Connery

Ølfestival 2005

Kan du lide smagen af øl? Så var det måske en idé at kigge forbi Valby Hallen denne weekend, hvor der er lagt op til seriøs ølsmagning.

De Københavnske Øldage forventes at runde 10.000 gæster på jubilæumsfestivalen - og måske når festivalen et udbud på magiske 1.000 forskellige øl.
Ølfestival 2005
Når Danske Ølentusiaster i weekenden 20. - 22. maj 2005 slår dørene op for Danmarks uden sidestykke største ølbegivenhed, sker det med manér. Der er nemlig tale om foreningens femte ølfestival, og jubilæet fejres ved at præsentere et af Europas største udvalg af øl samlet på ét sted.

For festivalledelsen kan allerede nu melde, at sidste års rekordantal smagsprøver på 800

forskellige øl sandsynligvis bliver slået. Vi forventer, at der vil være ca. 1.000 forskellige øl til rådighed for ganerne, der skal være overordentlig ølentusiastiske for at smage sig igennem mere end blot 5 % af udvalget.

Som ved de tidligere festivaler serveres smagsprøver på 1 deciliter af hver øl, hvorved man får mulighed for at smage på flest mulige øl. Kvalitet frem for kvantitet, selv om man må erkende, at festivalen er en oplagt mulighed for at smage på rigtigt mange forskellige øl af høj kvalitet.

Pres på lokalerne

Efter 5 år med ølfestivaler i København er det på sin plads at gøre status for udviklingen

siden den spæde start i Remisen på Østerbro i 2001. Her havde foreningen kun godt 1.200

medlemmer, men formåede alligevel at tiltrække 3.000 gæster på de tre dage, festivalen

varede. På jubilæumsfestivalen ventes 10.300 gæster; et tal, der mere end noget andet er

bestemt af, at der maksimalt må være 3.000 gæster ad gangen i Valby Hallen. Der er mest

pres på fredag og lørdag aften og mest albuerum lørdag eftermiddag og især søndag, der

desuden er røgfri.

For at få lov til at tillade 3.000 gæster ad gangen vil samtlige tre haller nu være til rådighed for gæsterne. I 2003 brugte vi den ene hal til lager, mens vi i 2004 havde indskrænket dette til en halv hal. På jubilæumsfestivalen er lageret placeret i et stort telt bag hallen, og det maksimale areal til rådighed til gæsterne, så flest mulige får lejligheden til at opleve spændvidden i øludvalget i Danmark.

Mange nye, danske bryggerier

Jubilæumsfestivalen vil også markere den eksplosive udvikling i øl fra nye, danske bryggerier. I 2004 så vi en betydelig stigning fra de tidligere festivaler med 17 danske bryggerier repræsenteret, men da der for tiden åbner et nyt mikrobryggeri i Danmark omtrent en gang om måneden, vil man kunne smage øl fra ca. 30 danske bryggerier på jubilæumsfestivalen. Af samme årsag ser vi også en stor stigning i antallet af udstillere. Antallet af nye bryggerier i Danmark er et bevis for, at det gode øl er mere end en flygtig trend. Danske Ølentusiaster og vore ølfestivaler er mere end noget andet årsagen til, at man får mulighed for at smage på alle øllene fra de små, nye bryggerier. Jubilæumsfestivalen understreger derfor også foreningens formål, nemlig at udbrede kendskabet til god øl i Danmark.

Vel mødt til Danmarks mest velsmagende festival!

Praktisk info:


Åbningstider for publikum

Københavnske Øldage 2005 har følgende åbningstider :

Fredag den 20. maj 2005 kl. 16 - 23

Lørdag den 21. maj 2005 kl. 12 - 23

Søndag den 22. maj 2005 kl. 12 - 18

Se iøvrigt den officelle hjemmeside for yderligere oplysninger.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce