Connery

Pandora.com

Jeg har altid troet at Pandoras æske var fyldt med alverdens ulykker og dårligdomme, det er i hvert fald dét det gamle græske sagn fortæller. Heldigvis er jeg blevet meget klogere. Dette er et MUST for alle musikelskere...

6 ud af 6 stjerner
Er du ved at køre lidt død i din gode gamle cd-samling? Du er ikke i tvivl om at det er den bedste cd-samling der findes og at du ejer en masse klassikere, men du er ved at være lidt træt af at høre de samme gamle skiver igen og igen...

Fat mod! For nu får du muligheden for at udvide din musikhorisont med op til flere musikalske hektar. Svaret hedder Pandora.com.

Pandora.com blev startet den 6. januar 2000 af en gruppe musikere og teknologikyndige musikelskere. Idéen var at skabe den mest omfattende musikanalyse nogensinde. I løbet af de sidste 5 år har folkene bag Pandora gennemlyttet og kategoriseret sange af mere end 10.000 forskellige kunstnere. Sangene bliver ikke kategoriseret efter kunstner eller hvilken genre de siges at tilhøre, men derimod efter teksten, instrumenter og lignende.

Nå, men hvad er det nu lige vi kan bruge det til?!

Jo, systemet fungerer ved at man indtaster navnet på en kunstner eller titlen på et nummer. Derefter søger systemet og finder, og spiller, et nummer der er samme stilart som det indtastede.

Når man har oprettet et gratis medlemskab kan man lave op til 100 "radiostationer". Hver station har et tema man selv vælger, f.eks. "Lil" Kim", og spiller kun musik der ligner Lil" Kim"s stil.

Hver gang man hører et nyt nummer kan man gå ind og vælge om man kan lide nummeret eller ej. Dette bliver så registreret og har derefter indflydelse på hvilke numre der bliver spillet på den pågældende "radiostation".

Her er et par eksempler på hvad systemet kan finde på at spille:

Radio-station: Lil" Kim

Afspillede numre: "Izzo H.O.V.A." af Jay-Z. "Peace God" af Wyclef Jean. "Whereever You Are" af Mic Geronimo. "The Rain - Supa Dupa Fly" af Missy Elliot.

Radio-station: Britney Spears

Afspillede numre: "Love, Truth and Honesty" af Bananarama. "I Wanna Know" af Kandi. "Stand" af Jewel. "Romantic" af Karyn White.

En rigtig fed ting ved Pandora er at lydkvaliteten er i top, musikken spiller flydende og der er ingen pauser mellem numrene. På grund af ophavsrettigheder kan man ikke gå ind og ønske specifikke numre, men det er sådan set heller ikke idéen bag Pandora. Idéen er netop at man skal udvide sin musikalske horisont og på den måde få inspiration til nye musikindkøb.

Grundet rettigheder er det heller ikke muligt at gå tilbage og spille numre der lige er blevet spillet, men man har hele tiden mulighed for at skippe et nummer frem.

Desværre er det på grund af rettigheder også nødvendigt at bo i USA for at oprette en profil lovligt. Jeg skal, uden at opfordre Connerys læsere til "kriminalitet", dog nævne at den eneste måde det registreres på om man bor i USA er ved at man udfylder hvilken zip code man bor i. Så skulle det vist ikke være nødvendigt at sige mere.

Under alle omstændigheder er Pandora en hjemmeside der klart kan anbefales til alle der ønsker at udvide deres musikalske horisont. Det skal måske også lige nævnes til sidst at folkene bag Pandora arbejder på at få servicen udvidet så alle, uanset hvilket land de bor i, kan nyde alle goderne legalt!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce