Connery

Ny dansk undersøgelse anslår hvor få ikke-ciskønnede personer der findes i Danmark

Hvor mange kan der være?

Ærligt. Vi får af og til lidt lange løg, af at læse om problematikker som manglende kønsneutrale toiletter (Bare lige for at sætte flosklen i forgrunden), og andre problematikker, som umiddelbart fylder meget, for folk der ikke kan identificere sig som enten mand eller kvinde... 

Derfor, er det interessant, at få syn for hvor mange der reelt har et problem - og det belyses kort i en ny dansk undersøgelse, Projekt SEXUS. 

ANNONCE

Danmarks største undersøgelse af sexliv og seksualitet - nogensinde, udkom mandag den 29. oktober 2019, og i den har man kortlagt danskernes seksualitet og trivsel, på et hidtil uset stort grundlag. 

I mediebilledet har debatten om køn fyldt meget, og især snakken om personer, der ikke identificerer sig som nogle af de eksisterende køn, har fyldt rigtigt meget, i forhold til hvor mange, der rent faktisk oplever problemer med dette. 

Ifølge SEXUS-undersøgelsen, vurderes det at en andel på 0,54% (0,10% transkønnede og 0,44 non-binære) af befolkningen, har en ikke-ciskønnet kønsidentitet. 

0,54% lyder ikke af meget, når man ser det som et procent-tal, men det er alligevel for et udsnit på over 30.000 danskere, der lever i en verden, som overhovedet ikke forstår dem. 

Måske det så giver bedre mening, at det fylder en del i debatten? Det vil jeg lade dig selv vurdere. 

Når det kommer til den mere afklarede del af befolkningen, viser den nye undersøgelse, at 93% af mænd og 90% af kvinder identificerer sig som heteroseksuelle, mens de resterende procenter fordeler sig i kategorierne homoseksuelle, biseksuelle, asekssuelle, eller ikke er afklarede med deres seksuelle identitet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce