Connery

Rickie Lee Jones

The sermon on exposition boulevard

3 ud af 6 stjerner
Rickie Lee Jones
Da  jeg som ung teen-ager første gang hørte Rickie Lee Jones synge Chuck E's in love, forelskede jeg mig hovedkuls, i hendes jazzede og lidt hæse måde at synge en anderledes popsang på. Men hvis jeg troede at jeg nu skulle genopdage og genopleve, noget som lignede bare tilnærmelsesvis, tog jeg godt og grundigt fejl. Rickie Lee Jones har med "Sermon on exposition boulevard" lavet en album, som er meget anderledes, men bestemt ikke dårligere af den grund. Mest af alt minder hun på hendes nye album, som havde hun krænget sit indre ud, i en smuk symbiose med en anden fra de gamle tider; Patti Smith. Hendes stemme har på mange af numrene den samme rå blødhed, og desperate ærlighed som man også finder på albummet "Horses".

Dykker man ned i historien bagved "Sermon on exposition boulevard", forstår man da også bedre den inderlighed hvormed albummet bliver sunget. Projektet var oprindeligt udformet som spoken word, en udtryksform som også den formidable Laurie Anderson har benyttet sig meget af. Manden bagved  projektet er vennen og kunstneren Lee Cantelon . I 2005 fik han den ide at lade forskellige musikere fortolke hans bog "The Word", som er en moderne fortolkning af Jesu lære. Projektet greb Jones så meget at hun inden længe havde overtaget hele projektet og "Sermon on exposition boulevard" er resultatet af det. "The Word" blev skrevet og skabt af Cantelon helt tilbage i 1990, og var tiltænkt som en måde, hvorpå folk som ikke havde det nemmeste forhold til de kirkelige og religiøse organisationer, kunne få adgang til og forstå det budskab Jesus havde og ville udbrede.
ANNONCE
Rickie Lee Jones
Et meget ambitiøst projekt, og et som så nemt kunne være gået galt. Men Rickie Lee Jones har atter engang turdet trylle og prøve noget nyt, og resultatet er et fantastisk smukt album. Personligt har jeg den dybeste respekt for en kunstner som Rickie Lee Jones, som ikke bare sætter sig roligt tilbage og nyder frugten af årtiers arbejde og respekt, men i stedet tør kaste sig ud i noget nyt og eksperimentere, med et så vovet projekt. Det er dejligt at vide at ilden stadig brænder i hende, og det kan kun love godt og samtidig fortælle; at der er mere i vente.

Hjemmeside: Rickie Lee Jones
      
                    MySpace/dutchessofcoolstreet

Trackliste:

01.  Nobody knows my name
02.  Gethsemane
03.  Falling up
04.  Lamp of the body
05.  It hurts
06.  Where I like it best
07.  Tried to be a man
08.  Circle in the sand
09.  Donkey ride
10.  Seventh day
11.  Elvis Cadillac
12.  Road to Emmaus
13.  I was there
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce