Connery

Nazino - Cannibal Island

Djævlens Ø

Nazino - Cannibal Island
Når der snakkes om de afskyelige og inhumane gerninger foretaget under 2.verdenskrig, tilfalder titlen for værste person i 99% af tilfældene Adolf Hitler.
Man kan dog blive fristet til at dele denne førsteplads, hvis man bare kigger lidt væk fra Hitler, og i stedet vender blikket mod en af hans ærkefjender - Joseph Stalin.
Stalin var trods alt manden bag omkring 20 millioner menneskers død, hvoraf cirka 5 millioner af dem døde i arbejdslejre, også kendt som ”Gulags”.

Han var desuden også manden, der 60 km uden om Moskva, brændte alle huse ned, for at tyskerne ikke skulle søge tilflugt, når den russiske vinter satte ind. Og hvad med de russere, der boede i husene? Ja, de frøs ihjel.
Han ofrede endda sin egen søn, da han under krigen blev taget til fange af tyskerne. Stalin ville ikke bytte ham for nogle af de tyske krigsfangere han havde, og Stalins søn endte med at begå selvmord.
ANNONCE
Attention whore!  - Nazino - Cannibal Island Attention whore!
Som sagt var der mange mennesker, der døde i Stalins ”Gulags”.
Nogle Gulags var naturligvis værre end andre og nogle var som hevet ud af Jokerens fantasi..
Dette er historien om Gulagen på ”Nazino Island” også kendt som ”Cannibal Island”. 

Nazino Island

Nazino er en lille, isoleret ø i det vestlige Sibirien.
Lokaliseret i en af de mest menneskefjendtlige steder i verden gav Nazino ikke sine beboere gode odds. Det hjalp naturligvis heller ikke, at Nazino var en sumpet flad ø med en størrelse på cirka halvdelen af Central Park.
Et tæt labyrint af næsten uigennemtrængelige buske omringede øen.
Med temperature på omkring -25 til -40 grader det meste af året, er de enkelte enge og søer på Nazino næsten konstant dækket af et lag massiv is, med undtagelse af de få sommermåneder, hvor øen bliver plaget af malaria-myg og bidende fluer.
ANNONCE
Måske bare Sibirien generelt..   - Nazino - Cannibal Island Måske bare Sibirien generelt..

Planen

Genrikh Yagoda, chefen for det hemmelige politi i Sovjetunionen og ansvarlig for ”Gulags”, iværksatte planen om at sende over to millioner mennesker til ubeboede steder i Sibirien og Kasakhstan. Planen var at disse mennesker de næste tre år skulle skabe nye samfund og udvide Sovjetunionens beboelige areal med en million hektar.
Disse to millioner mennesker ville dog ikke blive flyttet frivilligt, og deres udvisninger var en del af en større plan om at ”rense” Rusland for de utilpassede, kriminelle, handicappede og andre, der ikke passede ind i det større billede om en stærk og forenet union.
Stalin endte dog med at skrotte planen, men på det tidspunkt var de første mennesker allerede ankommet til Nazino.
Størstedelen af dem der ankom til Nazino var kriminelle, handicappede, psykisk syge og folk der ikke havde kunnet fremvise pas.
 
Pga. den enorme hungersnød, der plagede Sovjet, var ressourcerne givet til de nyankommne næsten ikke eksisterende.
Menneskerne på Nazino var dårlig klædt på til forholdende, og fik stort set ingen beskyttelse eller værktøjer til at klare sig i den brutale kulde.
ANNONCE
Kevin Bacon var der også. (Højre) - Nazino - Cannibal Island Kevin Bacon var der også. (Højre)

"Livet” På Nazino

27 mennesker døde på selve til Nazino.
Omkring 300 mennesker døde i løbet af den første (snefyldte) nat.
Efter fire dage med sult og kulde blev der dumpet 20 tons mel ud på øen. Dette skabte enorm kaos og flere mennesker blev trampet ihjel. Endnu flere blev skudt af vagterne.
Uden ovne eller nogen form for mad blandede de desperate og udsultede fanger mel med det beskidte vand fra floden og åd det. Dette førte til diarré og krævede flere menneskeliv.
 
Flere hundrede mennesker forsøgte at flygte via hjemmelavede tømmerflåder, men de endte alle med at drukne i de stærke strømme.
Andre der flygtede blev jaget som dyr af vagterne og enten skudt eller druknet.
 
Efter få dage var Nazino fyldt med lig og syge mennesker, men alligevel ankom der flere nye fangere til stedet. De der snakkede om de dårlige forhold på Nazino blev enten skudt eller selv anbragt der.
 
Fangerne på Nazino indså hurtigt, at mulighederne for at overleve var små og i deres sult og desperation tydede de til kannibalisme.
En overlevende kvinde fortalte til en reporter, der efterforskede Nazino: "Når man gik rundt om øen så man menneskekød pakket ind i klæder. Menneskekød, der var blevet skåret af og hængt op i træerne. Området var fyldt med lig."
 
Kvinden – der var 13, da hun blev anbragt på Nazino – fortalte også historien om en lille køn pige, der blev eskorteret af en vagt til øen. I det øjeblik han forlod hende, blev hun fanget, parteret og ædt af de andre.
 
Efter en måned greb Stalin ind og beordrede Nazino tømt.
Ud af de 6000 anbragte var 2000 i live og ud af de 2000 var 200 af dem ”arbejdsdygtige, hvilket betyder at 200 mennesker gik derfra uden fysiske mén.
                                  
Nazino står i dag som en af de mest grufulde og afskyelige ting. der skete under Stalins styre.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce