Connery

Robin Hood

Det er 10 år siden Ridley Scott og Russell Crowe første gang slog sig sammen og lavede ny-klassikeren Gladiator. Nu er de vendt tilbage til sværd-og-sandal genren og har denne gang kastet sig over den sagnomspundende legende om Robin Hood.

3 ud af 6 stjerner
Drengerøvs factor: 90 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
Robin Hood - Trailer
United International Pictures - Robin Hood United International Pictures
I slutningen af det 12. århundrede drager den britiske King Richard The Lionheart (Danny Huston) på et blodigt korstog, for at erobre så meget af Europa som muligt. Blandt hans soldater er bueskytten Robin Longstride (Russell Crowe) Robin er en god soldat og en ærværdig mand. Under en drabelig kamp dør kongen og hans ven Sir Robert Loxley (Douglas Hodge) bliver udvalgt til at returnere hans krone til dronningen, men et bagholdsangreb iværksat af kongens egen søn, Prins John (Oscar Isaac) og ledet af den onde Godfrey (Mark Strong) ender med, at Robert Loxley også selv må lade livet. Robin og hans mænd når dog at komme til undsætning inden Godfrey og hans mænd kan få fingre i kronen. Før Loxley dør, beder han Robin om at bringe hans fars sværd sikkert hjem igen. Det lover han og drager derfor til Nottingham for at aflevere sværdet til Loxleys far Walter (Max von Sydow). Her møder Robin, Roberts enke, Lady Marion (Cate Blanchett). Et møde der til at starte med, er alt andet end varmt.
ANNONCE
United International Pictures - Robin Hood United International Pictures
For ikke nok med at Robin bringer nyheden om hendes mands død, så får Walter også overtalt dem til at lade som om at Robin er Robert, ellers kan de nemlig risikere at miste deres gods. Langsomt får Robin blødt op for Marion og hun forelsker sig langsomt i ham, men deres lykke bliver kort, for den nye kong John har beordret sine mænd nordpå til Nottingham, for at plyndre de velhavende godsejere. Der er nemlig ganske som i vor tid finanskrise og den kongelige kistebund er tom.
ANNONCE
United International Pictures - Robin Hood United International Pictures
Samtidig er den franske konge på vej til England med sin hær og kong John er nødt til at indgå en aftale med sit folk, en aftale der kan forene kongen og England i deres fælles kamp for overlevelse. Men det er ikke ensbetydende med, at folket er særlig pålidelige, for forræderiet lurer ganske tæt på tronen.

Således er riget truet af indre splid og ydre fjender og midt i denne kamp står Robin Hood, på vej til at blive en legende.
ANNONCE
United International Pictures - Robin Hood United International Pictures
Robin Hood er begyndelsen på legenden om Robin og hans lystige svende, før de blev fredløse og forvist til Sherwood-skoven. Filmen er en mere realistisk fortælling end vi før er blevet fortalt, men den er desværre langt fra den mest vellykkede. Ligesom det er tilfældet med en del af Ridley Scotts seneste film, så lider filmen også under problemet af, at man ikke føler nok for karaktererne. Kun enkelte gange mærker man at Robin er et menneske, hvor man til sammenligning i Gladiator havde medfølelse for Maximus fra starten.
ANNONCE
United International Pictures - Robin Hood United International Pictures
Et andet problem er at filmen simpelthen mangler mindeværdige øjeblikke. Vi husker alle scenen i Prince of Thieves, hvor Kevin Costner splitter pilen i to, eller der hvor den excentriske Sheriff of Nottingham får et af sine berygtede flip og udbryder: ”Wait a minute. Robin Hood steals money from my pocket, forcing me to hurt the public, and they love him for it? That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings, and call off Christmas!”
ANNONCE
United International Pictures - Robin Hood United International Pictures
Det kan godt være, at det er ”Hollywood agtige” scener, der ikke har noget med virkeligheden at gøre og som blot er med i filmen for glorificere helten og gøre skurken endnu mere usympatisk, men de virker og de gør at vi husker filmen længe efter.

Ridley Scotts udgave vil næppe blive husket om 10 år, på trods af at den er et solidt håndværk, med gode skuespilpræstationer, men filmen mangler ganske enkelt hjerte og ikke mindst en Robin Hood, der er interessant at følge.
ANNONCE
Robin Hood har premiere den 13. maj landet over.

Læs mere om filmen her: www.robinhoodthemovie.com/
Teknisk information:
Original titel: Robin Hood

USA/UK, 2010

Instruktør: Ridley Scott

Medv: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong, Oscar Isaac, Danny Huston, Eileen Atkins, Mark Addy og Matthew Macfadyen

Genre: Action/Eventyr/Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS

Længde: 141 min.

Premiere dato: 13. maj 2010

Biodistributør: United International Pictures
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce