Connery

Robert Green - Sleeping At A 100 MPH

Et dansk melodisk pop-rock band udgiver et tilbagelænet middelmådigt album.

2 ud af 6 stjerner
Robert Green - Sleeping At A 100 MPH
På myspace betegner gruppen selv sin musik som 'stonerpop'. Det er til dels en rammende beskrivelse, men den overser deres inspiration fra rocken. 
 
Hvert eneste nummer glider langsomt og nogenlunde ubemærket forbi lytterens øre; man har fornemmelsen af at man har hørt det hele før. Man henfalder til en stenet stemning hvor den monotone og mellemtonedomineret plade svæver langsomt forbi og efterlader lytteren med et efterslæb i form af en ensformig sindsstemning.

Selvmodsigende nok formår gruppen alligevel at trække lytteren med ind i albummets lydunivers. Et roligt nummer som Burn One Down formår med simple trommer, repeterende bas og en rolig guitar alligevel at finde den gnist der holder lytterens fødder vippende og hovedet nikkende. Er Queens of the Stone Age sagen, vil Robert Green også være det.

Pladen er i høj grad guitarbåren og byder på nogle fede riffs. Et par gode eksempler er de to fede pop-rockede numre Kiss Me While We're Waiting To Get Famous og Learning To Fly Like An Al Qaeda Man (som kan høres på gruppens myspace). Der er tale om lækre riffs, hvor tankerne bliver ledt mod den amerikanske rockgenre, bare med en mere rund lyd end f.eks. Foo Fighters.

Robert Green spiller godt men ikke imponerende, og samme kan siges om vokalen. Det leder til den overordnede vurdering at der er tale om en middelmådig melodisk pop-rock plade. Et andet problem hos Robert Green der gør musikken endnu mere triviel er at det er de samme mol/dur akkorder der hele tiden kører. Så næste gang de vil ramme lydmotorvejen med 100 Mph bør de ikke sænke farten, men derimod tage nogle smut ud omkring ydervejene. Deres største mangel er det fængende element som de i hvert fald ikke har fundet denne gang.  

Kunster: Robert Green
Titel: Sleeping At A 100 Mph
Pladeselskab: CPH-Sound/Bonnier Amigo

Tracklisting:
01: Kiss Me While We're Waiting To Get Famous
02: Learning To Fly Like An Al Qaeda Man
03: Burn One Down
04: Birds
05: Phoning My Life In
06: K Is For Kill
07: Hells Kitchenette
08: Karma Hiroshima
09: The White Boat
10: I Guess I Need You

Links:
http://www.myspace.com/greenrobert
http://www.robertgreen.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce