Connery

Samme dag næste år [Anmeldelse]

Nogle gange kan én enkelt dag ændre resten af livet

2 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 5%
 
Teknisk information:
Original titel: One Day
Dansk titel Samme dag, næste år
USA, 2011
Instruktør: Lone Scherfig
Medv.: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Jodie Whittaker, Tom Mison og Georgia King
Genre: Drama/Kærlighed
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS
Længde: 107 min
Bio premiere: 29. september 2011
Distributør: SF Film
ANNONCE
Samme dag næste år - Trailer
SF Film - Samme dag næste år [Anmeldelse] SF Film
Dexter (Jim Sturgess) og Emmas (Anne Hathaway) graduation ender, efter en våd bytur, med at de tilbringer natten sammen. Det bliver starten på et tæt venskab, der knytter dem til hinanden resten af deres liv. Historien følger således de to på godt og ondt, gennem mere end 19 år. Hvert år, samme dag, møder vi dem igen og får et nyt kapitel i deres individuelle liv.
ANNONCE
SF Film - Samme dag næste år [Anmeldelse] SF Film
Emma og Dexter er vidt forskellige typer. Hun kommer fra en arbejderklassen og har høje ambitioner om, at blive en anerkendt forfatter, og han kommer fra en overklasses familie og er fast besluttet på at leve en skødesløs tilværelse og bare have det sjovt.
SF Film - Samme dag næste år [Anmeldelse] SF Film
Samme dag næste år vil rigtig gerne være en af den slags film, der sætter gang i de store følelser og efterlader sit publikum med en fornemmelse af, at livet er dyr bart og skal værdsættes. Desværre virker historien at for stakato og forudsigelig til, at den kommer rigtig ind under huden.
ANNONCE
SF Film - Samme dag næste år [Anmeldelse] SF Film
For at man ønsker at to mennesker ender sammen, skal man føle deres smerte ved at være skilt ad. Der mangler ganske simpelt noget passion. De to hovedpersoner er alt for endimensionelle i deres følelses spektrum til, at vi føler noget særligt for dem og derfor bliver deres forhold også ret trivielt i længden.
ANNONCE
SF Film - Samme dag næste år [Anmeldelse] SF Film
Det hjælper heller ikke på sagen, at Jim Sturgess og Anne Hathaway absolut ingen kemi har sammen.
Hathaway er efter min mening, en af den slags skuespillerinder man kan se spille skuespil.
Hun lever sig ikke rigtigt ind i rollen og derfor bliver det altid Anne Hathaway der spiller en (i dette tilfælde) britisk kvinde der cykler en tur eller Og Jim Sturgess, der ellers har leveret nogle fine præstationer gennem tiden, overspiller her så meget, at man nærmest krummer tær over ham.
ANNONCE
Ligeså livsbekræftende og hjertevarm som Lone Scherfigs foregående film An Education var, ligeså kedelig og konstrueret er Samme dag næste år. Filmens morale er, at man skal huske at leve i nuet. Et smukt budskab, som man efter min mening ikke kan få at vide for mange gange, men her ender det med at blive et fortærsket kliche, i stedet for et dybtfølt og vigtigt budskab.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce