Connery

Sko/Torp - Glorious Days

Halvfemserduoen er klar med opsamlingsalbum 10 år efter deres brud.

2 ud af 6 stjerner
Sko/Torp - Glorious Days
Over femten år er der gået siden vi første gang hørte Sko/Torp, den danske duo som i 1991, da den danske bølge var helt oppe at ringe, valgte noget så udsædvanligt som at udgive et album på engelsk. forargelsen var tydelig og mange mente at interessen nok ikke ville blive særlig stor eftersom de gik ved siden af mængden ved ikke at synge på dansk. Men skeptikerene kom til at tage noget så grueligt galt, for der gik ikke lang tid og så var herrerne Søren Sko og Palle Torp at finde på samtlige radiostationer, festivaller og tv-programmer. Folk sang med på sangene og hurtigt blev de et etableret navn på den danske musikscene med deres danske udgave af amerikansk West Coast stil.

Deres første album ved navn On A Long Lonely Night kom samme år og var produceret af ingen ringere end Mats Ronander. Allerede året efter kom det andet album med titlen Familiar Roads, med numre som Closer to me og I know a girl. Med det tredie album Hey You i 1994, signede de sig hos pladeselskabet EMI, hvor de har været siden. Fem albums blev det til før de i 1997 gik hver til sit.

Nu er det så ti år siden og det bliver fejret med albummet Glorius Days. Titlen er tvetydig da det både er navnet på et nummer fra albummet Familiar Roads, men samtidig hentyder til deres tid som en af de mest populære duoer i dansk musik. Glorius Days er et album som indeholder ikke mindre end tre cd'er, med alle deres gamle hits. Den tredie cd er en optagelse fra en akustisk koncert de holdt på henholdsvis Train i Århus og på Tobakken Esbjerg i december 2006. Nummeret True Confessions synges sammen med Sanne Salomonsen.

De tre cd'er indeholder alle de store numre fra Sko/Torps første fire albums, og er man en gammel eller en ny fan er dette tripel-album bare et must. Det er et glædeligt gensyn med to af de mest hørte danske musikere fra starten af halvfemserne. Normalt ville vi bringe tracklisten, men eftersom det her drejer sig om ikke mindre end 40 numre, vil vi i stedet henvise til deres hjemmeside.

Se tracklisting på: Sko/Torp
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce