Connery

Pallisgaard & Lisdorf #9

Jehovas vidner i dagens Danmark

Hvordan forholder man sige ved uventet besøg af vidnerne? Byder man dem på Gevaila kaffe? Hvorfor er det kun gamle damer og børn der stemmer dørklokker? Hvorfor er de så hamrende irriterende med deres Vagttårne, som efterhånden udgives i et større oplæg end Se & Hør? Og hvad er de egentlig vidner til?

Pallisgaard:
ANNONCE
Pallisgaard & Lisdorf #9
Ovenstående spørgsmål kan vi ikke besvare - the answer my friend, is blowing in the wind...

Heldigvis står jeg i en situation, hvor jeg åbenbart er blacklistet i deres sorteste af de sorte bøger. Det kommer sig af, at jeg for en årrække siden fik hyppigt besøg af en ældre dame, som ihærdigt forsøgte at få mig til at modtage et eksemplar af Vagttårnet, samt at få mig til at deltage i en dybt seriøs samtale om gud og hans betydning for min hverdag.

Da hun for gud ved hvilken gang inden for samme måned bankede på min dør, for at give mig sit forbandende Vagttårn og snakke om gud og hvad hun ellers havde på hjertet, fik jeg nok. Med gloser der bl.a. inkluderede en sammenligning med satans yngel, manglende respekt for det enkelte in
Småbetuttet begyndte hun sin gang ned at trappen, hvortil jeg rasende kunne fortælle hende, at hun skulle komme tilbage, for jeg var absolut ikke færdig med at fortælle hende min ærlige mening om hvad hun gik og lavede i Jehovas navn.

Hun fortsatte sin gang ned af trappen uden at kigge sig tilbage, mens jeg med adrenalinet susende i min krop overvejdede om jeg skulle følge efter hende, for at give hende den sidste bredside, der for evigt kunne få hende til at indse, at navnet Pallisgaard absolut ikke var foreneligt med den tankegang og filosofi, der ligger bag hele Jehovas Vidners eksistensgrundlag.

Jeg har ikk haft besøg af dem siden!

Lisdorf:
Der findes ingen sportsfolk, der vidner for Jehova. Er det ikke bemærkelsesværdigt? Altså, når vi sammenligner med alle andre arter af kristendommen, så er det et besynderligt tegn på svaghed, at Jehovas Vidner ikke har formået udklække sportsfolk i verdensklasse. Enhver ved jo, at et sportssponsorat er noget af det, der giver mest valuta for pengene.

Hvis bare nogle få danske sportsudøvere begyndte at tilskrive deres sejre til Jehova og krydrede deres pressekonferencer med bibelcitater og bemærkninger om at brænde for evigt i Helvede over en sagte ild, er jeg sikker på, at det ville gøre meget for deres sag, og sørge for, at Budskabet hurtigt ville blive udbredt (i modsætning til de fleste andre former for kristendom, der taler om Det Glade Budskab, nøjes Jehovas Vidner bare med at henvise til Budskabet).

Hvis vi skulle afholde draft nu (den tilbagevendende årlige begivenhed i amerikansk fodbold, hvor holdene skiftes til at vælge spillere fra college-rækkerne), ville ønskelisten for Jehovas Vidner nok se nogenlunde sådan ud;

                      Kuglestøderen Joachim B. Olesen
                      Håndboldspilleren Josefine Touray
                      Fodboldspilleren Jesper Grønkjær

Her har vi at gøre med danske sportsudøvere i den absolutte verdensklasse, hvis holdninger har stor indflydelse på en lang række danskere. De kæmper i vidt forskellige sportsgrene, og vi skulle med udvalget af dem mere eller mindre have dækket alle tænkelige segmenter.
Men hvis det sker, at de tre er taget, når Jehovas Vidner får lov at vælge, kommer her en B-liste.

                      Tv-kommentator Jimmy Bøjgaard
                      Tv-vært Sisse Fisker
                      Træner Michael Laudrup

Hvis vi ikke kan finde nogen indenfor sportens verden, må vi søge ud i de ydre lag. Forestil dig, hvad det ville gøre for Jehovas Vidners sag i Danmark, hvis Sisse Fisker blev repræsentant for Jehovas Vidner. Deres medlemstal ville vokse eksplosivt, akkurat ligesom trafikken på internettet fandt nye højder, da rygtet begyndte at sprede sig om, at man kunne finde bootleg-kopier af Pamela Anderson og Tommy Lee Jones' sexvideo på nettet.

Man kan altid diskutere, om Sisse Fisker hører til på A- eller B-listen. Men det er ikke så vigtigt. Det vigtige er, at en eller anden melder sig som repræsentant for Jehovas Vidner, så vi andre slipper for at blive generet af dem over alt på gader og stræder og i vore hjem.

Pallisgaard: 
ANNONCE
Pallisgaard & Lisdorf #9
Vi kunne jo også vende hele diskusionen på hovedet, og se på det kæmpe potentiale der gemmer sig i Jehovas Vidner. Den ihærdighed hvormed de - på trods af deres uønskede eksistens i det danske samfund, til stadighed stemmer dørklokker må da kunne vendes til et aktiv i vort samfund.

For nogle uger siden så jeg en spiseseddel fra BT, hvor der stod noget med at hjemmehjælpen havde svigtet. Den nyhed, der efterhånden har været kendt i mange år, fik mig på flg. tanker: Hvad med at udlicitere hjemmehjælpen til netop Jehovas Vidner?

På den måde sikrer vi, at fremtidens ældre ikke udsættes for svigt og ligeglade hjemmehjælpere. Social Og Sundheds Uddannelsen skulle nok omstruktureres, men hvis Mormor og Morfar kan sikres et rent hjem, så lad os da gøre det!

Tænk på hvor effektivt det hele ville være, hvis Jehovas Vidner (som jo oftest har et rengøringsfirma der drives yderst succesfuldt) kunne mobilisere samme ihærdighed inden for hjemmehjælpen, som de gør i formidlingen af det der Vagttårn.

Ikke nok med at de gamles hjem ville være klinisk rene, samtlige ældre i det danske samfund ville have gennemgået utallige samtaler om gud og hvad der ventede dem når deres tid på jorden en gang var forbi og rende rundt som lalleglade zombier der kunne få en rolle i 'Shaun of the Dead'.

Det kan naturligvis tænkes, at det er en smule forskruet opfattelse af livet efter døden hjemmehjælperen har formidlet, men hvis det samtidig kan nedbringe antallet af sure gamle mennesker, der gør livet til et helvede for os andre, når de med deres gangstativer påberåber sig ret til at være først til alt, så er det da klart en ting jeg er villig til at ofre...

Lisdorf:
Vi vil sikkert med jævne mellemrum se folk, der bliver ved med at bekende sig til Jehovas Vidner og helt at slippe for dem, er sikkert umuligt. Der vil altid være nogen, der falder for den Ældgamle Løgn om at Nogen eller Noget, et eller andet, vil være de, at Lyset for enden af Tunnelen stadig er tændt.

Jehovas Vidner er ligesom Gnags; der er ikke plads til dem i dagens Danmark. Deres tid er forbi. Det kan godt være, at Peter A.G. kan snige sig til en-ords-gæsteoptrædender hos Dolph & Wulff, og det kan godt være, han er sympatisk at høre på, men selv ikke 80'ernes største Mr. Feelgod-karakter, det tabte kærlighedsbarn Jylland, og hvad man ellers kalder manden, kan dække over det altoverskyggende faktum, at der ikke er plads til hverken ham eller hans band længere.

Danmark er kommet videre, og det er på tide, at det samme sker for dem.

Pallisgaard og Lisdorf har talt!
(Udtales med guddommeligt rungende stemme.)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce