Connery

Revolutionary Road

Kate Winslet og Leonardo DiCaprio, i deres først film sammen... siden Titanic.

6 ud af 6 stjerner
Revolutionary Road er et velspillet hverdags drama, der stiller spørgsmålet: ER kernefamilien virkelig lykken?
Revolutionary Road
USA, 1950'erne. April og Frank møder hinanden til en fest i en ung alder.
De forelsker sig og får hurtigt deres første barn.

De er idealistiske og tror på, at sammen er de noget helt specielt. Da de flytter ind i en villa på den mondæne Revolutionary Road, tror de deres lykke er gjort, men lykken er som bekendt lunefuld. Hverdagen er sat ind og drømmene er langsomt forsvundet.

Under overfladen, bag det hvide stakit og inde hos den, ud ad til, perfekte Wheeler familie, kradser krisen.

April føler sig fanget i sit ægteskab. Hun drømte om at blive en stor skuespillerinde, men endte med at blive husmor og spille med i dårlige teaterstykker på den skole, hvor hun arbejder. Frank er gået i stå i sin personlige udvikling. Han arbejder som sælger, men hader sit arbejde og selvom han heller ikke er lykkelig i ægteskabet, tror han alligevel på det kan fungere.
ANNONCE
Revolutionary Road
En dag kommer April på den idé, at familien kan flytte til Paris og starte forfra. Til at starte med er Frank lidt skeptisk overfor idéen, men han lader sig overtale. De sætter deres hus til salg og fortæller alle deres venner og kollegaer, at de flytter til Paris.

April og Frank genfinder for en kort stund gnisten i deres forhold, men da April uventet bliver gravid og Frank bliver forfremmet, vil Frank hellere blive i Connecticuts trygge rammer.

En beslutning April bestemt ikke er enig med ham i.
ANNONCE
Revolutionary Road
Filmens tema om, hvorvidt begrebet kernefamilie er lykken for alle, var en meget abstrakt tanke tilbage i 50'erne og man blev nærmest stemplet som sindsforvirret, hvis man ytrede ønske om andet.

Selv i dagens Danmark, er emnet stadig lidt tabu og en kernefamilie er det 'normale' i vores samfund; det vi alle stræber efter, eller er det?

Især på grund af internettet har vores syn på parforholdet ændret sig de seneste 10 år.
Flere og flere unge er singler og idéen om, at finde en partner og få børn virker meget fjern for mange.

Hvor man før i tiden fik børn allerede i starten af 20'erne - nogle endda før - så venter mange nu til de er i midten af 30'erne, med at slå sig ned.
Det afhænger selvfølgelig til dels også af, hvor man bor. Folk i provinsen er måske mere konservative end folk i storbyen.
Ens opvækst har selvfølgelig også noget, at skulle have sagt. Kommer man selv fra en kernefamilie. Osv.

Men fakta er at kernefamiliens 'formål' aldrig har været så omdiskuteret som den er i dag.
Og netop derfor er Revolutionary Road stadig vedkommende i 2009.
ANNONCE
Revolutionary Road
Skuespilmæssigt er der ingen slinger i valsen. Winslet og DiCaprio spiller bedre end nogen sinde. Deres kemi er magisk. De får simpelthen det bedste frem i hinanden og det er en fornøjelse, at se dem mestre skuespillets kunst så godt.

Kate Winslet har allerede vundet en Golden Globe for sin præstation. Hvis der havde været nogen form for retfærdighed til, så var de begge blevet nomineret til en Oscar, for det fortjener de, men sådan skulle det ikke gå.
ANNONCE
Revolutionary Road
Kun Michael Shannon (Changeling) er nomineret for bedste mandlige birolle, en pris der med 100 % sikkerhed går til Heath Ledger for The Dark Knight.

Skuespillet havde dog ikke været noget, hvis det ikke var for det fremragende manuskript. Historien er intens og suger publikum ind til sig fra første sekund.
Filmen er baseret på romanen af samme navn, som udkom i 1961 og er skrevet af Richard Yates.

Sam Mendes (American Beauty, Jarhead) forstår virkelig at fortælle historien, så man mærker smerten og frustrationen hos April og Frank.

Der er med andre ord ikke én finger, at sætte på Revolutionary Road. Det er en perfekt film! Et voksent og modigt drama, der udfordrer sit publikum til at stille spørgsmål ved deres eget liv.

Revolutionary Road er i biograferne fra 30. januar, landet over.

Drengerøvs factor: 40 %
ANNONCE
Revolutionary Road
Teknisk information:
Engelsk titel: Revolutionary Road.
USA/UK 2008.
Instruktør: Sam Mendes.
Medv: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates og Michael Shannon.
Genre: Drama.
Billed format: 2.35:1
Lyd: 5.1 Dolby Digital/DTS/SDDS.
Længde: 119 min.
Dansk biograf premiere: 30. januar 2009.
Distributør: United International Pictures.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce