Connery

Pandora.com

Lav din egen radiostation tilpasset din musiksmag!

En ny form for radiostation er dukket op på internettet. Nemlig din egen.  

Servicen hedder Pandora. Det er et projekt kaldet "The Music Genome Project"

6. januar satte en række folk sig ned, og sagde til sig selv: "Skal vi ikke kortlægge musik?" Og det gjorde de så.

Op mod 400.000 sange er allerede kortlagt. Det indebærer, at deres gener/dna, som beskriver musikken, ned i mindste detalje, er blevet kategoriseret ogsat i system. Det kan for eksempel være: hvordan er melodien, rytmen, instrumenteringen eller vokalen. Således kan man lave sin egen radiostation, baseret på den musik, man godt kan lide at lytte til, og dermed udvide sin horisont musikalsk.
Ideen bag dette projekt er, at folk skal kunne se de gode bands som hverken MTV, The Voice eller Radio 100FM spiller. Det er alt for svært for et nyt band at komme igennem, fordi der simpelthen er så mange. Idag kan alle lægge deres musik ud på gratis hjemmesider som mymusik.dk og lignende, for at folk kan lægge mærke til dem. Men det virker bare ikke rigtig efter hensigten fordi man forsvinder i flokken. Derfor er dette nye koncept super fedt!
ANNONCE
Pandora.com
Pandora er kort fortalt en interaktiv musikafspiller der streamer musik ligesom en internetradio. Forskellen er bare det er DIG, der bestemmer listen af sange du vil høre, ud fra din egen smag. Den eneste ulempe er at vi i lille Danmark ikke kan udnytte den til fulde. Det er mest engelsksprogede kunstnere som er der.

Det er et kæmpeprojekt der er blevet lavet, og det bliver udbygget hele tiden. Analyserne bliver udført af 35 musikere, som er blevet nøje udvalgt. De skal have haft mindst 4 års musikuddannelse. Hvert nummer tager 20-30 minutter om at blive analyseret. Her går analytikeren igennem 400 forskellige musikgener og noterer hvor fremtrædende hvert gen er.

Selvfølgelig kan alt ikke kortlægges. Man kan fx ikke kortlægge en personlig følelse, man har haft på et tidspunkt, hvor man har hørt en specifik sang, og det ville også være en skam.

Lad os sige du har været U2 fan hele livet, men har brug for et frisk pust. Du har altid kunne lide U2 musik, men bare ikke har haft overskud til at lede efter noget lignende. Man indtaster blot U2 og den finder noget lignende. Både fra store kendte internationale artister som Mick Jagger og Pink Floyd, men der er også andre ukendte bands med, som har en lignende "lyd".

 Så er det bare om at læne sig tilbage, og lade Pandora spille den musik man kan lide. G-E-N-I-A-L-T!

Der er dog nogle restriktioner. Man kan kun høre en sang en gang. Der er desværre ikke mulighed for at hoppe tilbage. Man kan heller ikke spole i en sang. Men hvis man forelsker sig i en sang kan man gå ind på Amazon eller iTunes og købe den.

Alt i alt en tjeneste der er for fed til at undgå! Der er lagt et stort arbejde i dette projekt og jeg kan ikke sige andet end: "Det fucking virker!"
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce