt live mange gange? Hvordan reagerer publikum typisk og hvem er jeres publikum? Er I overraskede over den målgruppe I har, i forhold til den I forventede?
Sleipner har på livescenen altid gjort sig bemærket på showet. Man kan altid vente at blive hevet op af stolene. Men som oftest behøver bandet ikke engang arbejde for det. 

Jeg fandt jer på myspace, hvad fik jer til at oprette profil der, og kan I mærke om det har gjort en seriøs forskel?
Vi har bestemt kunne mærke en forskel, samt udvikling. Myspace er/har været et stort vindue til større dele af Danmark og resten af verden. Bla. derigennem mange nye kontakter til bookere osv. har budt sig. For slet ikke at tale om lyttertallet og kendskabet til bandet. Det er tydeligt at mærke, der sker en stor forandring i bandet i øjeblikket, og den stigende interesse for bandet er tydelig at mærke. 
 
Tak fordi I havde lyst til at medvirke i dette - omend alternative - interview, og held og lykke fremover!


Afslutningsvis, vil jeg komme med en opfordring til alle jer, der nyder en god gang rock fremført af talentfulde musikere og entertainers: skulle du komme i nærheden af en chance for at opleve Sleipner live, så forspild den ikke. Spring fluks til døren og vad ind i en lækker rockoplevelse. Følg med på www.myspace.com/sleipner

fotos: Simon Jørgensen
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce