Connery

Ondskab

Drengen, der fik en sidste chance.

Ondskab
Ondskab
"Ondskab", eller "Ondskan" som den hedder på originalsprog, er nu kommet på dvd. Filmen er bygget over Jan Guillous selvbiografi, og den handler om en dreng, Erik Ponti, som er en ung knægt fanget i en krop af had.

Ponti bliver slået af sin modbydelige stedfar, der går op i bagateller. Moderen er undertrykt og overdøver sin dårlige samvittighed ved at spille klaver højt, hver gang hendes søn får sine prygl.

Ponti bliver mere og mere voldelig og bliver en dag smidt ud af gymnasiet efter at have slået en skolekammerat halvt ihjel. Til hans mors store sorg, får han karantæne fra alle nærliggende gymnasier, og hun ser intet valg end at sælge sine arvestykker, så sønnen kan komme på den fine kostskole Lövenberg. Dette bliver Ponti"s sidste chance for at blive til noget, men det bliver værre, end han forventer.

På Lövenberg er der et stærkt hierarki blandt eleverne. Reglerne er enkle - alle 4. års elever har magten, og strider man imod denne, kan det ende med bortvisning og udelukkelse fra eksamen. Ponti finder sig ikke i den slags ting, og de store elever udpeger ham hurtigt som deres yndlings bytte.

Man lever sig virkelig ind i Pontis verden, og på den måde han bliver nødt til at bekæmpe sit raseri. Han har især svært ved at holde igen overfor to af jet-set 4. års eleverne, som tyrannerer skolen, som var de Hitler under 2. verdenskrig. Ponti og publikum ved, at han kan klare de to sataner, hvis han måtte, men løftet til hans mor sidder stadig i hans baghoved, nemlig at han skal bestå.

Har man læst bogen, ved man at filmen er skåret meget ned, og mange detaljer er ikke kommet med, men i bund og grund er det en god film!

Filmen er meget rørende og følelsesladet. Den beskriver de højere lags overfladiske adfærd på en provokerende og stærk måde. Dette medførte også, at den blev nomineret til en Oscar i år 2004.

Skuespillere: Andreas Wilson, Gustaf Starsgård, Linda Zilliacus, Henrik Lundström, Marie Richardson, Johannes Rabeus.

Genre: Drama
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce