Connery

Powderdust – ”Minding the Gap”

Forbered dig på en tur ud i legende og kælende tonesammenstød..

5 ud af 6 stjerner
Powderdust – ”Minding the Gap”
Powderdust startede den tumulte vej mod toppen (af poppen) i 1999, hvor bandet blev etableret. Siden da har de gennemgået forskellige musikalsk eksperimenterende tider, som har ført dem til deres nuværende stil, som uden tvivl er noget de kan være stolte af! 

The Band
Medlemmerne af Powderdust stammer fra forskellige førhen forholdvis etablerede bands. Bl.a. er tre af medlemmerne fra orkestret Veneno, som vandt en World Award i 2004. Sangerinden har flere udgivelser bag sig og har blandt andet arbejdet sammen med Poul Martin Bonde. Denne blanding af musikalske evner på kryds og tværs kommer tydeligt til udtryk på deres nye plade 'Minding the Gap'.

Et sprængfyldt univers
Det første der slår mig når jeg smækker 'Minding the Gap' i pladeafspilleren, er den gennemtrængende følelse af, at man for en gangs skyld lytter til et gennemarbejdet stykke arbejde. Der er ikke efterladt nogle løse ender og grove overflader, som ellers ville 'knækker pladen' op i forskellige rangeringer. I stedet præsenteres vi lyttere for et næsten kælent bearbejdet resultat, som langsomt men sikkert indfanger os og placerer os lige midt i et væld af fyrværkeri.

'Minding the Gap' - en vinder!?

Når man lige har sat pladen på for første gang kan man, ligesom jeg gjorde, tænke at numrene bare flyder rundt i hinanden med deres elektroniske beats og melodiske melodier, men dette syn ændres dog hurtigt efter en god gennemlytning. Det er af min overbevisning, at pladen skal lyttes til med ligeså meget omtanke, som den er produceret med. Der er så mange små søde detaljer på pladen, som udspiller sig i form af genreskift og udførlige elektroniske finurligheder. For eksempel er pladens første tre numre på kanten til det melankolske, tunge meget tankevækkende univers, mens nummer fire 'Wait for you' er en sød, poppet melodi, som bare skriger på at blive nummer 1 på hitlisterne rundt i landet. Man kan ikke lade være med at undre sig over det spøjse skift, men alligevel formår de at kæde numrene sammen ved hjælp af de elektroniske udfyldninger.
Et andet sikkert hit på pladen er 'Toast', som ligesom 'Wait For You' har en eller anden lige-til-hed, der desværre tit kræves for at komme til tops. Andre 'vindere' på pladen er, efter min mening, numre som 'Bet you' og med den skal 'Bet You 2 (remixet af Jeppe Federspiel)' absolut også nævnes, da det er et sindssygt fedt remix! Her hører man en mere avanceret udgave af Powderdusts stil, som styrer mod det mere komplekse lydbillede.
                     
Ikke som så meget andet...
Noget af det bedste ved Powderdust er originaliteten! De lyder ikke umiddelbart som nogle andre, det er i hvert fald meget svært at pege på nogle konkret lignende bands. Dog svæver deres univers på samme måde som Air og de har mange elementer, som kan genkendes i Massiv Attack's musik. Anne K's (sangerinden) vokal er en ener, men til tider har jeg taget mig selv i, at sammenligne den en smugle med sangerinden i Portishead, og det er absolut et kompliment. Men heldigvis holder hun ved sit eget udtryk, som er super afslappende og lækkert, og vi slipper for endnu en Björk klon.. nice!
 
Powderdust har et helt specielt 'spil' på 'Minding The Gap', som helt klart er et lytteværdigt! Deres plade skinner igennem af professionalisme og udtænkning. De har rent ud sagt knoklet for at behage sine lyttere, og det er lykkedes.  Men forsigtig.. De er let elskelige...

Trackliste:

01. Language
02. Declare Your Love
03. I am
04. Wait For You
05. Daze
06. Shut My Eyes
07. Bet You
08. Toast
09. Istap
10. Just Another Thing
11. Leaving A Space
12. Bet You 2 (remix by Jeppe Federspiel)
13. Declare Your Dub (remix by DJ 360o)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce