Connery

Oksecuvette

Der er gået det rene KokAmok i Connery.dk, og vi præsenterer her ugens ret...

Ugens ret er i denne uge cuvette med råstegte kartofler og andet lækkert tilbehør.
Oksecuvette
Så er der gået KokAmok i os her på Connery.dk, og vi præsenterer her ugens ret. Det skal samtidigt siges, at ingen af os her på Connery.dk er kokke, og vi kommer ikke med den nye Karolines kogebog, blot med gode ideer, hvis man er løbet tør for disse.

Hvis du skal lave en ret der er nem at lave, men samtidig ser imponerende flot ud, og gør dig til lidt af en mesterkok, så er en cuvette steg lige noget for dig. Retten passer stort set sig selv efter forberedelserne er lavet, og så er det bare at servere den med et smil på læben.

Ingredienser:

En cuvette steg (størrelsen er afhængig af hvor mange i er)
Kartofler
Smør
Krydderier
Bacon i tern
Et løg
Citron
En smule Dijon sennep
Mayonaise/mirakelvip
Rucollasalat
Hjerte blade
Soltørrede tomater
Bønnespirer
Hvidløgscrotoner
Sølvpapir

Start med at forvarme din ovn til 200 grader.

Råstegte kartofler:
ANNONCE
Oksecuvette
Ja jeg ved det godt, hvem gider at stå og skrælle kartofler!? Men resultatet bliver virkelig godt, så det er bare med at komme igang.
Skræl det antalt kartofler, som du finder passende, afhængigt af hvor mange i bliver til spisning. Kartoflerne skæres i tynde skiver.

Skræl løget og skær det i tern. Ikke for store, men man skal altså også lige kunne smage dem. Svits løget sammen med baconen i tern på en pande i smør eller magarine.

Herefter vender du kartoflerne i bacon-, og løgblandingen sammen med smør. Put det hele i et ildfast fad og sæt det ind i ovnen.

Kartoflerne skal have omkring 50 - 60 min. så sørg for at sætte dem ind 5 - 10 min. før stegen.

Cuvettesteg:

En cuvettesteg kan købes over alt, og også her køber du den i en størrelse, der passer til det antal som i bliver.
Skær senerne væk fra kødet og rids fedtkanten både på langs og på tværs. Du kan evt. krydre med noget godt hvidløgskrydderi. (Santa Maria har enlækker hvidløgspeber).
Sæt cuvetten ind i en bradepande ved siden af kartoflerne.

Nu passer både kødet og kartofler sådan set sig selv.

Hvis stegen vejer godt 1 kilo, så skal den have lige omkring 35 min. i en forvarmet ovn på 200 grader.

Salat:
ANNONCE
Oksecuvette
For at pifte retten lidt op, så lav en tilhørende småerotisk salat lige til at sætte prikken over i'et. Rucollasalat blandes med hjerte bladene, soltørrede tomater, bønnespirer og evt. hvidløgscrotoner. Det ser rigtig flot ud, og smager himmelsk samtidig med at det tilføjer noget let spise til retten.

Dressing:

Vil du køre den flotte stil, så kan du meget nemt selv lave en dressing, der passer perfekt til salaten. Den laves ganske enkelt af mayonaise, som der blandes med citron og dijonsennep. Husk at passe på med både hvor meget citron og dijon-sennep dubruger, men tag lidt ad gangen og smag til, lige indtil den smager som du vil have den. Du kan evt. erstatte mayonaisen med mirakelvip.

Sauce:
ANNONCE
Oksecuvette
En sauce er ikke nødvendig til denne ret, og hvis din date er på slankekur, er det ikke lige dette hun sidder og spiser mest af :o). Men hvis du alligevel vil servere en sauce til, så er der ingen grund til at du står op opfinder din helt egen , eller laver den fra bunden af. Knorr har nogle ganske udemærket saucer, og blandt andet deres grøn pebber sauce smager lækkert til denne ret.

Kødet igen:

Når kødet har fået ca. 35 minutter skal det ud af ovnen. For at mærke om det er færdigt, skal du trykke på det. Det er lidt svært at forklare, hvordan det skal mærkes, når det er færdigt, men forestil dig at det skal mærkes som et ungpigebryst. Hvis det mærkes godt og fast, så er stegen færdig. Mærkes det som (med frygt for at fornærme for mange) et bryst der kunne sidde på en dame, der ikke længere er i den fødedygtige alder, så giv lige stegen 5 minutter mere i ovnen :o)

Lad kødet stå i en 5 minutters tid, pak det derefter ind i sølvpapir, og lad stegen stå og trække i onkring 15 minutter.

Når kødet har trukket skal det skæres ud. Det er meget vigtigt hvordan du skærer kødet, for gør du det ikke rigtigt, så fiser alt saften ud af det ligeså snart du skærer i det, og du vil komme til at stå med noget smagsforladt, sejt, gråt kød. Hvis du vender stegen om, så kan du se hvordan senerne i kødet løber. Kødet skal skæres modsat senerne, så skær bare med undersiden af kødet opad de første par gange du gør det, så er det nemmere for dig at se.

Kartoflerne igen:

Når kartoflerne har fået en 50 - 60 minutter skal de ud. Du kan mærke om kartoflerne har fået nok ved at prøve at stikke i dem med en gaffel. Slipper gaflen let, så er det færdige.

Så er retten sådan set klar til at servere. Det ser ud som om du er den rene mesterkok og smager virkelig godt, hvis du vel og mærke har lavet det ordentligt :o)

Velbekommen

Og tak for hjælpen til kokken i Hvidovre sejlklub Suset

Efterskrift

Mange har bedt om at få en ca. pris på denne ret, og det vil vi da selvfølgelig gerne efterkomme.
En oksecuvette koster ca. 50-60 kr. pr. kilo, men kan sagtens købes meget billigere under tilbud. En normal cuvettesteg vejer ca. 1 kilo, og den kan i sagtens være 4 personer om.

Så alt i alt vil retten komme til at stå i ca. 200 kr. hvis i er 4 personer om den. Ca. 50 kr. pr. couvert.

I fremtidige Ugens Retter, vil der også blive skrevet en pris, men husk nu det er en ca. pris ;o)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce