Connery

Playstation 3 annonceret

Sony har annonceret deres PS3 konsol.

Sony har nu annonceret deres kommende Playstation 3 (PS3). Det er mindre end en uge efter Microsoft annoncerede Xbox 360, og Nintendo forventes snart at annoncere deres Revolution, så der er virkeligt lagt i ovnen til krig på konsolmarkedet.

PS3, der forventes på markedet i starten af 2006, bliver et monster med hensyn til regnekraft. Processoren bliver en nyudviklet 8-kernet PowerPC baseret Cell processor på 3,2 GHz. Grafikken styres af en specialudviklet chip fra NVIDIA, der er i stand til at køre spillene i 1080p opløsning, hvilket er rettet mod HD (High Definition) klargjorte fladskærme.
ANNONCE
Playstation 3 annonceret
Har man mange spil til Playstation 2 liggende, behøver man ikke frygte PS3, da den bliver bagud-kompatibel med disse spil. Drevet i PS3 vil, ud over de gængse formater såsom CD og DVD, også understøtte Blu-Ray skiver på op til 54 GB data, hvilket er Sonys bud på et næste-generations optisk medie. Der er dog en kørende forhandling mellem Sony og andre firmaer for tiden, om Blu-Ray skal ændres lidt, så det sammensmeltes med det konkurrerende HD-DVD format. Det må forventes, at denne debat er løst inden PS3 kommer på markedet.

Derudover får konsollen også trådløst netværk (802.11b/g), Bluetooth, seks USB porte og en udtagelig 2,5" harddisk.

PS3 virker på papiret stærkere end Xbox 360, men hvordan dette bliver synligt i spillene, er svært at sige. Tilgangene er lidt forskellige, bl.a. er hukommelsesfordelingen forskellig, og PS3 har mulighed for programmering af syv af dens kerner, mens Xbox 360 kan køre seks tråde samtidigt på dens tre kerner. På fremtidens konsoller vil vi alt andet lige komme til at se spil med langt mere levende miljøer, end vi hidtil har gjort.
ANNONCE
Playstation 3 annonceret
Controllerne

PS3 får lige som Xbox 360 trådløse controllere. Disse vil forbinde gennem Bluetooth, og der kan styres op til syv controllere samtidigt. Designet er vist op til den enkeltes vurdering, men de ligner ikke de gamle kendinge til PS2.

Spillene

PS3 bakkes op af alle de store udviklere og udgivere i spilbranchen, og der vil derfor komme et væld af titler til konsollen. Med den store succes PS2 har haft i sin levetid, er det også forventeligt, at udviklerne med glæde fortsætter over på den nye konsol. Mængden og kvaliteten af spil til en konsol afgør ofte dens succes, og derfor kan vi forvente at se stortitler allerede fra første dag.
ANNONCE
Playstation 3 annonceret
Det usikre

En præcis dato for lanceringen er ikke kendt, og prisen er der endnu ikke meldt ud om. Når PS3 kommer, bliver det sandsynligvis med Xbox 360 på markedet, og vi kan derfor håbe på en aggressiv prissætning på begge konsoller. I sin tid fik vi store prisfald da PS2, Xbox og Gamecube alle havde nået markedet, og det samme kan ske igen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce