Connery

Nedtur til norden

Sverige og Danmark ude af EM.

EM endte for både Sverige og Danmark efter deres nederlag til henholdsvis Holland og Tjekkiet. Sverige var ude i straffesparksturnering med Holland, mens Danmark tabte 0-3 til tjekkerne.

Svenskerne spillede 0-0 med Holland og måtte ud i ekstra spilletid, dette førte dog ikke til flere mål, så de to lande mødtes i en straffesparksturnering, hvor Holland trak det længste strå.

De 120 minutter uden mål bød dog på mange spændende øjeblikke. I forhold til kampen mod Danmark havde holdet foretaget to ændringer på midtbanen. Anders Svensson spillede i stedet for Kim Kallström og Anders Andersson i stedet for Tobias Linderoth. I forsvaret kom Alexander Östlund ind i stedet for Erik Edman, som var blevet suspenderet. Holland havde ikke lavet nogle ændringer i sit hold efter det besejrede Letland 3-0 i deres kvartfinale-kvalifikation.

I starten af kampen var der et stort pres på Sverige fra hollænderne, som 10 minutter inde i kampen havde deres første chance. Bolden blev dog redet af Sveriges målmand Andreas Isaksson. 56 minutter inde i kampen havde Ibrahimovic et rigtig godt forsøg på mål, der dog blev blokeret af Cocu. Herefter var der flere forsøg på mål for begge hold og det så ud som om kampen snart ville blive afgjort, sådan gik det bare ikke. Efter 30 nervepirrende ekstra minutter, måtte de to lande ud i en straffesparksturnering.

Det var Zlatan Ibrahimovic og Olof Mellberg det brændte for Sverige og sendte dem hjem fra EM. Olof Mellberg havde aldrig sparket et straffespark før, men da de andre ikke meldte sig gjorde han: "Der var nogen af de andre på listen som ikke ville, og så sagde jeg ja, da jeg blev spurgt".

Brøndby spilleren Andreas Jakobsson var en af de spillere der takkede nej til at skyde på mål fra 11 meter pletten: "Jeg blev spurgt men følte mig ikke klar. Jeg har misset mine seneste to straffespark og derfor synes jeg, det var bedre at andre skød".

Larsson havde det svært efter nederlaget: "Jeg er så skuffet at du er nød til at skrabe mig op fra gulvet".

Den svenske Freddie Ljungberg glæder sig til en lang ferie efter nederlaget ved EM. "Det er meget vigtigt at jeg får en lang pause nu, det har været en meget lang sæson".
ANNONCE
Danmark nåede ikke ud i en straffesparks konkurrencen, men kampen mod Tjekkiet blev afgjort inden for 15 minutter, med 3 mål fra Tjekkiet.

Danmark så ud til at have styr på tjekkerne i første halvleg. De havde bolden 61 % af tiden og der var virkelig sammenhæng i spillet. Dog kunne man godt have ønsket sig noget mere fra angrebet, som ikke formåede at tage så mange chancer. Grønkjær især legede lidt for meget rundt med bolden i stedet for at skyde så snart den blev serveret for hans føder.

I anden halvleg kom tjekkerne så småt tilbage i kampen og på et hjørnespark hættede den mere end 2 meter høje Koller bolden i mål, 1-0 til Tjekkiet. De næste mål blev scoret kort efter af Milan Baros, som to gange stak af fra danskerne og satte bolden flot i mål. Det var virkelig to gode mål vi så fra tjekken. Han er lynhurtig og ved det sidste mål satte han 3 danskere af inden han satte bolden i mål og blev ny topscorer i EM.

Efter Tjekkiet tre mål havde Danmark et par forsøg på mål i håb om ikke at reducere nederlaget. Dette lykkedes dog ikke for danskerne og de måtte drage fra Portugal med et stort nederlag og noget af en skuffelse.

Jesper Grønkjær var en af de skuffede danskere: "Det er enormt skuffende at ryge ud på den her måde. Mere skuffende end for to år siden. I dag var vi trods alt med i kampen i første halvleg, indtil vi så kollapser efter deres scoring i anden halvleg"

Jon Dahl Tomasson udtaler: "Måske jeg har en anden holdning, når det er kommet lidt på afstand, men lige nu føler jeg, at vi mangler en vindermentalitet på landsholdet. Vi mangler flere spillere, som har prøvet at stå i meget afgørende situationer med klubholdene".