Connery

Skyskraber

Provinskomedie om storbydrømme og forhuds forsnævring

3 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 50%
 
Teknisk information:
Original titel: Skyskraber
Danmark, 2010
Instruktører: Rune Schjøtt
Medv.: Lukas Schwarz Thorsteinsson, Marta Holm Peschcke-Køedt, Morten Suurballe, Lars Brygmann, Rikke Louise Andersson og Lucas Schultz
Genre: Drama/Komedie
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Længde: 85 min
Bio premiere: 15. september 2011
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Skyskraber - Trailer
Nordisk Film - Skyskraber Nordisk Film
Hvis man har storbydrømme, kan man vel egentligt godt sige, at man tager sig en sky-skraber.
 
Den enfoldige teenager Jon (Lukas Schwarz Thorsteinsson) bor i en lille landsby. Han styres af sin dominerende far (spillet af Morten Suurballe), som Jon ved et uheld kom til at kastrere, da han var barn.

Siden da har faderen bestyret en lokalradio, hvor han giver byens borgere sit besyv omkring samfundets situation og hvilken syndig verden de alle lever i.
ANNONCE
Nordisk Film - Skyskraber Nordisk Film
Naboen, den lokale købmand, enkemanden Helge (Lars Brygmann) har en blind datter ved navn Edith (Marta Holm Peschcke-Køedt, der er på Jons alder. Hun har nu besluttet sig for, at hun ikke længere vil være jomfru og det skal Jon hjælpe hende med.

Der er bare et lille problem. Jon har forhuds forsnævring, hvilket betyder at hver gang han får rejsning, gør det smertensfuldt ondt.
ANNONCE
Nordisk Film - Skyskraber Nordisk Film
Situationen bliver ikke gjort nemmere af de to unges fædre, der prøver at beskytte deres børn mod ”det farlige voksenliv”, men i virkeligheden hæmmer dem i at leve deres eget liv.

Filmens morale er da også helt klar: Man er nødt til træde ud af sine forældres skygge og leve sit eget liv, uanset, hvor svært det nogle gange kan være at gøre.
ANNONCE
Nordisk Film - Skyskraber Nordisk Film
Skyskraber er skrevet og instrueret af Rune Schjødtt og er inspireret af hans kortfilm Pandasyndromet, der også omhandlede forhuds forsnævring og den første gang. Rune har fået det bedste ud af idéen og har formået at overføre historien til spillefilms formatet ganske fint.
ANNONCE
Nordisk Film - Skyskraber Nordisk Film
Musikken til filmen er komponeret og fremført af forsangeren fra Mew, Jonas Bjerre. Det er blevet til et drømmende og på sin vis uskyldigt soundtrack, der afspejler hovedpersonen Jons barnlige sind.

Et smukt og stemningsfyldt score, der sagtens vil kunne spilles til en hyggelig aften over et glas rødvin.
ANNONCE
Nordisk Film - Skyskraber Nordisk Film
Skyskaber er ikke just filmkunst, men det er til gengæld en sød og sjov lille coming of age fortælling, som hviler i sit eget univers, uden at have de store ambitioner og det er egentligt også meget behageligt, at se på en gang i mellem.
Del

Seneste nyt

Annonce