Connery

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Så er det blevet tid til at skyde sig igennem et mekka af fjender og sniffe lidt radioaktivt materiale.

5 ud af 6 stjerner
Et nyt interessant bud fra GSC som blandt andet kendes fra Cossacks spillene. Denne gang går de fra strategi spillene over til førstepersonsskydespil.
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Historie
Året er 2012. Der er gået 6 år siden den anden katastrofe ved Chernobyl som får katastrofen fra april 1986 til at blegne. Spillet foregår i og omkring den lukkede zone omkring Chernobyl. Militæret holder et jerngreb for at forhindre alle i at komme ind. Spillet tager sin start, da en lastbil fyldt med døde kører ud fra zonen, da et lyn pludselig flænser himlen og rammer lastbilen, som eksploderer i et flammehav og kører af vejen.

Gameplay
Spillet er bygget op som standard FPS (First Person Shooter) dog med den forskel, at man ikke har en masse våben fordelt på nummertasterne eller hvordan man nu kører sine våben igennem.

Du har mulighed for at benytte en kniv, pistol, maskingevær eller andet større våben og granater. Yderligere samler du ting op som du fylder dit inventory op med. Overstiger du din bæreevne så bevæger du dig ikke hurtigt, og fylder du alt for meget op så kommer du ingen vegne.
ANNONCE
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Spillet er bygget op over en masse missioner, som i de fleste tilfælde er tidsbegrænset. Der er missioner nok at gå i gang med. Hovedmissionerne som fører historien igennem spillet og sidemissioner, som er med til at give spilleren lidt ekstra og er egentlig bare med til at holde spillet i gang. Denne missionsbaserede type betyder også, at spillet er ret åbent for spilleren, som mere eller mindre selv kan bestemme tempoet.

En anden interessant ting er, at tiden skifter mellem dag og nat, hvilket yderligere giver nogle spændende oplevelser senere i spillet. En anden ting man skal tage sig i agt for er selve området Chernobyl. Et stadig enormt radioaktivt område, hvor man skal passe på, hvor man placerer sine fødder og militæret.

Grafik
Grafikken er som man kan forvente af et FPS spil hvad angår kvalitet, lyseffekter og selv de typiske clipping fejl (objekter går igennem hinanden). Alt efter om det er dag eller nat i spillet har det også betydning for spilleren. Dit syn er selvfølgelig også begrænset, så det er frem med lygten eller finde våben frem som fungerer bedst om natten.

Lyd
Spillet byder på en masse gode lydeffekter som er med til, at give den nødvendige tilfredshed og gys. Lige fra braget når et projektil bliver affyret til lydene som de forskellige monstre udbryder når de er nærheden. Stemmeskuespillet giver spillet lidt ekstra atmosfære eftersom de andre stalkers i spillet taler russisk, men de taler selvfølgelig engelsk når de snakker til dig som spiller.
ANNONCE
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Multiplayer
Kan spilles over LAN og internet. Mulighed for op til 32 spillere samtidig.
3 Game modes:
Death Match - Den klassiske "alle mod alle"
Team Death Match - samme igen, dog bare holdbaseret
Artefact Hunt - Artefacts spiller en stor rolle i spillet og derfor er der også mulighed for at jagte disse i kapløb med andre.

Andet
Anbefales til spillere interesseret i en blanding af Fallout og Half Life 2.
Undertekst på engelsk.

Anbefalet krav
AMD Athlon 64x2 4800+ eller Intel Core 2 Duo
1Gb RAM
100% DirectXR 9.0c kompatibel 256MB (Geforce 7800 eller tilsvarende).

Konklusion
Et fint bud fra GSC som virker rigtig godt på mange punkter, men samtidig desværre også bliver lidt løst. Spillets muligheder bliver ikke benyttet fuldt ud. Chancen for at spillet ender i bunken blandt mange andre FPS spil er desværre stor, men spillet er bestemt værd at spille.

Link
GSC
STALKER officielle hjemmeside
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce