Connery

Sidste skoledag.

Udklædning, druk, pizza, mobil disko, vandrutchebane, hoppepude. Jaahh, det var sgu tider!!

Der er sgu ikke ret mange der kan komme udenom at de drak sig fra sans og samling på sidste skoledag i folkeskolen, og havde det snothamrende fedt med klassen for sidste gang som en samlet enhed?
Sidste skoledag.
Men måden hvorpå det bliver gjort er nok forskellig fra by til by.
Jeg havde muligheden for at komme ud og se det hele tæt på i år, da jeg render hjemme uden et job, og ikke har andet at tage mig til. Læækkert. Jeg kan forestille mig, at det er det samme over hele landet. Fra den spæde morgen og frem til middag, cirka.

Man klæder sig ud og mødes udenfor klasselærerens hus klokken superklat om morgenen, og sørger for, at der er morgenbrød og fællesudklædning af læreren. Man smider læreren i en eller anden form for nedgørende vogn og skaber trafikkaos gennem byen med læreren til offentlig skue. Noget huldidaldi med mere mad på skolen, og nedskydning af de mindre klasser med karameller, fællesaktivitet på skolen eller i nærheden og så druk!

Her deler vandene sig så. I nogle byer spredes folk sig herefter i alle retninger for at gennemgå sanseløs druk og ballade ved privatfester, og hvad man nu lige finder på. Og så er det det.
I andre byer, som f.eks. Esbjerg i dette tilfælde, mødes alle sidste skoledags eleverne i skoven midt i byen og fester med en del aktiviteter og hjælpende voksne, der gør alt hvad de kan for ikke at blive set eller gå i vejen.

Selvom politiet er til stede, og den lokale politivedtægt skriger om at ingen alkohol må nydes offentlig, bliver der selvfølgelig drukket HÅRDT. Øldåser, vodkaflasker og 1½ liters flasker med, mildt sagt, ulækkert farvet væske ligger overalt, og ikke engang gadepræsten kan få nogen til at sænke flaskerne fra læberne.

Hele dagen bliver for de fleste nydt med højt humør, og de forskellige aktiviteter er da helt sikkert, sammen med de voksne der skiller de brodne kar fra og sender dem hjem, med til at gøre det hele lidt sjovere. Der er i hvert fald hele tiden folk på hoppepuden, på vandrutschebanen og ude og smadre biler med en stor hammer.

Tag da lige et kig i billederne, og se om ikke du kan huske din dag med et lille smil på læberne.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce