Connery

Puls - Karsten Pflum på Drudenfuss

Den elektroniske Karsten Pflum til Puls festivallen i Århus. Kontrastfyldt, billedskabende og humoristisk.

2 ud af 6 stjerner
Puls - Karsten Pflum på Drudenfuss
Vi træder ind på Café Drudenfuss i det stemningsfyldte latinerkvarter midt i Århus og finder os et bord i hjørnet oppe mod scenen. Kort efter går Karsten Pflum i gang med at finde sig til rette bag sin laptop og mixerpult. Snart indtræder vi i Pflums univers som ved første øjekast er altomsluttende og fyldt med alverdens aktivitet, ja det minder om en dryppende regnskov fra en konfus drøm. Kort efter begynder regnskoven at smuldre til de hyperaktive rytmiske beats. Han tilføjer gradvist nye lag der lokker lytteren længere ind i hans drømmeverden, hvor tvetydigheden pludselig rammer én på en sådan vis, som var man lige vågnet fra en drøm.

Hans ekstremt hurtige beats skaber et totalt kaos som bindes sammen af et kontrastfyldt skift til fine melodiske stykker. Han supplerer med forfriskende elementer i form af
Hele opvisningen blev fremført med glidende overgange og lange repetitive forløb som tilføjer endnu mere til den drømmende og henfaldne stemning. Men var det en koncert eller var det baggrundsmusik? Man får ikke lyst til at rejse sig for at danse, som han ellers bagefter fortæller os, at musikken er tiltænkt. Samtidig var det både for højt, snørklet og hyperaktivt til at være baggrundsmusik. Men dette Ambivalente forhold understreger vel bare Pflums elektroniske musiks sande karakter: Den skal ikke give den velkendte følelse, man har efter en rockkoncert på orange scene, og den skal heller ikke udtrykke for dybe, direkte følelser. Den er, som han også selv påpeger, billedskabende. Man kommer i en form for trancetilstand. Diverse billeder og farver dukker op inde i éns hoved, og man kommer ind i en ganske særlig sindstilstand som vækker ganske særlige følelser. Det er lige præcis dét, Pflums musik gør ved lytteren. På forreste række kunne man finde en mand med lukkede øjne, der overgav sig fuldstændig til musikken og sandsynligvis lod alle indtrykkene strømme ind.
 
Karsten Pflums legesyge sjæl viser sig i slutningen af hans opvisning med Det afslutter hans show på en utraditionel og drillende måde med et anti-klimaks hvor man forventer et fedt remix. Alt i alt en meget gennemtænkt og helhedsfyldt koncert med en humoristisk slutning, der vækker tanker. For sådan er Pflum også: Humoristisk. Hans musik kan karakteriseres med mange ord, men et centralt, dækkende ord er humor - og særligt den kontrastfyldthed der ligger i det humoristiske. Alle tilskuerne kiggede op til sidst, da Pflum legede lidt med vores forventninger. Selv den mand på forreste række, der havde siddet med lukkede øjne hypnotiseret i det elektroniske univers.
 
www.myspace.com/Pflum
 
Anmeldelse af Rasmushs og Karsten Lausch
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce