Connery

Shakira

Spillede for et tætpakket Gigantium

2 ud af 6 stjerner
Shakira
ANKOMST
Gigantium i Ålborg lignede en by under belejring. Det eneste tidspunkt jeg har set mere politi, var på Nørrebro i sidste uge, men jeg må også sige at jeg var mægtigt glad for at de var der, for ellers tror jeg trafikken var end i kaos. Med sikker hånd styrede de slagets gang som små generaler. Til at hjælpe sig havde de civilforsvaret i deres selvlysende grøn/gule jakker.

Årsagen til at den furore, var at den columbianske hoftevridende sangfugl gav koncert den aften, og man skulle tro at det halve Danmark havde besluttet sig for at se hende. Og det er der vel egentlig heller ikke noget at sige til, for hun er på sit felt et unikum, hvad angår både hendes stemme og performance. Ikke kun udenfor Gigantium men også indenfor var alt fantastisk godt organiseret, og selv om der var kommet 8500 mennesker til koncerten, oplevede jeg ingen kø eller andre frustrationer, og jeg tror heller aldrig jeg så nemt og smertefrit har fået mit pressekort, og er blevet guidet ind til koncerten.

ANNONCE
Shakira
SHAKIRA
Iført en lille pailettebesat top og sorte pludderbukser bærende på en skinnende og matchende guitar, indtog den columbianske dronningen af latino musikken, scenen i et lyshav som næsten blændede en. Meget desværre var scenen meget lav og gemt bag sort plastik, så de første numre mens jeg desperat ledte efter et sted at kravle højere op, kunne koncerten kun følges på storskærmene.

Heldigvis fandt jeg det sted da nummeret La Pared begyndte helt bagerst hvor der var siddepladser. Næste nummer La Tortura, sang hun med en klon af Wycleaf Jean. Personligt havde jeg nu gerne hørt den med den spanske Alejandro Saenz I stedet for, så jeg prøvede om ikke jeg så ikke i den mindste kunne få danset lidt af frustrationerne af på den brede trappe sammen med andre, men vi blev meget bestemt bedt om at sætte os ned af vagterne. Det var måske også grunden til at sceneshowet og folks begejstring slet ikke machede hinanden. Faktisk er det første gang jeg var været til en koncert med latino musik, hvor så godt som ingen har danset, noget som ellers er indskrevet i musikken. Shakira og band gjorde bestemt hvad de formåede, men responsen fra publikum udeblev totalt. Man kunne nemt få det indtryk, at det som folk var kommet efter var de få hits som har kørt i radioen, og så ellers bare en masse kolde fadøl. Trist for Shakira har faktisk en masse at byde på rent musikalsk.

Efter La Pared blev scenen pludselig helt sort, og et kort stykke tid gik og så kom Shakira tilbage sammen med lyset i ny forklædning, denne gang en rød flot kjole. Helt alene på scenen begyndte hun at danse til arabiske toner, og hendes libanesiske fars rødder fornægtede sig bestemt ikke. Hun dansede som en drøm fra tusind og en nat, da kjolens ærmer pludselig blev lange og mest af alt lignede noget fra en tegnefilm. Pludselig røg kjolen og bandet stemte i, mens tonerne fra Animal City flød ud over os. Og så kom til manges glæde hitttet, Whenever, Whereever for fulde hammer opfulgt af Underneath your clothes, begge numre fra albummet "Laundry service".
ANNONCE
Shakira
Hendes sidste nummer i andet sæt af den halvanden time lange koncert, blev samtidig hendes første hit i de spansktalende, og sikkert et kun få af os kendte, nemlig Siego sordomudo (blind og døvstum) ovrsat til dansk. En sang som beskriver hvordan kærlighed kan få os til at blive både blind og døvstum. Koncerten var slut uden hittet Hips don't lie var blevet spillet, og alle var en smule forvirrede. Klapsalverne til ekstranumrene skulle der kæmpes for og folk virkede som om de dårligt gad gøre det som forventes. Men til sidst kom hun da selvfølgelig ud igen, foran en skærm med arabiske mønstre og gav atter en mavedans af proportioner. samt Hips don't lie som alle ventede på. Mod afslutningen af nummeret blev to store papirkanoner skudt af og konfetti strømmer ud over folk i to store stråler. Med militær præsision så lå salen igen i sort, og igen var i tvivl om at nu var koncerten endegyldig slut.

BEDØMMELSE
Jeg må nok sige at det mere var publikum der skuffede mig end Shakira, selvom hun sikkert også kunne ha' givet mere og ikke spillet som om det var den sidste efter en lang koncert turne. Men de ene hænger vel sammen med det andet, så min karakter må blive et tretal, meget desværre.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce