Connery

Når jeg bliver gammel

Morfarugen er næsten slut og derfor et bud på fremtiden, når jeg bliver morfar

Når jeg bliver gammel. Lyset er sat og makeupen er lagt. Scenen:
Når jeg bliver gammel
Plejehjem, lang gang med belysning af lysstofrør. En enkelt ældre dame vandrer hvileløst ned af gangen, let mumlende, med hovedrysten og et tomt udtryk i ansigtet. Man fornemmer på hende, at stemningen er trykket, endog lidt nervøs.

Der bliver kigget ud af en enkelt dør. I den ene ende af gangen kan man se en elektrisk kørestol komme til syne. Den har en ualmindelig høj fart af en kørestol at være. Den har brede fælge, er sænket og har lavprofil dæk. I den sidder der en ældre herre, med Gucci solbriller og knuger en flaske Frexinet i sine arrede hænder. Tidens tand har været hård ved ham.

Klip til dame med rolator og forskrækket ansigt. Klip til den anden ende af gangen hvor en sort satan af en kørestol kommer til syne. Skubbet af en 21-årig blondine med plastik kasser og et forvirret hvad-laver-jeg-her?-nåh-jo-jeg-bliver-betalt-blik i øjnene. I kørestolen sidder en herre i jakkesæt med monokel og lommeur. Gråt bølgende hår og et gavtyve smil, der ikke er til at tage fejl af. De to herrer mødes på gangen. Herren med Gucci-brillerne råber hæst 'Cristal og kaviar, baby!'. De hilser på hinanden med det kendte top-gun highfive. Dog lander den ene hånd på den 21-åriges røv.
 
Jo den royale kan snildt være et plejehjem. For når jeg bliver gammel, så skal der være knald på. Bingo skal være noget med snaps. Fletning af siv skal være noget børnearbejdere i Cambodija gør, og maden skal være leveret af Kong Hans. Jeg gider ikke sidde på en gang, hvor der lugter af gamle mennesker og se, hvordan livet går i forfald, jeg vil da opleve verden. Busrejser til Harzen? Niksen biksen Karen Blixen, den står på fly og hotel i Pattaya a la Brixtoftes Farum, og I skal betale det, ja I skal! I hvert fald alle jer der er yngre end mig.

Det kan ikke være rigtigt, at jeg skal leve et helt liv uden at kunne nyde goderne bagefter. Jeg vil have highdefinition tv, så jeg kan se en uhyggelig gammel Thomas Madvig spille 'Mr. Vain' i et program, der mindes gamle dage. Viagra skal ikke være en pille men et serum, jeg modtager i drop om natten uden at have nogen anelse om, hvad det skal bruges til udover at give mig stiv dolk, når jeg vågner. Ikke nogen kinaskak, ingen bridge, ingen hjemmebagte kager. Men highstakes poker og dyr cognac i spandevis skal fylde mit otium.
ANNONCE
Når jeg bliver gammel
Jeg vil have magt, lyst og lov til at klappe samtlige sygeplejerske i røven. Kalde dem dukkebørn og more mig højlydt, når jeg stikker en tangatrusse olfert til en herre med rolator. Men det bedste bliver, når der kommer børnebørn på besøg. De skal simpelthen have hele 'dengang-jeg-var-barn-turen'. Jo børnlille, ser I...

... Dengang jeg var barn, da var der sne. Vi boede på fjerde, og vi kunne ikke engang åbne døren! Det frøs så meget, at vi have emigranter, der gik ind fra Storbritannien henover isen. Hvad siger du lille ven? Lommepenge!? Dengang jeg var barn, var vi så fattige, at vi ikke engang havde råd til hud. Ja, der var endda en familie længere nede ad gaden, der ikke engang havde råd til at trække vejret. Vaske op siger du? Gider du ikke det!? Dengang jeg var barn, skulle vi tapetsere stuen og male laden bare for at få lov til at vaske op. Ser du sønnike, det var tiden. Luk så arret og tag en Werthers Echte... Morfar skal sove.

Med de ord er der sat punktum for morfarugen. Vi håber I har nydt et lille tilbageblik på alt det, som der var populært dengang, samt hvilke sunde interesser en morfar skal have. Designet og rangtitler vil vende tilbage til det normale i løbet af mandagen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce